Skip to main content

Trei oameni de la EVZ, dați în judecată în cazul Stelian Negrea - Intact

 

Intact a reacționat după dezvăluirile făcute de fostul angajat Stelian Negrea în Evenimentul zilei. Este vorba de doi jurnaliști și de directorul general Claudiu Șerban, dați în judecată.

Publicitate

Lista pârâților nu îl cuprinde pe semnatarul articolelor din EVZ, Florin Ciornei.

Până la termenul de judecată e cale lungă. Când se va judeca, dar și lista completă a celor implicați în proces, în continuare:

Claudiu Șerban (director general), Laurențiu Ciornei (șeful de la online) și Horia Ghibuțiu (fost senior editor) au fost dați în judecată de grupul de presă deținut de familia Voiculescu pentru cazul Stelian Negrea. Și Stelian Negrea și firma acestuia, Gerswin Media sunt pe lista pârâților.

Termenul de judecată a fost stabilit pentru 19 decembrie 2012.

Stelian Negrea, fostul șef al Departamentului de investigații media din Intact, a declarat pentru Evenimentul Zilei că firmele care nu aveau contract de publicitate cu Intact riscau să fie ţinta unor anchete de presă efectuate de un Departament de Investigaţii creat la cererea Cameliei Voiculescu şi care se afla în subordinea lui Codruţ Şereş, fost ministru al economiei. Jurnalistul susține că acestea erau printre metodele trustului lui Voiculescu de obţinere a publicităţii de la companiile private.

Lista părților, conform TMB:

 • SC Intact Media Group SRL - Reclamant
 • SC Intact Media Group SRL, prin mandatara SC Antena TV Group SA - Reclamant
 • SC Media Casa Press - Reclamant, MANDATARA
 • SC Antena 3 SA - Reclamant, MANDATARA
 • SC Editura Intact SRL - Reclamant, MANDATARA
 • SC Editura Evenimentul zilei și Capital - Pârât
 • Claudiu Alexandru Șerban - Pârât
 • Laurențiu Ciornei - Pârât
 • Horia Ghibuțiu - Pârât
 • Negrea Stelian Gabriel - Pârât
 • SC Gershwin Media SRL - Pârât

Dezvăluirile lui Negrea au început să apară în presă la începutul lunii mai.

Ce spunea Negrea:

EVZ: Cu ce se ocupa acest Departament de Investigaţii?

S. Negrea: "Adunam informaţii, la indicaţiile lor, despre firme cu care nu aveau contracte de publicitate sau cu care aveau litigii în instanţă. Pe partea politică trebuia să adun informaţii despre toţi politicienii care nu se aflau în sfera lor de interes. În general de la putere, dar erau şi de la opoziţie doi-trei."

EVZ: Cine vă cerea aceste materiale?

"Fizic era Codruţ Şereş, directorul trustului Intact, dar el participa la rândul lui la şedinţe cu membrii familiei Voiculescu. Acest departament a fost creat la indicaţiile speciale ale doamnei Camelia Voiculescu."

EVZ: Ai un caz concret în care aţi fost puşi să faceţi materiale despre o anumită firmă?

"Am mai multe, nu doar unul. Dintre cele mai mari a fost cel legat de campania dusă pe Antena 1, Antena 3 şi în toate publicaţiile on-line şi print ale trustului împotriva firmei RCS-RDS. După cum se ştie, trustul Intact şi această companie sunt într-un litigiu comercial. RCS-RDS cere Antenei 100 de milioane de euro, iar Antena cere RCS-RDS vreo 60 de milioane."

La puțin timp după ce această situație a devenit un subiect pentru presă, Consiliul Național al Audiovizualui i-a chemat la discuții pe Stelian Negrea și reprezentanții Intact pentru a vedea dacă este vorba de cenzură sau “ingerințe în politica editorială a postului”. La ședința CNA (care nu a luat nicio măsură), Stelian Negrea a prezentat pe larg cum se desfășura activitatea departamentului pe care îl conducea. Elena Udrea și RCS au fost primele ținte, a povestit Negrea.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • =)) cred ca asta e explicatia, l-au confundat pe Laurentiu Ciornei cu Florin Ciornei. Da' cu Ghibutiu ce-or fi avut? Avand in vedere ca lipseste Vlad Macovei de pe lista paratilor, te pomenesti ca astia de la Antena au crezut ca Ghibutiu e inca redactor sef la EVZ... zici ca-i o poanta de la radio erevan :)))
 • Hai, bre, l-a dat in judecata Camelia Voiculescu pe varul Laurentiu Ciornei!?! Eu zic ca a fost o greseala si ei au vrut de fapt sa scrie Florin Ciornei, dar le-a iesit Laurentiu, ca tocmai ce se vazusera la un barbecue in uichend.

Trimite un comentariu