Skip to main content

Jurnalul şi un derapaj violent, care n-are nevoie de comentarii

 

Articolul pe care îl puteţi citi mai jos nu a apărut în România mare. Nici pe vreun blog anonim.

Publicitate

Materialul a fost publicat pe site-ul unui ziar qualityJurnalul Naţional, după ce paginademedia.ro a semnalat un derapaj al acestui site.

Un articol incalificabil, din presa quality a anului 2011, dintr-o publicaţie cu ani buni în spate, în care libertatea de opinie este confundată cu dreptul de a şterge pe jos cu oricine, de a jigni pe oricine, într-un limbaj pe care nu îl voi comenta.

Iată articolul:

Lichele, fiinţe extraordinare, jagardele, obae

Un Bou, pe numele lui mic OBAE, la fel de bine se putea numi OLAE, vine şi îşi dă cu părerea despre un pamflet apărut pe jurnalul.ro despre un confrate de-al său de suferinţă: Robert Turcescu.

Solidaritatea celor care n-au de-a face cu meseria de jurnalist, ziarist, gazetar de teapa celor doi pulifrici nu ne miră. Evadat în online, domnul OLAE ar fi putut să ştie că Jurnalul Naţional înseamnă ceva, dealtfel pamfletul cu pricina n-a aparut niciodată în Jurnalul Naţional, iar Jurnalul online, jurnalul.ro e cu totul altceva.

Aşadar,OBAE rămâne pentru totdeauna un BOU care n-are nicio legatură cu meseria de jurnalist, şi-n plus în ceea ce priveşte caracterul acestuia e vorba de OLAE, cu alte cuvinte n-are. Aidoma unei lichele mici încearcă să dea din coadă ca să-şi facă şi el un loc la rubrica noastră "lichele, fiinţe extraordinare, jagardele", şi, în plus, să câştige o pâine cu care să-şi hrănească gura capului mare.

Trăim vremuri grele, atât timp cât o râmă ca OBAE emite "judecăţi de valoare" despre Jurnalul Naţional, o râmă care n-a lăsat nici măcar o dâră nici în spaţiul virtual, nici în cel tipărit. Vă imaginaţi ce muci are în cap BOUL când se trezeşte singur şi online în lumea lu’ google cu youtube, s.a.m.d. şi începe să scrie?

Este el şi UNIVERSUL, OBAE şi abisul electronic, BOUL şi INTERNETUL şi de- aici confuzia că poate să scrie orice, oricând despre oricine. Ba, pentru curajul ăsta, pentru actul de libertate necontrolată avem antidotul de a te trezi la realitate, de a înţelege adevarata dimensiune a eului tău: un şut în cur! Aşadar, în ceea ce-l priveşte e prima şi ultima dată când îl băgam în seamă pe acest BOU şi OBAE totodată. Amin!

