Skip to main content

EXCLUSIV. Redactorul-şef de la Capital şi-a dat demisia

 

Iulian Bortoş şi-a dat demisia din poziţia de redactor-şef al săptămânalului Capital.

Publicitate

El conducea redacţia săptămânalului economic din septembrie 2005.

Are legătură decizia lui cu ultimele mişcări de la Evenimentul zilei şi Capital?

Iulian Bortoş, pentru paginademedia.ro:

"Este o decizie asupra căreia mă gândesc de mai multă vreme. Ce s-a întâmplat în ultima perioadă m-a făcut să grăbesc luarea deciziei. Mi-am oferit disponibilitatea de a ajuta în continuare revista, cât timp este nevoie de mine".

Bortoş a fost numit redactor-şef al Capital în septembrie 2005. Anterior, a fost şef de departament (Companii), timp de un an. Înainte de Capital, a lucrat şapte ani la Mediafax.

În ultimele zile, trei oameni au fost restructuraţi de la săptămânalul. Alţi doi redactori au ales să plece de la Capital cu salarii compensatorii.

Foto: Capital

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ella popa ella popa
    Bortos a fost numit in functie de Corneteanu, care era deja in barca lui Patriciu (tradase Ringier) si a prabusit cel mai bun produs al trustului Ringier - Capitalul - inclusiv prin numirea in fruntea unei echipe de oameni cu scoala serioasa intr-ale economiei si cu prestigiu pe piata a celui mai slab jurnalist. Bortos a venit de la Mediafax, unde a fost stirist oameni buni ! Nu analist economic, asa cum erau cei de la Capital. Dealtfel. in primul lui an la Capital, umbla cu roaga pe la colegi dupa subiecte si nu se evidentia decat prin slugarnicia incredibila fata de redactorul sef Andreea Rosca. Asa ca sa mai lamurim ce este cu Bortos. Dupa plecarea Andreei, si-a adus oameni mai slabi ca el, care sa ii recunoasca autoritatea si astfel a inceput prabusirea celui mai tare brand de pe piata la ora aceea. Tipic romanesc.
  • ella popa ella popa
    Ei, draga Paul. Intotdeauna amintirile din tinerete sfideaza prezentul mizerabil. Maturizeaza-te. Afla cum au evoluat profesional si moral multi dintre cei din echipa de aur si vei fi shokat. Iulian se face vinovat doar de pacatele prostiei si fuduliei, comparativ cu unele branduri jurnalistice foste la Capital, care cumuleaza acum atata turpituidine, lacomie si lipsa de coloana vertebrala incat iti pui serioase intrebari referitoare la sistemul care le-a creat si promovat. In rest, sa traiesti ... bine.
  • nostalgic nostalgic
    Ar fi minunata o revedere cu echipa de aur de la Capital, cu fetele si baietii destepti care au facut din aceasta publicatie un varf al presei romanesti. Cei care mai sunt inca la revista Capital de azi, care se surpa, probabil ca nu stiu mare lucru despre Negoita, Popescu, Margarit, sotii Rudnitchi, Petre Barbu, Vaschi, Rosca, Badescu, Chisu si multi altii. Am lucrat aproape 2 ani la Capital si a fost una dintre cele mai frumoase experiente. Poate, la anul, ne vom revedea toti cei care am trecut pe acolo. In plus, Ringier a fost un angajator care a stiut sa respecte munca jurnalistilor fata de multi samsari din presa romaneasca.
  • ps ps
    Nu avea potential de afacere buna!
    A fost o afacere buna.
    Cati ani aveai in 1992?
    Atunci a fost lansat Capital.
    Un tanar de mare viitor, RC mergea pe la agentii sa ia reclama pe discheta de 1,44 mb.
    In weekand il lua un francez aventurier, pe nume JD si il parasuta la Breaza sa stea cu ochiu pe muncitorii care ii construiau vila.
    Capital ar putea implini 20 de ani, la anul.
    Ce nu veti putea banui niciodata, este nivelul celor care au lucrat acolo.
    Lionachescu, Negoita, Popescu si alti baieti destepti.
    Si fete.
    Dar fetele erau si frumoase.
    Important este sa ne revedem la 20 de ani, nu conteaza ca va fi o aniversare sau o coliva.
    Noi sa fim sanatosi!


    vinerea
  • cris cris
    CORECT!!!!!!!
  • felicia mihaly felicia mihaly
    Nu inteleg ce mare tragedie este ca pleaca Bortos. Acesta ar fi trebuit dat afara demult, deoarece este un jurnalist foarte slab. Declinul Capital a inceput imediat dupa ce a fost numit el in functie, (in urma unor manevre rusinoase) si a continuat accelarat dupa ce managerul lui Bortos a devenit Claudiu Serban. Impreuna, acestia au distrus revista. Pacat, un brand sanatos, cu potential de afacere buna a fost pus pe butuci.
  • Sherby Sherby
    Nea Claudiu Alexandru Serban o sa vanda tot cat de curand, pe neshte bani acolo si o sa ii investeasca in carciuma aia a lui. Garantat nu prinde anul nou in schema actuala. Are pierderi uriase. Asta e, ghinion! :)
  • POS POS
    Daca vorbiti despre Valentin Vioreanu, care era sef la site, atunci va pot spune cu oarecare certitudine ca pe Vali l-au convins in cele din urma sa ramana.
  • QED QED
    Esti complet pe langa subiect. Capital online nu a avut nicodata functia de care vorbesti.
  • oarecare oarecare
    Si a plecat si redactorul sef de la Capital Online! si mai e pe duca inca unul :)
  • serban serban
    Acest individ frustrat va da socoteala, cu varf si indesat, pentru toate magariile sale. Va avea o mare surpriza (neplacuta) de ziua lui
  • alin alin
    s-a dus dracu tot!
  • QED QED
    Pacat de Capital. Din nefericire, finalul era previzibil inca de anul trecut. Spun final, nu pentru ca a plecat Bortos, ci, pentru ca deja fug si de acolo oamenii ramasi unde vad cu ochii. Mai erau vreo patru redactori care chiar isi stiau meseria, dar greselile de management au dus pana si acesti oameni la limita. Probabil, in vreo doua saptamani, o sa faca dl. Serban revista singur. Pacat de brand, pacat de oameni.
  • Florin Florin
    Da, se pare ca groparul presei romanesti a lovit din nou. Dupa esecul cu Gazeta sporturilor, dupa niste ani complet lipsiti de performante la reviste, Claudiu Serban a reusit sa pulverizeze Evenimentul si Capital. Felicitari, Claudiu Serban! Sunt putini sefi care detin in portofoliu insuccesele tale! Eu nu stiu cine l-ar mai putea angaja pe omul asta. Ti-e frica sa-l pui si supervizor vidanjare haznale.
  • Anda Anda
    Sunt de acord... Pana acum cativa ani, Capitalul aparea intr-o formula grafica deosebita si era un etalon pentru presa de business. Acum, s-a tabloidizat de tot, ca si cum pe toti ne-ar interesa numai mondenitatile...

Trimite un comentariu

sus