Skip to main content

Restructurări la GSP. Tolontan: “Nu putem schimba mersul general al media, dar facem ceea ce depinde de noi”

 

Gazeta Sporturilor trece printr-un proces de restructurare, început în urmă cu câteva săptămâni.

Publicitate

Nu putem schimba mersul general al media sau situaţia economică, dar facem ceea ce depinde de noi”, a declarat pentru paginademedia.ro Cătălin Tolontan, redactor-şef GSP.

Tolontan: “Am redus numărul de oameni, am lăsat neatinse salariile medii şi sub medie şi am tăiat din veniturile mai mari.

GSP a avut 800.000 de euro profit în 2010 şi, spune Tolontanva încheia pe câştig şi în 2011”.

Detalii, în continuare:

Restructurările vor atinge toate departamentele GSP, atât editorial, cât şi administrativ. La începutul lui 2010, GSP număra aproximativ 200 de angajaţi.

Cătălin Tolontan, pentru paginademedia.ro:

"Gazeta a trăit pe picioarele sale şi vrem să continue aşa. Din 2005 şi pînă azi a făcut profituri an de an, mai puţin în 2009. Compania a reuşit un profit substanţial şi în 2010, peste 800.000 de euro pe print şi on-line, şi va încheia în cîştig şi 2011. Cu o piaţă media aflată la un nivel înalt al mutaţiei e normal însă să ne schimbăm, să devenim o companie mai eficientă.

Am redus numărul de oameni, am lăsat neatinse salariile medii şi sub medie şi am tăiat din veniturile mai mari.

În trei ani de criză Gazeta n-a întîrziat salariile nici măcar cu o zi, le-a plătit integral şi ne concentrăm ca să procedăm la fel.

