Skip to main content

Academia Cațavencu face 140.000 de euro, fără TVA

 

Licitația pentru vânzarea brandului Academia Cațavencu va porni de la 140.000 de euro, fără TVA. Aceasta a fost evaluarea mărcii, aprobată, ieri, de Adunarea Creditorilor Cațavencu S.A.

Publicitate

Nu oricine va putea participa la licitația pentru vânzarea mărcii.

Paginademedia.ro vă prezintă în continuare când va avea loc licitația, în ce condiții și cât valorează celelalte active ale Cațavencu SA, în afară de marcă:

Din portofoliul Cațavencu S.A., cea mai valoroasă este marca. Brandul Academia Cațavencu a fost evaluat la 140.000 de euro, fără TVA. De la acest nivel va porni licitația publică cu strigare.

Mașinile, birotica și alte bunuri au fost evaluate la câteva zeci de mii de euro. Mai valoros este un apartament deținut de firmă.

 • Mașini, birotică etc: 20.000-30.000 de euro
 • Apartament Ștefănești, complex Cosmopolis, 114.000 de euro.

Licitația pentru brand nu va fi accesibilă oricui. Există o condiție de bază: experiență de cel puțin trei ani în presă.

 • Cel care cumpără marca Academia Cațavencu trebuie să aibă o experiență în publicistică națională de cel puțin trei ani.
 • Anunțul licitației va fi publicat în aceste zile. Prima licitație va fi organizată la 10 zile după apariția anunțului.
 • Va fi licitație publică cu strigare. Dacă bunurile nu se vând integral la prima licitație (în jur de 27-30 mai), vor fi organizate, săptămânal, alte patru ședințe, până la vânzarea tuturor activelor.
 • Cei interesați trebuie să depună o garanție de 30% din valoarea de pornire a bunului pe care doresc să îl cumpere.

Conform dosarului de insolvență, valoarea totală a datoriilor Cațavencu SA este de 72 de milioane de lei. Societatea are, la rândul ei, de recuperat creanțe.

Creditori:

Realitatea Media: 12 milioane de euro
ANAF: 3 milioane de euro
Alți creditori privați: 3 milioane de euro.

Academia Cațavencu continuă să apară

Dispute aprinse pe tema continuării apariției titlului în condițiile falimentului. Adunarea Generală a votat, ieri, continuarea apariției revistei Academia Cațavencu și în condițiile în care firma este în faliment.

Trei foști salariați la Cațavencu SA (în prezent la Kamikaze), în calitate de creditori (au de recuperat salarii) au susținut că apariția revistei este ilegală după faliment, conform sentinței de judecată.

Argumentul celor are au susținut că apariția este ilegală: hotărârea judecătorească care spune că societatea nu poate funcționa decât pentru formalitățile de lichidare, dar și un punct de vedere de la ANAF. Dacă societatea este dizolvată, cine plătește salariile și tipografia?, au întrebat ei.

Argumentul celorlalți creditori: în condițiile de acum, Academia Cațavencu nu produce pierderi. Lichidatorul judiciar își asumă continuarea apariției.

Din punctul de vedere al ANAF, prezentat la Adunarea Creditorilor:

"Falimentul societăţii presupune efectuarea operaţiunilor de lichidare a patrimoniului societăţii, care privesc plata creditorilor şi împărţirea soldului între asociaţi. În această fază, societatea continuă să îşi păstreze personalitatea juridică, dar ea este subordonată cerinţelor lichidării, activitatea acesteia rezumându-se la operaţiunile de transformare a bunurilor societăţii în lichidităţi şi de distribuire a lor către creditori, cu excluderea desfăşurării în continuare a activităţii lucrative.

În aceste condiţii, apreciem că la acest moment nu mai există un temei legal în baza căruia publicaţia “Academia Caţavencu” să mai poată fi editată, iar aceasta independent de o dispoziţie expresă a instanţei în acest sens."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • ia uite dom'le, din 17 mai si pana acum pe iaru nu l-a miscat nimic de aici ! o fi in vacanta prin china sau prin cuba ?
 • Dom-le, ce surprais ? Daca citesti AC ori Ev.Z iti vine sa crezi ca numai G. Becali si Steaua au oarece probleme daca nu intra in Ioropa. Iata ca nu-i chiar asa, unii dispar ,sau sunt aproape sa dispara, si din Romania.Dar asta nu este o problema.
 • Bai, Cautis, tu raspunzi civilizat la boi ca @touretul? Cred ca e acelasi care semna la postul trecut @catalin. Nu poate fi decat din redactia Catavencu. Acolo s-a fabricat magaria asta. Da lasa ca il rog pe Andrici sa ma imprumute cu 140.000 ca sa-i cumpar si sa-i educ. Ca el nu poate ca nu are 3 ani de experienta in presa. Nu de alta, dar vreau sa-mi recuperez masina, PLATITA DE MINE CU CASH, pe care lichidatorul asta PENAL mi-a luat-o, refuzand sa stea de vb cu mine.
 • da' pentru calculatoare care o fi condiţia? să ai Mac de cel puţin trei ani sau să scrii ca Buşcu şi Alin Ionescu?
 • Apartamentul ala din Stefanesti se da oricui vine la licitatie? Sau s-a pus si acolo conditie sa fi locuit trei ani in Dorobanti? M-ar interesa!
 • "Licitația pentru brand nu va fi accesibilă oricui. Există o condiție de bază: experiență de cel puțin trei ani în presă."
  Deci eu nu pot veni la licitatie!!! Aveam de gand sa dau cele 3 milioane de euro pentru ANAF. E, asta e acum, sa speram ca le vor da aia care au aranjat licitatia.
 • Domnul touret, dacă aveți cea mai mică dovadă în ceea ce spuneți, vă rugăm să o faceți publică. E simplu să spui ce tîmpenii vrei, sub anonimatul unui nick-name. Dacă v-ați declina identitatea, vă asigur că pentru astfel de afirmații v-am da în judecată. Mă refer la partea cu "banii publici". Pentru cealaltă afirmație ar trebui să se simtă lezat ori "marinerul", ori Vantu, care e suficient de bazat încît să se îngroape singur. Sub dealurile Moldovei sau sub ce dealuri vrea el, la banii lui.
 • Brandul Catavencu nu are nicio valoare fara oameni.
  Nu poti sa cumperi brandul si sa angajezi 20 de studenti sa sa faca Catavencu, asa cum se face cu alte ziare, gen Adevarul.
  Iar oamenii catvenci sunt scumpi, harsiti, pretentiosi, fitosi, ori plecati la Kamikaze.
  Nu merita sa te incurci ca investitor.
  Si oricine isi da seama de asta.
  E cam pa si pu.
 • Buna ziua, sint judecator si am ramas stupefiat cind am vazut la ce s-a putut preta Academia Catavencu, o publicatie de prestigiu altadata. Cum e posibil sa sfideze public o sentinta judecatoreasca si prevederile legale in domeniu, pe care le cunosc prin prisma ocupatiei mele? Nu mai citesc Academia Catavencu de cind am vazut la ce lucruri josnice s-au pretat de la cumpararea de catre Vintu. Acum am un motiv mai temeinic sa n-o citesc. Domnilor, v-ati facut de ris.

Trimite un comentariu