Skip to main content

Sorin Oancea (2): Vor fi două etape ale lansării B1

 

Relansarea B1 TV se va face în două etape, spune Sorin Oancea într-un interviu acordat paginademedia.ro.

Publicitate

Sorin Oancea: „Deja, dacă vă daţi seama, e evident că vor fi două etape ale lansării. Va fi acum prima etapă, cu ştirile, talk-show-ul, emisiunile de divertisment din weekend şi o etapă ulterioară, la începutul lunii următoare, când vor intra Cancan-ul şi Late Night-ul.”

Emisiunile din grila B1, prezentate de Sorin Oancea:

Petrişor Obae: Puteţi să treceţi în revistă practic, de dimineaţa şi până seara emisiunile şi cine le va face?
E cam aşa: luni-joi vor fi matinal de ştiri – 07:00-10:00, 10:00 - matinal de lifestyle, 12:00-13:40 - ştiri şi talk-show-uri de actualităţi, 14:00-15:00 - evenimentul zilei, cu emisiunea „Ediţia de prânz”, aşa se va numi, Silviu Sergiu şi cu Horia Ghibuţiu. 15:00-16:00 - emisiune de ştiri.

Segmentul de după-amiază va fi prezentat alternativ de Adi Bucur şi de Mădălina Puşcalău. 16:00-17:00 – va fi Vlad Petreanu, cu un talk-show de autor, de actualităţi, 17:00-18:00 va fi o telenovelă, sau un serial, încă nu ştim exact. 18:00-18:30 – ştiri, 18:30-20:00 – Cancan TV, 20:00-21:00 -ştirile principale ale zilei, cu Sanda Nicola, 21:00-23:00 – Cristoiu şi Robert Turcescu.
Şi 23:00 până la 0:30 - Late Night, cu Radu Banciu şi Radu Naum.

De ce aţi ales formula aceasta cu doi jurnalişti şi care sunt de sport la bază?
Pentru că ei sunt doi oameni foarte cultivaţi, cu o mare experienţă jurnalistică, cu o mare experienţă de direct şi pentru un Late Night e foarte important ca să aibă aceste calităţi – experienţă de viaţă, experienţă de direct, cultură şi spirit. Şi cred că împreună, au făcut o echipă grozavă în perioada în care comentau turul Franţei şi lumea i-a ţinut minte şi reacţiile au fost excelente acum, vizavi de refacerea acestei echipe.

Şi altă treabă, e şi altceva decât există la ora actuală pe toate televiziunile din România. Va fi altceva.

Tabloid?
În niciun caz tabloid. Avem o emisiune tabloid la ora 18:30.

Serialul de care va fi, telenovelă sud-americană, turcesc, coreean, din ce naţiune?
O să vedeţi. Nu pot spune, pentru că negociem.

Dintr-o zonă exotică, sau din zona telenovelelor sud-americane?
Fie din zona europeană, fie dintr-o zonă mai exotică.

În prima săptămână a lui aprilie vom vedea Cancan şi Late Night şi matinalul de lifestyle, cel de la 10:00 la 12:00.

Dar primul matinal începe acum.
Matinalul de ştiri începe acum. Este un matinal de ştiri. Sunt, practic, trei ore de emisiune de ştiri.

Weekend de divertisment

Dar în weekend ce tip de producţii vor fi programate?
De divertisment. Vineri seara avem Nemuritorii, care nu e chiar divertisment, deşi pe alocuri va stârni şi zâmbete. Este o emisiune realizată de colaboratorii noştri Dumitru Moroşanu cu Tavi Iordăchescu, care au fost producătorii Duminicii în familie.

Iar sâmbătă va fi emisiunea cu Mărgineanu, Bazar Bizar, produsă tot de ei.

Şi în timpul zilei vom avea emisiunea Urania, vom avea emisiunea 360 de grade. Sunt toate emisiunile astea de hobby sau de lifestyle, sau de celebrity, produse de B1 de până acum.

