Skip to main content

27 septembrie: Mircea Badea a făcut 7,5 milioane de euro pentru Antene

 

Mircea Badea "a făcut" câteva milioane de euro pentru Antene, de-a lungul ultimilor ani. Potrivit unor calcule realizate de ziarul Adevărul, emisiunea În gura presei a adus posturilor Antena 3 şi Antena 1 venituri din publicitate în valoare de 7,5 milioane de euro, în perioada 2005-2010.

Publicitate

Din această sumă, 2,9 milioane de euro au fost aduse din publicitatea dată pe de Antena 3 (atât ediţiile în „direct", cât şi cele în „reluare"). Restul de bani până la 7,5 milioane de euro au fost atrase de reluările difuzate la Antena 1 (dimineața).

Calculul Adevărul a fost făcut numai pe monitorizarea tuturor punctelor de audienţă (Gross Rating Point - GRP) obţinute de reclamele difuzate în toate ediţiile din cei şase ani. A fost luat în considerare un cost mediu al GRP pentru fiecare an în parte. Calculele au fost făcute în funcţie de targetul comercial al staţiei: persoane de peste 18 ani din mediul urban.
Câte parale face show-ul lui Mircea Badea

Astă-seară, de la ora 20.15, Pro TV va transmite prima ediţie a emisiunii „Vocea României", scrie Adevărul. Marius Moga, Smiley, Loredana şi Horia Brenciu îi antrenează pe concurenţi pentru premiul de 100.000 de euro.
Fără a le vedea faţa, fără a ţine cont de felul cum arată, de ce vârstă sau ce meserie au, cei patru antrenori trebuie să-şi formeze o echipă de 12 concurenţi, iar alegerea se face exclusiv în funcţie de vocea acestora. Despre acelaşi subiect au mai scris Mediafax şi Evenimentul zilei.

Deontologie, etică, context, adevăr - presa trebuie să fie în slujbă publicului și să dețină toate aceste atribute și mai multe. Când nu mai sunt acestea, devine propagandă, comunicate de presă, zgomot, "găleți de gunoi, orice altceva", consideră Vlad Petreanu (prezentator TV și blogger), relatează Wall-Street.ro. În România, presa nu mai e de mult în slujba publicului ci a patronilor.

Pentru a sublinia felul în care presa tradițională a decăzut, Petreanu povestește în cadrul Webstock "titlul anului", văzut într-o revistă: "a fost filmată scoțându-și chiloții din fund: vezi aici cum!". "De ce ar trebui să ne învețe un ziar asta?", se întreabă, retoric, Petreanu.
Vlad Petreanu: Presa tradițională din România "a crăpat" de ceva vreme și nu mai e în slujba poporului

Scaune gigantice amplasate în zonele centrale din marile orașe, pantofi uriași în stațiile de autobuz, trecători racoriti de apa pulverizată din instalații speciale, sau labirintul verde în centrul vechi al Capitalei, toate reprezintă forme ale publicității neconvenționale.

Despre avantajele acestui tip de promovare, despre existența unei piețe a publicității neconvenționale, dar și despre cât de ieftină sau costisitoare este această reclamă, comparativ cu numărul de oameni pe care reușește să îl atingă, DailyBusiness.ro a stat de vorba cu mai mulți specialiști.

Eu cred că neconventionalul este 'Creaţia Perfectă a Crizei'. Vom vedea din ce în ce mai multe manifestări 'altfel' din partea brand-urilor de pe piață noastră. În momentul asta se taie bugete, dar nevoia de publicitate rămâne totuși. Brandurile vor trebui să inoveze”, este de părere Andrei Tripsa, creative partner al agenției Three.
Când pantoful uriaș promovează creditul bancar: Publicitatea neconvențională, la nivel de reclamă la raft

Industria globală de televiziune a totalizat anul trecut 301 miliarde de euro, un avans de 7,8% în comparație cu 2009, scrie Financiarul, care citează cea de-a 21-a ediție a raportului bianual ,,World TV Markets” publicat de IDATE.

„În pofida sensibilității bugetelor de publicitate față de activitatea economică, efectele crizei financiare din 2008-2009 au avut repercusiuni mai slabe pe piața TV decât au avut asupra PIB-ului mondial”, este de părere Florence Le Borgne, directorul diviziei TV&Digital Content Business în cadrul IDATE.
Televiziune: numărul de abonați a crescut cu 7,6% în 2010, la nivel global, până la 690, 2 milioane de gospodarii

Inaugurarea stadionului Ilie Oana din Ploiești a adus o premieră și pentru industria românească de publicitate: a fost creată prima reclamă care în același timp a fost difuzată pe televiziune, internet, ecrane din București și din țară, relatează Wall-Street.ro.

