Skip to main content

Tanța lui Teo se face mediator

 

Nuami Dinescu, cunoscută drept Tanța din vechea emisiune a lui Teo, se face mediator. Adică omul care încearcă să împace două părți înainte să se ajungă la un proces.

Publicitate

A terminat cursurile și a dat examen în aceeași zi cu alți doi viitori mediatori: Silviu și Honorius Prigoană. Nu este singura vedetă-mediator. Andreea Marin are și ea licență.

De ce a făcut acest pas și cum a ajuns mediator, în continuare:

Nuami Dinescu:

“Am auzit din întâmplare la știri despre mediere. Mi s-a părut că sună într-un fel. Oricum aveam o grămadă de proiecte de media care nu se finalizau din motive de bani. Nu se făceau pentru că nu erau bani.”

A aflat mai multe detalii pe Facebook.

Diana Nemeș, de la Buzău, mi-a răspuns pe Facebook și mi-a dat niște contacte. Am început pe 2 mai, iar cursurile au durat două săptămâni. Profesori au fost Claudiu Ignat și Zeno Șuștac.

Cum se împacă televiziunea cu noul rol?

Mi se potrivește. Făceam oricum asta fără să știu. Mi s-a întâmplat să împac și prieteni. La urma urmei, un moderator TV este un fel de mediator, între public și invitat.

Pe ce s-a specializat?

Orice se poate negocia, de la divorțuri la cauze comerciale, partaje, probleme cu angajații, conflicte între instituții. Nu există o specializare anume. E ca la doctori, vine pe parcurs. Românii trebuie responsabilizați că există și această formă de înțelegere. Ei, unu-doi, ajung la proces.

Între timp, a ieșit și un proiect media. Ea va prezenta de luni până vineri, în această vară la TV Neptun o emisiune împreună cu Jean Paler. Programul este produs de Syndicated TV Production (Vlad Ionescu) și Mondofilm și va fi preluată de mai multe televiziuni locale din țară.

Tanța a dat examenul, dar mai are de așteptat până va fi mediator cu acte în regulă.

“Deocamdată am dat examenul. Durează o lună până vin hârtiile oficiale, apoi mai durează câteva luni să mă autorizez ca mediator.”

Foto: Realitatea.net

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Pentru OBSERVATOR
  Nu pot sa renunt la erata.
  De cand am "amplasat-o", au inceput sa scada voturile negative. Or eu mai tin cont si de "vocea poporului".
 • @Horea
  Renunta la ERATA!
  N-ai gresit deloc. Dana este cea mai buna aparatoare a PUBLICULUI (telespectatorilor) in fata INVITATILOR rai din platou. Nu-i lasa sa vorbeasca, pentru a nu ne stresa, vorbind, mangaietor, doar ea.
 • Petrisor, oricine poate deveni mediator pentru o suma modica. Nu e nici o scofala, foarte serios. Totul se face pe pile-cunostinte-relatii si spaga in domeniul ala
 • "La urma urmei, un moderator TV este un fel de mediator, între public și invitat"- spune doamna Tanta lui Teo.
  Are dreptate.
  Cel mai bun exemplu? Evident, Dana Grecu de la Anrena 3.

Trimite un comentariu