Skip to main content

Zile şi Nopţi ameninţă că se retrage din BRAT din cauza ultimelor cifre SNA

 

Reprezentanţii ghidului de petrecere a timpului liber Zile şi Nopţi sunt nemulţumit de felul în care Biroul Român de Audit al Tirajelor a realizat cel mai recent raport al Studiului Naţional de Audienţă.

Publicitate

Aceştia anunţă, printr-un comunicat de presă, că vor cere explicaţii BRAT pentru ultimele cifre referitoare la audienţa Zile şi Nopţi.

“În funcţie de răspunsul primit, reţeaua de publicaţii Zile şi Nopţi îşi rezervă dreptul de a se retrage complet şi pe termen nedeterminat din SNA”, se arată în comunicat

Iată câteva fragmente din comunicatul Zile şi Nopţi:

“La ultima livrare de date al Studiului Naţional de Audienţă s-au observat discrepanţe evidente între cifre, atât la nivelul audienţei, cât şi al numătului de cititori per exemplar difuzat pe piaţa ghidurilor de petrecere a timpului liber.

Cu un tiraj difuzat mediu de 49.910 exemplare per apariţie, Zile şi Nopţi Bucureşti are o audienţă de 6.000 de cititori. Rezultă astfel 0.1 cititori per exemplar difuzat”."

Reprezentanţii publicaţiei fac referire şi la unul dintre concurenţii săi, Şapte Seri Bucureşi, care a înregistrat o audienţă de 43.000 de cititori, la un tiraj de 44.931.

“Publicaţia Şapte Seri Bucureşti are un tiraj mai mic, de 44,931 exemplare difuzate şi o audienţă de 43.000 de cititori. Rezultă deci 1 cititor per exemplar difuzat.”

  • La jumătatea lunii noiembrie 2009, ghidul Zile şi Nopţi a reapărut pe piaţa din Bucureşti, după o pauză de circa opt ani. În 2003, la câteva luni după lansarea publicaţiei 24 FUN, ghidul Zile şi Nopţi se retrăgea de pe piaţa Bucureşteană.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • delia delia
    nu lucrez la Zile si nopti. nici la 7 seri, nici la B24-fun. dar lucrez in presa.
    parerea mea: e nerealist sa publici estimari de genul "Jurnalul National e citit de 15 persoane per exemplar"; e, in egala masura, nerealist sa faci publice aprecieri gen "un exemplar ZN e citit, in medie, de 0,1 persoane".
    daca spuneau ca un exemplar era citit de zero persoane, SNA ar fi fost mai putin penibil!
    in presa SE STIE ca studiul national de audienta este o chestie facuta cu picioarele. pana si evaluarea tirajelor e o pacaleala la greu. din nou, cei care lucreaza in presa stiu ca una e tirajul REAL, alta e cel "oficial" de pe BRAT.
  • Specialistul Specialistul
    SNA-ul este o teapa maxima in ceea ce priveste ziarele. Cum sa crezi ca un exemplar este citit, in medie, de 14-16 insi?! Asa ceva e imposibil, e complet ilogic. Daca vinzi 40.000 - 45.000, cum naiba sa te citeasca 650.000 insi? Ar insemna ca un om sa cumpere un ziar care apoi e citit de familie si dat din mana in mana pe toata scara blocului, dar nu e timp fizic pentru asa ceva. Si vorbim de medie, asta insemna ca, teoretic, sunt exemplare care sunt citite si de 30 insi...
    Cred ca o cifra de 3, hai 5 cititori pe copie ar fi mult mai aproape de realitate. Ma si mir cum de piata poate inghiti asemenea minciuni aberante, livrate si pe bani grei, culmea, de BRAT!
  • El El
    Exact. Ma refer la revistele gratuite. Ele nu au vanzari la chioscuri si retururi de la distributie(si aici este o dicutie). Cum supraveghezi? Pe un proces verbal, pe un control la tipografie si pe ce iti da publisherul(revistele acestea gratutite au distributie proprie deci poate sa dea ce hartii vrea el). Cand este controlul se face tirajul, cand nu... :) Tocmai de aceea au renuntat unii (b24) la unele servicii pt ca era prea costisitor sa tipraesti cat declari. Cei de la ZN au inceput cu un tiraj de aproximativ 28 de mii si au ajuns acum la 6000. Sa mai ai si tupeul sa faci scandal mi se pare sinistru. Fac scandal ca sa justifice eventuala iesire din Brat catre agentii. Daca raman, trebuie sa mai creasca tirajul ca sa aduna audienta si asta inseamna bani. Nu poti sa le ai pe toate, nu? Au fost vremuri acum 3 ani de zile cand SS si B24 tipareau si 60 de mii.
  • i pak i pak
    3 observatii :
    a. SNA-ul ofera celor din piata, pe banii lor , niste date care sfideaza inteligenta unui junior research . de 10 ani incoace suntem obligati sa acceptam k boii diverse aberatii gen: "peste 11 cititori, in medie", se murdaresc sa citeasca jurnalul sau adevarul ori , kulmea kulmilor , zf-ul. sa fim seriosi ...piata in ansamblul sau , trecand peste orgolii , ar trebui fie sa se autoreglementeze fie sa renunte la validarea acestor date
    b.cei de la zile si nopti nu au nicio sansa atata timp cat silviu ispas-care are interese evidente la sapte seri- va ramane "influent" in BRAT/SNA.De ce credeti ca s-au retras cei de la 24 FUN de akolo ?
    c.din ce in ce mai frecvent, comentariile de pe acest site - unul important in media romaneasca - sunt grosiere . e pacat, cei care intra si citesc/posteaza pe aici au cu siguranta si alte atuuri in comunicare....
  • jeux jeux
    speta e simpla pentru cine stie si cunoaste: sna-ul e o balarie scumpa pe care nici agentiile n-or sa o mai sustina mult. nu iti trebuie vreun master ca sa te prinzi de relatia ispas - 7 seri - sna - lugu lugu. si cred ca nici astia de la zile si nopti nu sunt asa naivi sa creada in basme da' asta e, toata lumea se misca dupa piata. piata amzei, normal.
  • EtTuBRATus EtTuBRATus
    Ridicola situatia asta, nu atat pentru reviste, cat pentru BRAT.
    Ce inteleg eu: fie audienta SNA e ok si atunci inseamna ca tirajul difuzat BRAT nu e corect, fie tirajul e corect si cifrele SNA sunt din burta. Altfel nu se poate ca la un tiraj de 45.000 sa ai audienta de 6000. Or, indiferent care ar fi 'greseala', tot BRAT raspunde, doar SNA-ul e facut tot de ei! Deci e tot aia daca Zile si nopti minte la tiraj, dar aia e audienta sau, mai grav, ca SNA minte la audienta Sapte seri si tirajul e ala care e.
    La urma urmei ajungem tot la Brat si la conducerea lui care trebuie sa lamureasca cine minte. Adica la dl Ispas, care face ce facea Netbridge acum o vreme cu trafic.ro: ei si masurau, si vindeau afisarile. Asta spune multe si despre SATI, nu-i asa?
  • Clau Clau
    brat si sna sunt egal cu zero. nimeni nu mai crede in ei si orice scandal ii discrediteaza si mai mult. iar legatura lui ispas cu sapte seri este evidenta si manareala e pe fata. rusine!
  • Socol Socol
    Pai tu, de fapt, ne spui ca tot ce e pe la BRAT e vrajeala, ca toata lumea declara ce vrea si ca auditorii aia sunt niste fraieri. Nu inteleg de ce mai e nevoie de ei, atunci.
    Just my 2 cents.
  • El El
    Scuze pt greseli, dar am scris de pe tel.
  • El El
    Dintr o oarecare experienta pot sa spun urmatoarele: Nu se tipareste cat se declare. Este floarte simplu. Ei spun ca este imposibil sa ai tiraj de 44000 si 6000 de cititori. Tirajul lor per editie de Bucuresti este de 5-6000 asa ca ciocul mic. Si la ceilalti este la fel doar ca nu s au dus in nesimtire cu tirajul. sunt cam 2-3 cititori per exemplar. Faceti impartirea si vedeti cat tipareste SS si B24. Mai putin decat spun ei, dar nu 6000 ca ZN. :)
  • obligatoriu obligatoriu
    eu mi-am luat de multe ori sapte seri, sa ma uit la teatre.
    ca, trebuie sa recunosc, am un viciu.
    imi place teatrul dom'ne.

