Skip to main content

Kamikaze: Ciutacu stă într-un apartament social de la Primărie. Ciutacu: am închiriat legal, acum 11 ani

 

Razboi descis între Antena 3 și revista Kamikaze. Publicația de satiră a scrisVictor Ciutacu locuiește într-un apartament social închiriat de la Primărie, locuință atribuită în general persoaneloir cu posibilități materiale reduse.

Publicitate

Ciutacu a reacționat pe blogul lui spunând ca totul este legal. Și Mircea Badea a criticat dur revista, în direct, în emisiunea În gura presei.

Ce a scris Kamikaze?

“Printre săracii, persoanele cu handicap și martirii Bucureștiului care au drept la locuință socială de la Primărie s-a strecurat și Victor Ciutacu, posesor de BMW și realizator de emisiuni televizate pe mii de euro lunar.” (...)

"Unul dintre săracii care locuiesc în blocul de locuințe sociale P22C din Rahova este și Ciutacu Victor. El nu a avut decît un Matiz de culoare roșie pînă în 2008, cînd l-a vîndut și și-a cumpărat visul oricărui locuitor din Rahova: un BMW Seria 3, generația nouă. În prezent, acel chiriaș al unui apartament social poate fi urmărit la televizor. Da, este vorba chiar despre Victor Ciutacu, realizator de emisiuni la Antene și unul dintre redactorii-șefi ai Jurnalului Național.

Contactat de reporterii Revistei Kamikaze, Ciutacu nu a dorit să facă prea multe declarații despre apartamentul închiriat de la Primărie. „Am un contract legal, în vigoare. Dacă aveți informații, publicați-le“, ne-a spus el fără să răspundă la alte întrebări (care e durata contractului de închiriere sau data la care a fost încheiat)."

Reacția lui Victor Ciutacu:

"Ciutacu n-a luat, a închiriat de la stat, legal, acum 11 ani, o locuinţă socială, de 66 metri pătraţi, în hulitul cartier bucureştean Rahova.

Ciutacu a îndeplinit, acum 12 ani, când şi-a depus, legal, dosarul, toate condiţiile prevăzute de lege pentru repartiţia unei locuinţe din fondul locativ de stat; exact ca alte milioane de cetăţeni români. Şi a primit o repartiţie legală. De locuinţă socială, fiindcă, deşi îndeplinea şi condiţiile legale de a putea primi o locuinţă pe care o putea cumpăra legal în rate de la stat, Municipalitatea nu avea la dispoziţie. (...)

Ciutacu a anunţat autoritatea locală, în conformitate cu prevederile legii, atunci când familia lui a depăşit plafonul de câştiguri lunare pentru păstrarea statutului social (neactualizat prin lege de la începutul anilor 2000), că nu se mai încadrează în sumă. Conform legii, după acest anunţ, autoritatea locală trebuie să pună la dispoziţia chiriaşului, la schimb, un al spaţiu de locuit echivalent (cu alt statut) sau să-l taxeze pe acesta cu suma legală maximă pentru chirie.

Dată fiind criza de locuinţe, Ciutacu a fost taxat, de atunci, cu chiria maximă, 1,284 milioane lei vechi pe lună şi nu i s-a oferit, nici până în ziua de azi, la schimb, aşa cum scrie în lege, un alt spaţiu de locuit. Cuantumul chiriei nu Ciutacu l-a stabilit, ci legea. Ciutacu a plătit-o. (...)

Ciutacu nu a luat nimic de la nimeni. A încheiat legal un contract şi a plătit maximul de sumă pe care Municipalitatea în putea încasa legal. Ciutacu nu are nici puterea, nici funcţia necesară să-şi aprobe, de unul singur (au mai existat precedente pe care autorităţile judiciare le-au considerat legale), repartiţia unei alte locuinţe, pe care ulterior să o cumpere. Aşa cum îi permite legea. Deci aşteaptă şi până atunci îşi respectă contractul legal de închiriere."

Mircea Badea a atacat emisiunea Kamikaze de pe TVR2

Revista Kamikaze a fost atacată și în emisiunea lui Mircea Badea. De data aceasta, realizatorul TV nu a atacat doar doar revista ("plină de pup) ci și emisiunea realizată de publicație la TVR2.

„Revista Kamikaze (...) e un fel de hârtie igienică refolosită, care normal că nu are nicio acoperire, dar este plină de pupincurişti ai lui Băsescu. De-aia i-am şi zis hârtie igienică“, a spus Mircea Badea.

Despre subiect a scris și Adevărul.

 

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu