Skip to main content

Ungaria a respins fuziunea Ringier - Axel Springer

 

Ambii actionari ai Ringier Axel Springer Media AG Ringier AG (Elvetia)  și Axel Springer AG (Germania)– au renunțat la formalitățile de înregistrare la autoritățile specifice în domeniul concurenței din Ungaria, se arată într-un comunicat emis astăzi de compania elvețiană.

Publicitate

Renunțarea s-a produs din motive procedurale. Autoritatea maghiară nou formată în domeniul media – Media Council – a dat recent aviz negativ referitor la fuziune, aviz care este obligatoriu pentru autoritatea în domeniul concurenței.

În ciuda acestui fapt, ambele companii și-au propus să lucreze împreuna în Ungaria. Vor decide în timp util și după o examinare atentă a opțiunilor dacă și în ce mod vor demara formalitățile pentru o nouă fuziune.

Pentru Ringier Axel Springer Media AG, care este prezent în Polonia, Slovacia, Republica Ceha și Serbia din iulie 2010, renunțarea la formalitățile pentru fuziune în Ungaria nu are repercusiuni în plan operațional. Compania își va continua strategia clară de dezvoltare către digitalizare pe baza brandurilor puternice pe care le deține.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu