Skip to main content

Rodica Culcer împlineşte vârsta de pensionare

 

Directorul Departamentului de ştiri al TVR, Rodica Culcer, împlineşte astăzi vârsta legală de pensionare, respectiv 59 de ani, scrie Jurnalul Naţional. Ce se întâmplă cu postul?

Publicitate

Potrivit noului Cod al Muncii, contractul individual de muncă al acesteia încetează de drept la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Contactaţi de paginademedia.ro, reprezentanţii TVR au dat un răspuns incredibil: data la care doamna Rodica Culcer va împlini vârsta de pensionare este una cu caracter personal si ca atare nu va poate fi furnizata. Un răspuns pe cât de corporatist, pe atât de gol de conţinut.

Răspunsul TVR pentru paginademedia.ro:

"Potrivit Departamentului Resurse Umane al TVR, informaţia privind data la care doamna Rodica Culcer va împlini vârsta de pensionare este una cu caracter personal si ca atare nu va poate fi furnizata. Potrivit aceleiaşi structuri, situatia salariatei TVR Rodica Culcer nu este, din punct de vedere legal, cu nimic diferita de situatiile similare ale altor salariati ai TVR. In consecinta, la restul intrebarilor, TVR va putea raspunde in momentul in care se va pune problema luarii
unei decizii in acest sens, potrivit Codului Muncii in vigoare".

Potrivit Departamentului Resurse Umane al TVR, oricarui angajat al televiziunii publice, inclusiv celor aflati pe o pozitie de conducere, la momentul indeplinirii conditiilor cumulative pentru pensionare, i se aplica prevederile legislatiei in vigoare la momentul respectiv. Optiunile angajatului si ale angajatorului, la momentul pensionarii, rezulta din prevederile legale si au caracter public."

Jurnalul Naţional scrie că Rodica Culcer mai poate rămâne în această funcţie maximum zece zile.

"Consta­tarea cazului de încetare de drept a con­tractului individual de muncă se face în termen de cinci zile lucrătoare de la intervenirea acestuia, în scris, prin decizie a angajatorului, şi se co­munică persoanelor aflate în situaţiile res­pective în termen de cinci zile lu­cră­toare", prevede Codul Muncii.

Rodica Culcer nu a putut fi contactată până la ora apariţiei articolului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Nae Nae
    REVENIRE: ultimul post era pentru persoana care semneaza YOYO.
  • Nae Nae
    Potoleste-te, oricine-ai fi, ca ne stropesti cu saliva...

    Rodica Culcer s-a angajat la BBC in 1991, vezi postul meu de mai jos. Asa ca acuzatiile tale sunt complet eronate: cand eu si colegii mei de generatie (n. 1974) aveam cravata rosie la gat si scandam in soare, de 23 august, "Ceausescu si poporul", d-na Culcer facea pe documentarista in cladirea "Stefan Gheorghiu"... pentru CC al PCR. Daca si tu te-ai numarat macar o data printre multimile de pionieri scosi la demonstratii, atunci ai trait degeaba momentele alea. Daca insa n-ai apucat sa gusti din "epoca de aur", atunci mai bine stai pe margine si asculta la cei batrani.
  • Nae Nae
    Extras din volumul "Top 99. Ghidul mass media din Romania", ed. a II-a, National Forum Foundation/Freedom House, Bucuresti, 1999, pag. 37:

    "Rodica Culcer
    Data nasterii: 30.05.1952
    ...
    Sumar al activitatii profesionale trecute:
    - profesoara de engleza
    - documentarist la Institutul de Stiinte Politice
    - din 1985, asistenta atasatului de presa al Ambasadei SUA la Bucuresti
    - din 1991, redactor BBC la Londra".

    Si acum, ca "food for thought":

    1. Potrivit paginii "Rodica Culcer" de pe wikipedia.ro, d-na Culcer a lucrat la "Institutul de ştiinţe politice şi de studiere a problemei naţionale, care funcţiona în clădirea Academiei "Ştefan Gheorghiu" din Bucureşti". Aveam 15 ani pe-atunci, asa ca nu sunt foarte in tema cu ce facea d-na Culcer in calitatea de documentarist, dar, tot conform presei romanesti (Ev. Zilei, 17 iunie 2006, citat de editorul paginii wikipedia.ro mentionate mai sus), lucrarile respective erau destinate "Secţiei de Politică Externă a C[omitetului]C[entral] al PCR şi Consiliului de Miniştri". Pe de alta parte, atrage atentia denumirea institutului (cea intreaga, nu cea prescurtata, comod, pentru uzul contemporanilor). In concluzie, d-na Culcer nu era o simpla contzopista.