95% din investiţie s-a dus la departamentul ştiri

Când aţi venit, unde aţi găsit postul?
Avea dotările, mă rog, suficiente, pentru tipul de emisiuni pe care le realiza atunci B1.

E o exprimare eufemistică.
Da. Dotările nu erau grozave pentru că nici solicitările nu erau extraordinare la momentul ăla. Acum investiţia în tehnică s-a dus în proporţie de 95% în dotarea departamentului de ştiri.

Deci practic acesta va fi nucleul postului. Cam câţi oameni sunt concentraţi pe zona de ştiri?
200 de persoane.

Din câţi?
Din 280.

Deci puteţi spune că e aproape un post de ştiri?
Da. Bun. Dar multe din producţii sunt externalizate. Emisiunea CanCan TV este o coproducţie cu CanCan. Emisiunile Nemuritorii şi Bazar Bizar sunt de asemenea externalizate. Multe alte emisiuni sunt făcute de realizatori independenţi. Tehnic însă, ştirile nu le poţi externaliza.

Ponderea divertismentului în programele B1 va creşte

Dar sunt cele mai costisitoare producţii din câte ştiu eu şi dumneavoastră ştiţi mai bine decât mine.
Da. Sunt costisitoare sau extrem de costisitoare atunci când difuzezi precum un canal generalist, 2-3 ore jumătate de ştiri pe zi. Atunci sunt costisitoare. Când, însă, producţia de ştiri difuzată pe post depăşeşte 6 ore, costul pe oră scade foarte mult.

Şi e mai multă publicitate care poate amortiza. Şi fie că faci trei ore, fie că faci 6 ore de ştiri pe zi, având dimineaţă la prânz şi seara şi noaptea, ai practic aceeaşi oameni pe care îi foloseşti. E o chestie de decizie şi de programming câte ore de ştiri difuzezi până la urmă.

Ce e iarăşi de reţinut, pe măsură ce producţia de divertisment a postului, ca şi achiziţia de programe externe va creşte, numărul de ore va scădea, de ştiri. Deci ponderea divertismentului în programele B1 va creşte.

Ştirile acum acoperă multe din segmentele astea şi pentru că în cazul unui canal la început de drum, cum e B1 acum, nu avea acces la pachetele mari de firme, nu avea acces la meciurile de fotbal din Liga Naţională. Dar noi sperăm că într-un an de zile, doi, să putem şi noi prezenţi în zona asta.

Veţi participa la licitaţia pentru meciuri?
Nu, acum nu. La modul foarte cinstit, nu avem bani pentru chestia asta.

Când vom vedea următorul pas în materie de divertisment?
Probabil că cel mai consistent pas în materie de divertisment va fi pentru perioada de toamnă, în septembrie.

