Skip to main content

TVR despre procesul cu Universal: Nu e vina noastră, ci a vechilor conduceri

 

După ce americanii de la Universal au dat în judecată Televiziunea Română pentru neplata filmelor, şefii TVR spun că nu este vina lor.

Publicitate

Oficialii TVR afirmă că vechile conduceri au semnat contractul cu Universal, care este foarte dur.

Acest contract, care a început să se deruleze în 2004, conţine şi unele clauze dure pentru TVR, cum ar fi obligaţia de a cumpăra seriale atâta vreme cât acestea sunt produse”, se arată într-un document al postului public.

Contractul cu Universal a fost semnat în 2004, perioadă în care Televiziunea Română era condusă de Valentin Nicolau.

Poziţia TVR, în continuare:

“Televiziunea publică a semnalat, în repetate rânduri, că una dintre cauzele situaţiei financiare dificile prin care trece TVR ţine de o serie de contracte, în special din domeniul achiziţiei de drepturi de difuzare pentru sport, filme şi seriale, contracte aflate în derulare, dar semnate anterior preluării mandatului de către actuala conducere.

Printre cele mai costisitoare angajamente financiare asumate de către TVR este cel de achiziţii de licenţe pentru filme încheiat cu NBC Universal.

Acest contract, care a început să se deruleze în 2004, conţine şi unele clauze dure pentru TVR, cum ar fi obligaţia de a cumpăra seriale atâta vreme cât acestea sunt produse.

În prima conferinţă de presă pe care a susţinut-o după preluarea mandatului, Alexandru Lăzescu, preşedinte-director general al TVR, a anunţat că primul obiectiv strategic este reducerea risipei, una dintre căi fiind obţinerea unor clauze contractuale mai avantajoase în relaţia cu NBC Universal, cu care s-au
purtat şi se poată în continuare discuţii pe această temă.

În ciuda dificultăţilor financiare cu care se confrună, TVR face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a-şi onora obligaţiile faţă de parteneri, doreşte să menţină bune relaţii cu aceştia şi să-şi onoreze contractele.

Televiziunea Română este deschisă la negocieri pentru găsirea unor soluţii echitabile pentru toţi cei implicaţi.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • livia pila livia pila
    Alexandru Lazescu vorbeste despre reducerea risipe? Dar banii cu care ii plateste pe propagandistii portocalii nu tot risipa sunt? Imediat i-a adus in TVR pe Mircea Marian, Ioana Lupea, Alina Stancu - astora in iunie 2010 le-a dat raportul la B1t despre ce va face si va drege- a fost lamentabil- pe Lidia Moise, pe Livia Dila. O tine pe colonel Rodica Culcer. Sa mai taca, obraznicul acesta fara coloana vertebrala!
  • pell pell
    Mai, Mell! Mai, Eric! Ca sa spui ca e ok, trebuie ca sa te uiti la el. Ca sa te uiti la el, trebuie ca sa lucrezi pentru el. Daca lucrezi pentru el si nu iti place canalul, inseamna ca iei banii degeaba. Aaa, aici m-am incurcat cu logica. Voi chiar luati banii degeaba. Sa va spun un adevar: NIMENI nu se uita la TVR Info, motiv pentru care conducerea a decis sa nu ii masoare audienta. O masura buna altminteri, altfel s-ar face de ras si cu lansarea, si cu relansarea.
  • kool mogul kool mogul
    Nesimtire tipica TVR! Ai cumparat, platesti! Si apoi noi platim taxe tvr si pentru programe de calitate de la NBC Universal, nu numai pentru facaturile alea sud coreene.
  • yoyo yoyo
    Wooow! Ce texte dezamagitoare are pdg-ul tvr. Asta e o mentalitate romaneasca stupida. Cica e un contract de pe vremea altei conduceri... Contractele expira cand expira si pana atunci se respecta. Daca preiei conducerea, preiei si toate contractele in derulare. Daca reusesti sa-i convingi sa renegocieze, ok, dar pentru asta trebuie sa vii si tu cu ceva la masa. Nu poti sa le zici ca n-ai bani si sa te astepti sa te crute ca esti tu baiat simpatic.
  • eric eric
    TVR Info sa relansat in mai, si chiar e ok
  • mell mell
    TVRInfo este foarte bun...depinde mult de IQul privitorului. Tu nu te poti lauda...probabil nu-ti place ptr.ca n-au asistente!
  • Catalin Catalin
    Cred ca vinderea unor active este o idee buna pentru a acoperi din pierderi , insa in aspune ca sunt niste gunoiae cele 2 televiziuni este o mare prostie, ele sunt manageriate foarte slab insa nu sunt gunoaie, ideea de TVR 3 pentru posturiel regionale ale TVR este buna insa administrarea postului este defectuoasa Ir cheltuielile cu TVR INFO sunt minime, ins este o televiziune de stiri fara stiri si este folosita ca platforma TV PDL. TVR -ul de la inceput trebuia conceput altfel si independenta politica este esentiala in profitabilitatea televiziunii nationale.
  • testosteron testosteron
    Ohohooo, au multe de vanzare: studiourile din strada Moliere, aflate in paragina, TVR2, pe care ar putea lua ceva consistent, o bucata din curtea din Dorobanti, etc. Pe TVR3 si TVR Info nu ar lua nimic. Sunt niste gunoaie.
  • Horea Horea
    Vindeti vreo doua televiziuni (eventual TVR3 si TVR info) si va scoateti banii pentru a plati datoria.
    Un Dan Diaconecu, Patriciu, Prigoana, Voiculescu s.a. ar fi poate amatori de a investi in asemenea viitoare platforme electorale.

Trimite un comentariu

sus