Spotul a fost creat pentru Bergenbier, sponsorul principal al Ligii I la Fotbal de către Fuse, agenție parte a Omnicom România, grup de comunicare cu afaceri de 30,9 milioane de euro anul trecut.
Reclama a fost transmisă în direct pe posturile Pro TV și Sport.ro, pe 16 pagini de web, aplicații mobile și locații digitale din București și țară.
Premieră în publicitatea românească: prima reclamă difuzată la TV în timp ce era filmată

Un tribunal irakian i-a condamnat la închisoare pe viață pe doi bărbați implicați în răpirea a trei jurnaliști români în 2005, a declarat acesta, sâmbătă, într-un comunicat. Cei doi bărbați condamnați nu au fost identificați decât cu inițialele A.A. și A.Y, scrie DailyBusiness.ro.

"Curtea a găsit motive convingătoare pentru a lua această decizie, pe baza confesiunilor, a dovezilor și proiectului (de răpire)", a declarat Curtea Penală Centrală din Irak. Rolul exact al celor doi acuzați în răpire nu este cunoscut.
Doi bărbați, condamnați la închisoare pe viață pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak în 2005

Grupul de comunicare francez Publicis Groupe SA a câștigat contul de marketing al producătorului italian de ciocolată Ferrero SPA, cont evaluat la aproximativ 350-400 de milioane de euro anual, scrie Fin.ro, care citează Bloomberg.

Tranzacția acoperă operațiunile de marketing și publicitate din Italia, Spania, Franța, Portugalia, Belgia, Olanda, Grecia și Turcia. Ambele companii au refuzat să comenteze informația, anunță Bloomberg.

Publicis Groupe a finalizat primele șase luni ale anului cu un avans al veniturilor de 6,3% față de perioada similară a anului trecut, ajungând până la 2,69 miliarde de euro.
Publicis administrează contul de publicitate al Ferrero

 

Foto: Mircea Radu

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • Mircea Badea plateste multe salarii DE NIMIC, desi a adus 6 milioane de euro pt Voiculescu salariile "platite de Badea" (cum zice Ciutacu) sunt foarte mici, in bataie de joc
 • e normal ca un clovn ca Mircea Badea sa produca multi bani pt bugetarul Voiculescu, intr-o tara in care divertismentul lipseste ne multumim cu maimutarelile lui Mircea Badea
 • Dragi fani Badea, va place Badea fiti ca el, imbracati-va ca el, ganditi ca el. Si nu uitati ce debiteaza din inteligenta lui fara limite cum ar fi leu la 5, saracie crunta, benzina la 10, caderea bancilor...sau cand facea misto de stiristii cu laptop ca apoi sa aiba si el laptop, cum ii facea cunilingus lui A Gheorghe la PRO, cum facea misto de ratingu PROTV ca acum sa se laude cu ratingul lui, cum era prieten cu Cristoiu sa-i faca audienta ca apoi sa faca misto de el, cand facea misto de stiristii care mai aruncau o vorba in engleza ca acum sa se sparga in partzuri si el cu engleza...Habar n-aveti ce idol aveti :D Va pupa tata !
 • Mircea Badea: Nu pot sa ii privez pe cei mai buni de ce ai tu mai disponibil, asa ca orienteaza-te in trust. Gadea, Ciutacu, Firea, Grecu si, cu voia dumneavoastra, Felix de-a abia asteapta sa il ingurgiteze!...
 • Mircea Badea: apreciez ca in pauza publicitara dintre doua seturi de limbi, ti-ai aruncat un ochi aici.
  cat despre masuratori aminteste-ti de Petre Tutea: "La noi, kururile se schimba, limbile raman aceleasi.".
 • Mircea Badea sofeaza lejer un Lexus RX450 Hibrid cumparat din banii castigati pe spalarea unor creiere labile. Daca mai stiti vreun alt om, in toata lumea asta, sa faca ce face Badea vis-a-vis de presedintele tarii si de un partid, sa-mi spuneti si mie! Fox News e mic copil pe langa Badea.
  Adevarul e ca atat cat au furat Voiculescu, Patriciu si Vantu la un loc, nu a furat nimeni intr-un termen atat de scurt.
  De aici si banii pentru Lexus!
 • @ibrail: Cat de frustrat sa fii incat sa-l faci gay pe Badea? :))
  @argus2011: in toate, inclusiv la produs foarte multi bani din care sa-l plateasca pe mogul ca sa-l accepte pe post sluga. Anyhow, nu ma astept sa intelegi.

Trimite un comentariu