Skip to main content

S-a întors din SUA pentru şcoala la care a învăţat şi a dotat-o cu iMacuri de ultimă generaţie

 

Un tânăr român în vârstă de 23 de ani, Flaviu Sîmihăian, care a plecat să studieze la o universitate din Carolina de Nord, SUA, s-a întors în România pentru a ajuta şcoala unde a învăţat. El a iniţiat un parteneriat în valoare de 35.000 USD între clubul Rotary International Bistriţa şi cel din University City, Charlotte - Carolina de Nord.

Publicitate

Prin acest parteneriat, laboratorul de informatică al Şcolii Generale “Mihai Eminescu” Bistriţa-Năsăud se echipează cu 20 de calculatoare iMac de ultimă generaţie.

Acest laborator va fi donat celor 640 de elevi şi 30 de cadre profesorale ale Şcolii Generale “Mihai Eminescu” din Năsăud, Bistriţa-Năsăud şi consta din:

1. 20 de staţii de lucru Apple iMac i5 2011, echipate cu monitoare de 21.5" înaltă rezoluţie cu tehnologie LED/IPS, facilităţi de videoconferintă FaceTime, facilităţi grafice avansate precum şi cu software educaţional şi multimedia.
2. 1 Apple Mac Mini Server în vederea implementării serviciilor de email, web, conferinţe interne şi servicii de colaborare educaţională tip Wiki, împreună cu sisteme de backup a datelor.
3. Echipament Apple Airport Extreme, în vederea asigurării unei reţele wireless de mare viteză la 5 GHz.
4. 40 de manuale "Despre Macintosh şi Sistemul de Operare Mac OS X", în vederea familiarizării elevilor şi profesorilor cu unul din cele mai avansate sisteme de operare disponibile la ora actuală.

Întrebat ce l-a motivat să realizeze acest proiect, Flaviu spune:

Acest proiect s-a născut din dorinţa de a oferii generaţiilor de copii din Bistriţa-Năsăud acces la tehnologii de vârf, la o poarta deschisă spre lume, încercând să le asigurăm şanse egale comparativ cu covârstnicii lor din Uniunea Europeană şi de peste ocean.”

Toţi profesorii şcolii vor beneficia de noua infrastructură, având astfel posibilitatea de a preda fiecare materie într-un mod vizual şi interactiv mult mai efectiv. Elevii şi profesorii vor avea o adresă de email pe site-ul şcolii pentru a putea comunica mai uşor.

Calculatoarele au fost achiziţionate şi livrate de către resellerul autorizat Apple în România, SC Noumax SRL, care asigură şi garanţia acestora prin filiala din Cluj.

Profesorii vor beneficia de un curs de pregătire, oferit prin voluntariat de către Dragoş Sălăgeanu (Managing Partner, LEAD Resurse Umane), Tudor Ciortea (Managing Partner, Noumax) şi Flaviu Sîmihăian (Business and Technology Applications Analyst).

Mesajul cel mai important al acestui proiect”, ne-a declarat în continuare iniţiatorul acestui proiect, „este că educaţia trebuie să fie principala prioritate a României, meritând toată atenţia şi consideraţia societăţii, a comunităţii politice şi economice. Fiind cel mai important multiplicator de valoare pe termen lung, viziunea acestui proiect este că educaţia ar trebui să fie beneficiarul celor mai avansate produse ale tehnologiei informaţionale, în loc să fie privită ca un cimitir al obiectelor nefolositoare societătii.

Aceasta este cea mai mare donaţie primită până în prezent de Şcoala Generală Mihai Eminescu. Laboratorul va fi deschis elevilor şi în timpul vacanţei de vară de către profesorul de Informatică Ştefan Kovacs.

Foto: citynews.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alooper21 alooper21
    pai astia cand ies din tara se cheama ca sunt in vacanta, coane.
  • simona simona
    Jos cu palaria. Cinste lui
  • Mihael Mihael
    V-a oferit vre-un primar asa ceva? V-a oferit Ministerul Educatiei asa ceva?
  • tudor tudor
    un roman de nota 10 !
  • tuclouds tuclouds
    Mai rar vezi scolii cu Mac-uri sau oameni care isi mai aduc aminte de locurile in care au trait
  • vali vali
    daca as avea bani si eu as dota laboratorul sau biblioteca scolii generale si ale liceului in care am invatat... presupun ca multi dintre absolventii scolilor din romania ar face la fel (exceptindu-i bine inteles pe manelisti si cei care se duc la scoala doar ca sa isi plimbe masinile si lanturile si posetele vertu sau cum naiba se numesc...
  • Mihaela Mihaela
    Mi-ar placea sa citesc astfel de stiri in fiecare zi. Jos palaria pentru acest suflet care nu a uita de unde a plecat si incearca sa ajute generatiile urmatoare. Sper sa fie un exemplu pentru toti cei care pot sa ajute scolile de unde au luat startul in viata.
  • Renata Renata
    Felicitari!
  • Sergiu Partenie Sergiu Partenie
    Felicitări !
  • Ciprian Ciprian
    Asta da ajutor. Dumnezeu sa ii dea sanatate.
  • mad79 mad79
    Dumnezeu sa-i dea sanatate acestui baiat!!!
  • andrei andrei
    bravo tata. felicitari si multa sanatate.

Trimite un comentariu

sus