    ma uitam inauntru si... ma miram ca au schimbat layout-ul.
    dupa vreo doua-trei zile... vedeam ca pe coperta scrie: "zile si nopti"

    eram mirat, eram uimit.
    dar nu prea ma interesa.
    rupeam foile cu teatrele si aruncam restul.

    daca cititi, si in particular daca cititi legile lui ries&trout (niste digei, vijei, colegi cu digei hara)o sa vedeti ca ala care intra primul pe o nisa isi adjudeca forever nisa in perceptia clientilor.

    cam asta a fost treaba aici.

    ma duc acum la "national" la "iubiri interzise" la sala amfiteatru.

    sayonara, sclavi corporatisti
  • radu c. radu c.
    @rowenta
    Cu 6 (sase) mii de cititori pe Bucuresti nu mai e loc de comentarii. E o revista care nu exista. Si tot Ispas e vinovat ca pe reteaua de editii locale Zile si Nopti e cu mult sub Sapte Seri. E usor sa dai vina pe unul sau pe celalalt. Pana acum doua saptamani Zile si Nopti publica machete in care lauda BRAT-ul si SNA-ul. Prin urmare cand ai rezultate bune e corect. Cand le ai proaste urli si insultzi. Ceva pute la Zile si Nopti si tine de caracter.
  • Tipatescu Tipatescu
    @moderatori: asa cu nu lasati comentarii care contin injurii, ar trebui sa nu lasati nici comentarii scrise cu grave greseli de ortografie. Acel "platii" cu doi i il deposedeaza pe Matrix de dreptul la o opinie pertinenta. Speta e grea si pentru cei cu facultate, daramite pentru cei cu liceul la seral.
  • andrei andrei
    toti cei de mai sus sunteti de la sapte seri sau de la midas? :)din tabel eu vad asa: reteua zile si nopti fara bucuresti are 108k iar sapte seri local 81k. La nivel local stie toata piata ca andras trage reviste doar cand are comenzi de la zenith sau de la vodafone, singuri care mai cumpara acolo.... toata piata de media stie ca zile si nopti e nr. 1 pe local....indiferent ce spune brat sau sna. iar pe bucuresti la un tiraj de 49k sa ai audienta de 6k ori sna-ul e praf ori e furt. la fel, toata piata stie cine e ispas, ce vinde si ce face. daca din sna se retrag 2 reviste gratuite din 3 (din cate stiu 24 fun nu a vrut sna din aceeasi cauza...ispas/sna/sapte seri) cred ca buba e la sna nu la editori. eu cred ca este furt pe fata sau in cel mai bun caz sna-ul e praf ca mecanism de auditare.
  • Rowenta Rowenta
    Problema e la Ispas. Vrem adevarul. Nu mai are nimeni gonade sa il ceara?

Trimite un comentariu

sus