    2. In 1985 (pentru cei care au picat bac-ul la matematica, asta inseamna cu 4 ani inainte de Revolutia din 1989), d-na Culcer ajunge sa lucreze la Ambasada SUA la Bucuresti. Exact. Ambasada SUA. Si nu facea curat pe-acolo, ci era "asistenta atasatului de presa". Pentru orice om normal, care cunoaste cum functiona comunismul romanesc, mai ales in perioada sa de final, cand paranoia lui Ceausescu ajunsese la paroxism, acest lucru nu lasa decat o posibilitate: d-na Culcer era ofiter de Securitate acoperit si infiltrat in ambasada (unde este posibil sa fi devenit agent dublu, daca luam in considerare cariera sa ulterioara, la BBC Londra.(Pentru cei mai tineri: sper ca nu credeti ca, pe vremea aia, la ambasadele occidentale din Bucuresti se angajau romanii de pe strada, doar pentru ca isi depusesera CV-urile si stiau engleza :)

    In concluzie, pensionara sau nu, d-na Culcer apartine deja trecutului, iar prezenta domniei sale, in continuare, pe scena publica, nu va mai dura mult. De la TVR tot va pleca, in cel mai rau caz, dupa alegerile viitoare; daca va fi numita ambasadoare sau consul de catre actualul presedinte T.B., nici nu va apuca sa se obisnuiasca prea mult cu functia, ca va fi rechemata din post de catre viitorul presedinte/ministru de externe. Ar fi in interesul sau personal sa se retraga discret, sa-si vada de batranetze. Personal, sper sa nu ajunga ca Silviu Brucan, care dupa decenii de slujit comunismul (inclusiv ca ambasador al Romaniei in SUA), se reprofilase in comentator politic la ProTV.
  • maria maria
    dar te ai intrebat cum se putea? ai vazut la ea altceva decat o cam "prea mare libertate de exprimare" inainte si o
    lipsa totala de obiectivitate acum! Este atat de partinitoare incat nu poate fi privita! De aici si posturile! Sinecuri, sinecuri,sinecuri!
  • yoyo yoyo
    nu va e rusine la toti!! papagalilor!! cand aceasta femeie trasmitea stiri la posturi straine in limba romana VOI aveati CRAVATA ROSIE LA GAT SI CANTATI "ceausescu, Romania...!!! NESIMTITI!!
  • vali vali
    ,,Babaciune" o sa ajungi si tu, nu e un argument, ci o mitocanie. Te-ai intrebt daca are stagu complet de cotizare? Ai uitat ca niste ani nu a lucrat nicaieri, ci a fost colaborator?? Plus BBC care nu se socoteste la noi.Dar iti spun sigur ca ii lipsesc ani din cartea de munca.Asa ca, babaciune, nu te bucura
  • blogdeprost blogdeprost
    Obae ti-ai gresit sursele de data asta... Sursele mele imi spun clar ca domnisoara Culcer Rodica este nascuta pe 21 decembrie 1989.
  • gogu gogu
    aceasta babaciune cu ochi albastrii sa plece la pensie si sa ne lase cu slujul gretos la matroz. du-te draga si lucreaza-ti cele peste 200 de hectare si stai in cele 5 case ca ni se sperie copii cand se uita la televizor si se strica laptele in frigidere!
  • atentu' atentu'
    Spre dezamagirea JN, cred ca au gresit putin calculele...nu uitati ca R.C.Ulcer a prestat 'fo 15 ani la BBC World service la Londra, perioada care nu stiu daca birocratii romani pot sa o ia in considerare pentru "stagiu complet de cotizare" astfel incat cele doua conditii cumulative: varsta si "stagiu complet de cotizare" sa fie indeplinite simultan.
    La multi ani!
  • Horea Horea
    @ eu
    Ai uitat sa-mi dai votul negativ (mai sus!).
    Rogu-te nu te dezminti!
    Eu o sa-ti dau un "+" fiindca, de aceasta data, ai dreptate: ...rista.
  • eu eu
    secu...
  • mihai mihai
    Ce i se pregateste Rodicai Culcer dupa pensionare? O funcție de consilier al președintelui, ca și aceea de realizator-moderator de emisiuni (cu veniturile consistente) se impun de la sine. Nici chiar un post în diplomație nu e imposibil, Traian Băsescu recompensând cu diferite ambasade sau consulate intelectuali care au făcut mult mai puțin decât doamna Culcer pentru actuala Putere.
  • CIA CIA
    Pe stadion se striga asa:
    La revedere, va spunem la revedere.
    La revedeeeeeeeeeeeeeere.
    Va spunem la revedere.
    A se utiliza melodia de la Guantanamera.

    E un profesionist atat de bun, incat in mod sigur isi va gasi rapid un loc de munca.
    Fiind o mega-deontoloaga, sunt sanse foarte mari sa scrie eseuri pe teme sportive la Tolontan, regele neincoronat al deontologiei.
  • Horea Horea
    Rodica Culcer (indiferent de numarul anilor) se va PENSIONA deodata cu guvernul Boc.
    Adica, la anul. Punct!

Trimite un comentariu

sus