Skip to main content

S-a întors din SUA pentru școala la care a învățat și a dotat-o cu iMacuri de ultimă generație

 

Un tânăr român în vârstă de 23 de ani, Flaviu Sîmihăian, care a plecat să studieze la o universitate din Carolina de Nord, SUA, s-a întors în România pentru a ajuta școala unde a învățat. El a inițiat un parteneriat în valoare de 35.000 USD între clubul Rotary International Bistrița și cel din University City, Charlotte - Carolina de Nord.

Publicitate

Prin acest parteneriat, laboratorul de informatică al Școlii Generale “Mihai Eminescu” Bistrița-Năsăud se echipează cu 20 de calculatoare iMac de ultimă generație.

Acest laborator va fi donat celor 640 de elevi și 30 de cadre profesorale ale Școlii Generale “Mihai Eminescu” din Năsăud, Bistrița-Năsăud și consta din:

1. 20 de stații de lucru Apple iMac i5 2011, echipate cu monitoare de 21.5" înaltă rezoluție cu tehnologie LED/IPS, facilități de videoconferintă FaceTime, facilități grafice avansate precum și cu software educațional și multimedia.
2. 1 Apple Mac Mini Server în vederea implementării serviciilor de email, web, conferințe interne și servicii de colaborare educațională tip Wiki, împreună cu sisteme de backup a datelor.
3. Echipament Apple Airport Extreme, în vederea asigurării unei rețele wireless de mare viteză la 5 GHz.
4. 40 de manuale "Despre Macintosh și Sistemul de Operare Mac OS X", în vederea familiarizării elevilor și profesorilor cu unul din cele mai avansate sisteme de operare disponibile la ora actuală.

Întrebat ce l-a motivat să realizeze acest proiect, Flaviu spune:

Acest proiect s-a născut din dorința de a oferii generațiilor de copii din Bistrița-Năsăud acces la tehnologii de vârf, la o poarta deschisă spre lume, încercând să le asigurăm șanse egale comparativ cu covârstnicii lor din Uniunea Europeană și de peste ocean.”

Toți profesorii școlii vor beneficia de noua infrastructură, având astfel posibilitatea de a preda fiecare materie într-un mod vizual și interactiv mult mai efectiv. Elevii și profesorii vor avea o adresă de email pe site-ul școlii pentru a putea comunica mai ușor.

Calculatoarele au fost achiziționate și livrate de către resellerul autorizat Apple în România, SC Noumax SRL, care asigură și garanția acestora prin filiala din Cluj.

Profesorii vor beneficia de un curs de pregătire, oferit prin voluntariat de către Dragoș Sălăgeanu (Managing Partner, LEAD Resurse Umane), Tudor Ciortea (Managing Partner, Noumax) și Flaviu Sîmihăian (Business and Technology Applications Analyst).

Mesajul cel mai important al acestui proiect”, ne-a declarat în continuare inițiatorul acestui proiect, „este că educația trebuie să fie principala prioritate a României, meritând toată atenția și considerația societății, a comunității politice și economice. Fiind cel mai important multiplicator de valoare pe termen lung, viziunea acestui proiect este că educația ar trebui să fie beneficiarul celor mai avansate produse ale tehnologiei informaționale, în loc să fie privită ca un cimitir al obiectelor nefolositoare societătii.

Aceasta este cea mai mare donație primită până în prezent de Școala Generală Mihai Eminescu. Laboratorul va fi deschis elevilor și în timpul vacanței de vară de către profesorul de Informatică Ștefan Kovacs.

Foto: citynews.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu