Skip to main content

Academia Caţavencu face 140.000 de euro, fără TVA

 

Licitaţia pentru vânzarea brandului Academia Caţavencu va porni de la 140.000 de euro, fără TVA. Aceasta a fost evaluarea mărcii, aprobată, ieri, de Adunarea Creditorilor Caţavencu S.A.

Publicitate

Nu oricine va putea participa la licitaţia pentru vânzarea mărcii.

Paginademedia.ro vă prezintă în continuare când va avea loc licitaţia, în ce condiţii şi cât valorează celelalte active ale Caţavencu SA, în afară de marcă:

Din portofoliul Caţavencu S.A., cea mai valoroasă este marca. Brandul Academia Caţavencu a fost evaluat la 140.000 de euro, fără TVA. De la acest nivel va porni licitaţia publică cu strigare.

Maşinile, birotica şi alte bunuri au fost evaluate la câteva zeci de mii de euro. Mai valoros este un apartament deţinut de firmă.

  • Maşini, birotică etc: 20.000-30.000 de euro
  • Apartament Ştefăneşti, complex Cosmopolis, 114.000 de euro.

Licitaţia pentru brand nu va fi accesibilă oricui. Există o condiţie de bază: experienţă de cel puţin trei ani în presă.

  • Cel care cumpără marca Academia Caţavencu trebuie să aibă o experienţă în publicistică naţională de cel puţin trei ani.
  • Anunţul licitaţiei va fi publicat în aceste zile. Prima licitaţie va fi organizată la 10 zile după apariţia anunţului.
  • Va fi licitaţie publică cu strigare. Dacă bunurile nu se vând integral la prima licitaţie (în jur de 27-30 mai), vor fi organizate, săptămânal, alte patru şedinţe, până la vânzarea tuturor activelor.
  • Cei interesaţi trebuie să depună o garanţie de 30% din valoarea de pornire a bunului pe care doresc să îl cumpere.

Conform dosarului de insolvenţă, valoarea totală a datoriilor Caţavencu SA este de 72 de milioane de lei. Societatea are, la rândul ei, de recuperat creanţe.

Creditori:

Realitatea Media: 12 milioane de euro
ANAF: 3 milioane de euro
Alţi creditori privaţi: 3 milioane de euro.

Academia Caţavencu continuă să apară

Dispute aprinse pe tema continuării apariţiei titlului în condiţiile falimentului. Adunarea Generală a votat, ieri, continuarea apariţiei revistei Academia Caţavencu şi în condiţiile în care firma este în faliment.

Trei foşti salariaţi la Caţavencu SA (în prezent la Kamikaze), în calitate de creditori (au de recuperat salarii) au susţinut că apariţia revistei este ilegală după faliment, conform sentinţei de judecată.

Argumentul celor are au susţinut că apariţia este ilegală: hotărârea judecătorească care spune că societatea nu poate funcţiona decât pentru formalităţile de lichidare, dar şi un punct de vedere de la ANAF. Dacă societatea este dizolvată, cine plăteşte salariile şi tipografia?, au întrebat ei.

Argumentul celorlalţi creditori: în condiţiile de acum, Academia Caţavencu nu produce pierderi. Lichidatorul judiciar îşi asumă continuarea apariţiei.

Din punctul de vedere al ANAF, prezentat la Adunarea Creditorilor:

"Falimentul societăţii presupune efectuarea operaţiunilor de lichidare a patrimoniului societăţii, care privesc plata creditorilor şi împărţirea soldului între asociaţi. În această fază, societatea continuă să îşi păstreze personalitatea juridică, dar ea este subordonată cerinţelor lichidării, activitatea acesteia rezumându-se la operaţiunile de transformare a bunurilor societăţii în lichidităţi şi de distribuire a lor către creditori, cu excluderea desfăşurării în continuare a activităţii lucrative.