Haisictir Olae

Articolul a apărut pe site-ul Jurnalul.ro.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • E Berdap E Berdap
    Domnule Obae, dar despre gestul incalificabil al celor de la EVZ de a-i ascunde dumele, minciunile ! domnului Turcescu, de ce nu scrieți ? Nu mai există pe site-ul EVZ murăturile turcesciene din februarie 2011 cum că ”diseară la 18.00 nu vom mai avea Boc ?”. Aceasta nu este o devianță ? Nu este un derapaj, felul drăgăstos de adresare ”Traiane ești mare/Traiane ești tare ” ??? Nu,nu sunt de acord cu derpajale, de ori care parte ar fi ele !
  • Corectura Ro Corectura Ro
    Intr-o editie tiparita, slabe sanse ar fi avut sa apara textul cu pricina. Un tribut platit internetului: mai suportam si cate o colcaiala de acest gen.
    Responsabil este redactorul-sef pe online de la Jurnalul, editorul coordonator sau cum l-or fi numit. Regretabil!
  • nuta puscasu nuta puscasu
    Paul eu cind am scris articolul m am referit la vuvuzelele de la jurnal daca si turcescu o fi vuvuzea sa fiarba cu totii in aceeasi zeama
    NU TE LASA CALCAT IN PICIOARE PETRISOR
  • paul S paul S
    esti prea dura nuti cu sarmanul robert turcescu.
    ce daca executa ordinele lui basescu, chiar trebuie sa il pui la stalpul infamiei atat de vehement?
  • Odae Odae
    Din dorinta voastra da "a pedepsi" "neste baeti" le faceti reclama; datorita voua s-a aflat ca Turcescu reapare la drum de seara calare pe-un ardei gras si ca Obae se da cu netu'...
  • nuta puscasu nuta puscasu
    http://nuty.blogsite.ro
    Citesc ziarele si nu- mi vine sa cred cu cita nonsalanta isi dau unii cu parerea despre abdicarea Regelui.Eu mi-am spus punctul meu de parere,sint un om de rind si nu are nimeni ce mi reprosa,seful statului trebuia sa si tina parerea pentru el,dar ma uit la cei din opozitie si la vuvuzelele lor cum isi mai dau ei cu parerea peste tot uitind ca fondatorul celui mai mare partid din opozitie l-a dat afara din tara pe Rege
    Dar ce ma intriga cel mai mult e ca niste jurnalisti ieftini,carora patronul le plateste darile pe la stat si le da bani cu imprumut,se balacaresc prin ziarele lor de doi lei si pe la emisiunile lor,dindu- si cu parerea de fiecare om din tara asta jignind fara nici un pic de jena pe toata lumea
    Si pentru ca sint un om liber si pot sa mi spun parerea, o sa o fac
    -Tu te chemi jurnalist,care esti la mina patronului si faci numai ce iti ordona el?cum ai curajul sa iesi in fata poporului sa ti dai cu parerea despre altii,cind tu nu esti un jurnalist independent si lucrezi doar la comanda?
    Tine-o tot asa mai jurnalistule ieftin,dar nu mai jigni si nu ti mai da cu parerea de altii care intr-adevar muncesc liber si nu executa comenzi
    Rusine
    Nu pot sa cred in ce tara traim
  • Mada Mada
    @Horea
    Munca, oricare ar fi ea, se invata in cea mai mare masura practicand-o, analizand ce fac predecesorii tai in domeniul respectiv. Poti citi 2000 de carti in timpul facultatii despre cum se face jurnalismul de calitate. Insa ceea ce isi pune cu adevarat amprenta pe tine, ca viitor jurnalist, este mass media in sine. Este ceea ce vedem propriu-zis la tv, in ziare si pe online. Asa ca da-mi voie sa te contrazic, sa iti zic ca jurnalismul nu se invata pe bancile facultatii sau din carti, cat se invata din practica. Noi ce putem invata dintr-un astfel de articol? Sa ne improscam cu noroi ca in mahala? Sa nu fim capabili sa ne asumam un articol, dand cu semnatura la sfarsit, cand primul lucru pe care il invatam de la inceputul facultatii este acela de a-ti asuma textul publicat?
  • outsideru outsideru
    Cum sa scrie Tuca d-astea? El are timp de mizerii d-astea? Voi credeti ca n-are alte preocupari? E Ciutacu sau Badea ca e limbaju lor de baga....aaaa...profesori. Universitari :D Acesti rectori de renume.
  • Garm Garm
    Ar trebui sa ii dai in judecata :).
  • Daniela Daniela
    Nu! Nu toti angajatii Intact semneaza balega aia de articol, sa stii. Unii mai avem deontologie profesionala si respectam opiniile altora. Petrisor este un excelent jurnalist, iar paginademedia este un punct de referinta al tuturor celor care lucreaza in presa. Ca le place sau nu sa recunoasca.
    Si daca e adevarat ca Tuca a scris articolul... atunci nu e doar incalificabil, ci si o mare dezamagire.
  • Gaby Gaby
    Chiar din primul moment m-am gandit la el ! N-am avut curaj sa spun ca sa nu ziceti ca-s nebun. Bine ca mai gandesc si altii ca mine.
  • socrulluigeoana socrulluigeoana
    e cam urit ce a facut Jurnalul. De fapt cred ca este frustarea celor care au scapat de concedierile din trust si au ramas in trust. Cred ca semneaza personajul colectiv al trustului Intact. Din pacate se cam duce din valoarea editoriala a Jurnalului> Da, nici securistii nu mai sunt ce au fost. Gloria a apus.
  • Victor Victor
    Care televiziune facea ? Atunci cand se scalambaia cu spagatul pe 2 scaune ? Aia-i televiziune ? Ala era un numar de circ esuat.
  • Danny Danny
    Eu am citit articolul si pare o aparare la dejectiile basistilor.Adevarat articolul.
  • Danny Danny
    ba prostule badea facea televiziune inainte sa auzi tu de basescu . ba da prost basist esti.

Trimite un comentariu

sus