Skip to main content

Patriciu mută pachetul majoritar de acţiuni de la Adevărul Holding de pe un offshore pe altul

 

Omul de afaceri Dinu Patriciu a vândut pachetul majoritar de acţiuni pe care îl deţinea la Adevărul Holding către un offshore înregistrat în Olanda: Fast Europe Media N.V. Acesta este controlat, însă, tot de către Dinu Patriciu, scrie Evenimentul zilei.

Publicitate

Practic, prin vânzarea pachetului majoritar de acţiuni, pe care ajunsese să îl deţină pe "persoană fizică", Dinu Patriciu a readus situaţia la nivelul anterior, doar că a fost folosită o nouă companie, Fast Europe Media N.V., în locul DP Holding, alt offshore al magnatului, înregistrat în Fribourg, Elveţia.

"Astfel de scheme sunt folosite de către Dinu Patriciu pentru a se pierde urma faptului că este implicat în investiţii neprofitabile şi pentru a-şi menţine imaginea bună pe care o are în faţa băncilor, astfel încât să poată obţine, în continuare, credite", au precizat, pentru EVZ, surse din piaţă.

Despre acelaşi subiect a scris şi Money.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • finantistu' finantistu'
    Atentie furnizori! Manevra clasica inainte de insolventa. O sa prindeti orbu' si o sa-i scoateti ochii. Toti cei care aveati bani de primit de la Adevarul Holding, puteti sa va lingeti pe bot! Conu' Dinu v-a facut din nou. Mai recuperati-va voi datoriile de la vreun offshore acum. Ciudat e cum Fiscul inchide ochii la aceste manevre. O fi platit conu' Dinu vreun impozit la aceasta tranzactie de vreo 90 mil EUR pe hartie?!

Trimite un comentariu

sus