În aceste condiţii, apreciem că la acest moment nu mai există un temei legal în baza căruia publicaţia “Academia Caţavencu” să mai poată fi editată, iar aceasta independent de o dispoziţie expresă a instanţei în acest sens."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • snapshot snapshot
    ia uite dom'le, din 17 mai si pana acum pe iaru nu l-a miscat nimic de aici ! o fi in vacanta prin china sau prin cuba ?
  • Alex One Alex One
    Dom-le, ce surprais ? Daca citesti AC ori Ev.Z iti vine sa crezi ca numai G. Becali si Steaua au oarece probleme daca nu intra in Ioropa. Iata ca nu-i chiar asa, unii dispar ,sau sunt aproape sa dispara, si din Romania.Dar asta nu este o problema.
  • ElCucui ElCucui
    Sa-i re-educ, am vrut sa zic. Si "experienta in presa scrisa".
  • ElCucui ElCucui
    Bai, Cautis, tu raspunzi civilizat la boi ca @touretul? Cred ca e acelasi care semna la postul trecut @catalin. Nu poate fi decat din redactia Catavencu. Acolo s-a fabricat magaria asta. Da lasa ca il rog pe Andrici sa ma imprumute cu 140.000 ca sa-i cumpar si sa-i educ. Ca el nu poate ca nu are 3 ani de experienta in presa. Nu de alta, dar vreau sa-mi recuperez masina, PLATITA DE MINE CU CASH, pe care lichidatorul asta PENAL mi-a luat-o, refuzand sa stea de vb cu mine.
  • Florina Florina
    da' pentru calculatoare care o fi condiţia? să ai Mac de cel puţin trei ani sau să scrii ca Buşcu şi Alin Ionescu?
  • Bill Gates Bill Gates
    Apartamentul ala din Stefanesti se da oricui vine la licitatie? Sau s-a pus si acolo conditie sa fi locuit trei ani in Dorobanti? M-ar interesa!
  • Bill Gates Bill Gates
    "Licitația pentru brand nu va fi accesibilă oricui. Există o condiție de bază: experiență de cel puțin trei ani în presă."
    Deci eu nu pot veni la licitatie!!! Aveam de gand sa dau cele 3 milioane de euro pentru ANAF. E, asta e acum, sa speram ca le vor da aia care au aranjat licitatia.
  • Alexandru Căutiș Alexandru Căutiș
    Domnul touret, dacă aveți cea mai mică dovadă în ceea ce spuneți, vă rugăm să o faceți publică. E simplu să spui ce tîmpenii vrei, sub anonimatul unui nick-name. Dacă v-ați declina identitatea, vă asigur că pentru astfel de afirmații v-am da în judecată. Mă refer la partea cu "banii publici". Pentru cealaltă afirmație ar trebui să se simtă lezat ori "marinerul", ori Vantu, care e suficient de bazat încît să se îngroape singur. Sub dealurile Moldovei sau sub ce dealuri vrea el, la banii lui.
  • PS PS
    Brandul Catavencu nu are nicio valoare fara oameni.
    Nu poti sa cumperi brandul si sa angajezi 20 de studenti sa sa faca Catavencu, asa cum se face cu alte ziare, gen Adevarul.
    Iar oamenii catvenci sunt scumpi, harsiti, pretentiosi, fitosi, ori plecati la Kamikaze.
    Nu merita sa te incurci ca investitor.
    Si oricine isi da seama de asta.
    E cam pa si pu.
  • touretul touretul
    e moartea presei scrise. Kamikaze supravietuieste cu bani publici. Vantu a fost ingropat de mariner.
  • NewLevel NewLevel
    Mi-e teama ca nici macar 50000 de euro nu mai face blazonul Academiei Catavencu. E uzat si plin de rahat.
  • Iond Iond
    Buna ziua, sint judecator si am ramas stupefiat cind am vazut la ce s-a putut preta Academia Catavencu, o publicatie de prestigiu altadata. Cum e posibil sa sfideze public o sentinta judecatoreasca si prevederile legale in domeniu, pe care le cunosc prin prisma ocupatiei mele? Nu mai citesc Academia Catavencu de cind am vazut la ce lucruri josnice s-au pretat de la cumpararea de catre Vintu. Acum am un motiv mai temeinic sa n-o citesc. Domnilor, v-ati facut de ris.
  • un domn un domn
    domnul Vitalie Dobinda are mai mult de 3 ani experienta in publicistica nationala. si internationala.
  • rt rt
    in cei 140.000 este inclus si spiritu?
  • snapshot snapshot
    astept cu nerabdare corespondetza Iaru-lui cu comentatorii de aici.

Trimite un comentariu

sus