Sursa foto: DailyBusiness.ro.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • creatza creatza
    poate vorbiti si cu cei din 10tv sa le aduceti aminte sa-si mai plateasca angajatii, ca in ultimele doua luni, cam moare lumea de foame p'acolo..........n-are rds-ul bani?????
  • Sweet Sweet
    Badin venise ca o persoana de baza, de-asta se tot vehiculeaza cuvantul pretentie.Penibil a devenit pentru ca nu prea se regaseste ca si cum nu ar cunoste formatul, senzatie clara.Are intrari scurte si parca neverosimile, pune intrebari bune atunci cand le pune, ce are de gand numai el poate stii.Nu se combina deloc cu co-prezentatoarea dar nu e treaba noastra decat atunci cand, din greseala trecem peste B1 si le vedem pentru o clipa fizionomia.Poate este coplesit?
  • Grand Cherokee Grand Cherokee
    Badin si Giaca incearca ceva si noi nu ne prindem ce_? Emisiunea este moale rau domnule Oancea, ca tot vorbiti de viitor.Badin are 2 faze, cand vorbeste peste toti cand tace rau din gura.Ce este cu el, nu-l platiti cum trebuie sau este ajutorul colegei si are parametrii lui de functionare.Macar daca ar compensa aceasta fata cu care face el emisiune dar ea saraca are vocea"sparta"si daca nu spune de la inceput ce are de spus, nu mai are posibilitatea deoarece nu este bagata in seama.Apropo pe unde ati gasit-o? Nu mai discutam de comentariile la adresa ei, postate pe aici pe site.Daca i s-a acordat credit foarte bine, si banii dumitale trebuiesc cheltuiti dar cu noi si cu Badin ce ai domnule Oancea? O parere de bun simt ar fi ca este mai buna pe teren sa transmita poporului in direct, decat acolo incotopenita si stearsa, fara acea"prezenta"de prezentator. Cam asta este parerea mea.
  • costel costel
    radu banciu merita toti banii,printre putinii ziaristi pe care ai urmaresc
  • Andrei Andrei
    Ediţia de prânz era si la Antena3 =)) urmeaza sa faca si o Sinteza Zilei s.a?!?
  • argus2011 argus2011
    Vreau si eu: investitiile sunt oricand binevenite in pesajul media.
    Depinde, insa, mana cui le lasi...
    Judecand dupa ce aparea anterior de pe Calea Victoriei, era nevoie de un look nou.
    A face procese de intentie de pe acum "dulcii manipulari portocalii" e la fel de nedrept ca si a trece sub tacere isteria actuala a Antenei 3 sau absurditatea unor talk-show-uri via Realitatea TV.

    Liviu Iordache: nu doar Badin e penibil in noua grila a B1Tv...
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Catastrofala alegerea lui Badin! E stampilat, gata, a avut de ales, a ales, nu mai e fata mare!
  • Vreau si eu Vreau si eu
    cu investitii majore in zona de stiri, imi este greu sa cred ca aceasta regrupare de forte nu pregateste trambitele portocalii pentru momentul alegerilor de anul viitor. Se va merge probabil intr-o prima faza pe o credibilizare a stirilor prezentand neutru si apoi cand atmosfera se incalzeste dulcea manipulare portocalie va incepe sa se arate alaturi de TVR, 10TV(daca o mai exista) si guri de la realitatea. Sunt curios insa daca tara asta va mai inghite galusca dupa ce in cor au ajuns sa injure comandantul suprem si clica lui si cei care l-au votat si cei care nu. La o tara care uita asa repede e posibil orice. In cateva luni, mai exact de alegeri vom vedea ce blana si ce om este cu adevarat acest cal alb numit S.O. Prea mare mister si prea ciudata aruncatura din curtea unui post care avea si rating si incasari. Nu cumva domnu O. au inceput sa-i placa culorile calde?
  • argus2011 argus2011
    Matinalul: Ioana Mola e timorata.Doar ea si Catalin Oprisan isi justifica, deocamdata,prezenta.
    "Evenimentul zilei" un talk-show aerisit si civilizat, cum meritau romanii de ani buni.A fost inspirata alaturarea Robert Turcescu-Ion Cristoiu.
    Actual b1: nici Carna Geaca, nici Adrian Badin nu sunt convingatori.
    Horia Ghibutiu la fel de tern ca si in sezonele trecute:(...
  • Cosmin Cosmin
    Adevărul e că Banciu-Naum m-au făcut să iubesc Turul Franţei. Oamenii ştiu.
  • Marius Marius
    Cel putin Cristoiu si Turcescu sunt doi jurnalisti cu multa experienta si echilibrati. Nici nu se compara cu isteroizii si isteroidele de la FelixA3 si cu unii de la Realitatea, care nu fac altceva decat sa-si verse zilnic veninul de vuvuzele complexate.
  • rahoveanu rahoveanu
    Zero barat. n-au nici o sansa cu emisiunile astea portocalii : ghibutiu, cristoiu, turcescu.Ratinguri pe masura. E doar o alta televiziune pregatita pentru campania din 2012 si se stie pe ai cui bani

Trimite un comentariu

sus