Skip to main content

Coca-cola în ziare, varianta EVZ: Un articol a fost retras de pe site

 

La numai o săptămână după scandalul Coca cola – McCann – Adevărul, un alt articol despre celebra băutură tulbură apele într-o redacție.

Publicitate

De data aceasta, este vorba despre Evenimentul zilei.

Un articol/comentariu semnat de un ziarist al EVZ a fost scos de pe site. De ce, în continuare:

Coca cola este o băutură proastă, dar cu reclame bune”, începea articolul. Comentariul semnat de Ionuț Stănescu a stat pe site de sâmbătă până duminică, atunci când a fost scos.

Articolul scos de pe site se numea “contemporan cu coca cola”, după cum arată “urma” lăsată la căutare (permalink, în termini tehnici). Scoaterea editorialului a fost descoperită de site-ul dollo.ro.

De a fost scos?

Vlad Macovei, redactor-șef Evenimentul zilei, spune că a fost o decizie care “a ținut de politica editorială a ziarului.

Vlad Macovei, redactor-șef Evenimentul zilei, pentru paginademedia.ro:

"Toate comentariile care sunt găzduite de printul și de site-ul evz.ro trebuie să aibă viza redactorului-șef. Un reporter a încercat să își pună un comentariu pe site, prezentându-l ca editorial EVZ. Materialul respectiv a apărut pe site dintr-o eroare de coordonare, fără a exista aprobarea mea."

"Din motive care țin strict de politica editorială a acestui ziar, nu am considerat că respectivul comentariu trebuie să apară pe site-ul evz. Opiniile care sunt exprimate pe platforma evz.ro și pe print trebuie să fie conforme cu politica editorială a acestui ziar."

Săptămâna trecută, Adevărul a publicat un email prin care Mihai Trandafir, directorul diviziei de media a agenției McCann Erickson, făcea presiuni ca urmare a unor articole despre Coca-cola, realizate de Think Outside the Box, site găzduit pe platforma Adevărul.

S-a sesizat agenția McCann, care deține contul Coca-cola și în cazul EVZ?

Vlad Macovei:

“Nu. Mai mult decât atât, pot aduce un argument logic: campania Coca Cola făcută de McCann nu include EVZ.

Captura foto: dollo.ro

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu ar trebui să mire pe nimeni această decizie de retragere a materialului de pe site. Nu a spus el, bravul domn Şerban, în urmă cu câteva săptămâni, că preferă să trăiască în mizerie decât să moară în glorie? Ce mostră de impostură mai elocventă vreţi? Apa lui Valvis e bună, că aduce bani la bugerul de publicitate şi clienţi în restaurantul lui Macovei! Despre aia să facem chiar şi campanie subversivă, despre nitraţii din sol, care, desigur, nu apar în apa grecului. Aşa au învăţat ei, Şerban şi Macovei, că se face "politica editorială".
  • cred ca cei de la EVZ au in politica editoriala faptul ca ziarul nu are o politica editoriala. ci una comerciala care e deasupra tuturor. pe de alta parte, publicarea unui material de opinie despre un produs este destul de suspecta. intotdeauna poti sa interpretezi ca e santaj sau spaga de la sucurile "naturale" sau mai stiu eu ce. daca cineva are tupeu si competenta ar trebui sa faca o ancheta despre aceste bauturi. ancheta, nu opinie. despre bauturile tip cola, nu despre coca-cola. insa se pare ce pe jurnalisti i-a parasit jurnalismul... trist, trist. si ne intrebam de ce nu se mai vind ziarele. uite d'aia, e simplu!

Trimite un comentariu