Skip to main content

Zile şi Nopţi se retrage din SNA

 

Reţeaua de publicaţii gratuite Zile şi Nopţi anunţă, printr-o înştiinţare oficială adresată Biroului Român de Audit al Tirajelor, că a hotărât să se retragă din Studiul Naţional de Audienţă (SNA).

Publicitate

Motivul? Rezultatele ultimului studiu SNA, care arată că ediţia de Bucureşti a ghidului de petrecere a timpului liber a înregistra numai 6.000 de cititori pe ediţie, la un tiraj mediu de peste 45.000 de exemplare pe săpămână, în 2010.

"Imaginea Zile şi Nopţi este grav afectată în rândul industriei de publicitate şi a cititorilor ei, lucru care este inacceptabil pentru noi şi care a dus la decizi definitivă şi irevocabilă  de a ne retrage cu toate publicaţiile din  SNA", se arată în scrisoarea adresată BRAT.

Din înştiinţarea trimisă de Zile şi Nopţi:

"Decizia a fost luată după o atentă analiză a cifrelor de audienţă pentru revista Zile şi Nopţi ediţia de Bucureşti. În opinia noastră o revistă cu un tiraj mediu de peste 45.000 de exemplare pe săptămână pentru anul 2010 şi după o investiţie consistentă în marketing  şi nivelul acestei reviste, audienţa înregistrată de SNA pe 2010 să fie de numai 6.0000 de cititori per ediţie."

“Din punctul nostru de vedere pot fi două explicaţii: fie SNA este un instrument care favorizeaza alte publicatii; fie este un studiu de cercetare prost condus si implementat care da erori uriase in livrarea datelor de audienta”, se arată în documentul semnat de Marian Gilea, Director General Zile şi Nopţi Media Shop.

În ultimul val de audienţă, publicat de BRAT pe  22 martie, Zile şi Nopţi Bucureşti figurează, împreună cu alte patru ghiduri locale, cu o audienţă totală de 49.000 de cititori în media pe ediţie.

În urmă cu două zile, Zile şi Nopţi a ameninţat, din acelaşi motive prezentate mai sus, că se va retrage din SNA, în funcţie de răspunsul BRAT, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dinu dinu
    Bravo ! Retragerea din SNA este normala. Toata piatza stie de invarteala cifrelor de catre clanul Ureche - Ispas. Iesiti si din BRAT altfel doar cu iesirea din SNA nu rezolvati nimic. Sper sa se trezeasca si alti pagubitzi de catre mafia Brat-ului
  • cichi cean cichi cean
    Sper ca aceasta revista sa fie doar prima publicatie care denunta cumetriile de la BRAT si SNA.
  • lido lido
    Sper ca astia sa fie doar primii care denunta cardasia de la BRAT gen "cine nu e cu noi, e impotriva noastra".
  • udi alan udi alan
    nu cunosc nici pe unii, favorizatii sna, nici pe ceilalti, defavorizatii sna, adica zile si nopti! trb sa ai un adenom rudimentar, ca sa nu ti dai seama ca i facatura tipic damboUviteana! FELICIT zile si nopti pt decizia luata, demna! felicit pe dir gen marian gilea pt ...caracter!
    si tinn sa i amintesc lui marian gilea, fara sa ne cunoastem , cum am spus, sa i amintesc ca de cele mai multe ori un sut in fund este...
    bafta!
  • Faust Faust
    Cei mai multi oameni din industrie accepta tacit cifrele SNA care sunt o masluire grosolana, fara logica, a realitatii de pe piata. Nu se poate ca, in medie, un ziar sa fie citit de 14 oameni! Acest SNA e reprezentarea ridicolului si a minciunii ridicate la nivel de adevar absolut in mass-media.

Trimite un comentariu

sus