Nu putem schimba mersul general al media sau situaţia economică, dar facem ceea ce depinde de noi. Şi ceea ce depinde de noi e clar: nimeni din lume nu ştie exact cum arată acum modelele de succes în media, dar să produci ştiri cu costuri mai mari decît veniturile e un model rău, în schimb ce să produci ştiri cu costuri mai mici decît veniturile reprezintă un model bun”.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • haha haha
    s-au dat afara jumate din oamenii de la sait, asta inseamna restructurarile, de ce nu spune asta?
  • VaDin VaDin
    Poate ca asa trebuie
  • caine rosu caine rosu
    Dl Buzarin nu scrie in Gazeta Sp, ci a dat un interviu in Adevarul, acolo unde deja scrie editoriale. Si parca este si la emisiunea lui Ivanovici de pe DigiSport.
  • rusine gsp!! rusine gsp!!
    pt dimitri: tu lucrezi la gsp, poate chiar unul din sefi, dar cum iti explici ca taman cand a venit buzarin s-au dat afara cativa copii? nu cumva ca sa ii sustina aluia leafa? rusine gsp
  • concedierile concedierile
    concedieri inseamna de fapt ca a dat cu matura la sait de unde i-a trimis pe aia acasa. la ce erori sunt pe gsp.ro si vor mai fi sa nu mire pe nimeni. calitate? lol? da ce salarii au sefii, p-alea nu le taie.
  • radu radu
    Aveti o obsesie legata de mancarea romanului. Aici ziceti de mic, pe adevarul ziceti de bere. Dar din comentariile pe care le faceti nu transpare decat o frustrare a tot ceea ce inseamna comentariu. In momentul in care cineva comenteaza la obiect, gen Liviu Iordache, incercati sa ironizati ceea ce spune, fara insa a oferi nici o solutie la articolul in sine.
  • Marius Marius
    @tolontan - daca sunt concedieri la GSP ma bucur nespus, prea multi pupinbecalieni adunati acolo
  • Cipri77 Cipri77
    bravo tolo, esti cel mai meneger bun daca ai ajuns sa tai si din "veniturile mari"...:). doar cu astfel de menegeri se scufunda planeta pamant
  • caine rosu caine rosu
    Dimitri, nu cumva dl Tolo este cel care a pus -caz unic in presa sportiva mondiala - femei goale in casetele tehnice ale meciurilor din Divizia A?! Nu tot el a decis ca numele antrenorului nationalei sa nu apara in casetele de meciuri, doar pt ca nu-l inghitea pe Piturca?! Nu tot el, unicul manager capabil, al mai bun dintre cei mai buni, a promovat vulgarul, ieftineala, a organizat concursuri cu lozuri de razuit dupa ce radea de aia de la tabloide ca le fac? Nu tot el a platit excursii moca la Barcelona agentiilor de publicitate, desi urla ca gsp nu pune botul la mocaciuni (atunci de ce da la altii ?). Iar cine a uitat de smenuiala concursurilor cu premii in masini si obiecte, in valoare de 4 miliarde, dar care s-au dat pe jumatate, ar trebui sa-si aduca aminte de ce moralist e acest baiat. Sau de teapa ascunsa mestesugit care anunta ca gsp da premiu de 10 milioane euro, in fapt o smecherie cu o firma de asigurari din Anglia. Ei bine, dupa toate aceste smecherii eu sunt unul dintre fraierii care s-au prins si de moralitatea individului Tolo, si de calitatile sale din care doar una e autentica: are talent gazetaresc. In rest, e la fel de "normal" precum cei pe care-i critica.
  • AnoniM AnoniM
    Eu cred ca toti ati baut gaz. Ei au concediat oameni intr-un an de criza pentru a le ramane -intact- profitul de sute de mii de euro. Apoi, cine a adus media la nivelul acesta de incultura? Cat sport mai citim pe gsp, prosport sau sport.ro sau oriunde in romania? Sport, nu evenimente ce au legatura cu oamenii din sport care beau fumeaza si fac sex cu pipite. Uhm, suntem ipocriti. Eu recunosc si incerc sa ma indrept sa continui in aceeasi linie. Voi, recunoasteti?
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Prietene corny, tolontan nu a facut niciun ziar, a fost latraul lui Ioanitoaia, caruia nu-i place sa se certe si isi baga latraii in fata (a mai avut unul, geo raetchi, la sportul romanesc). Onengistul tolontan a luat un titlu mare, vechi de 100 de ani, l-a bagat intr-un trust dubios si trage targa pe uscat, cu toate mijloacele din lume la dispozitie, laudindu-se ca a facut profit din vinzari de abecedare.
  • corny corny
    Liviu Iordache: Recunosc, ai dreptate. Tolontan si ceilalti care fac ziare sint absolut de cacao! Tu esti mult mai bun decit ei. E o nedreptate ca ei lucreaza si acum la ziare sau scriu la Dilema, habar n-aveam ca scrie acolo!, in timp ce tu le comentezi articolele si actiunile cu dispret.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Pentru Corny, care moare de grija altuia: am facut ziare si reviste sau am lucrat la ziare si reviste de sute de mii de exemplare, inclusiv la ala cu care inveleste acum tolontan dvd-uri, abecedare si cutii de bere, dar pe cind avea 70-80.000 de exemplare, nu sub 30.000 ca acum. Si costa mai putin decit un generalist, nu dublu ca acum. Si nu avea un trust cu 10 guri de tun in dotare, pentru reclama gratis (capitalismul socialist al lui Voiculescu, in care totul este devalmasie). Presa a fost distrusa de "managerii" gen Tolontan, care in cele vreo 15 pastile publicate in Dilema Veche (atit a rezistat) a scris: "Sportul este, mai degraba, o istorie a esecurilor". Asa vede el, asa face, cere darimarea patinoarelor pentru ca angajatorul lui nu a fost parte la construirea lui (vezi firma Arco). Hai sa fim seriosi...
  • geo geo
    2 lei pe zi ptr un ziar este cam mult la salariile celor mai multi români...
  • Ionel Ionel
    Catalin Tolontan, multumim ca existi.

Trimite un comentariu

sus