Skip to main content

Gabriel Bugnar, producător Realitatea: Sebastian Ghiță încearcă să fure Realitatea TV

 

Realitatea TV, serialul continuă. Gabriel Bugnar, fost producător la postul de știri, spune într-un interviu acordat paginademedia.ro că în interiorul postului se lucrează la o organigramă pentru un nou post de televiziune, astfel încât Realitatea TV să treacă la Sebastian Ghiță.

Publicitate

Parte din angajați au fost trecuți pe o firmă a lui Ghiță. Din "motive tehnice", explica pentru paginademedia.ro Sebastian Ghiță, aici.

Bugnar a postat inițial pe blogul său informația potrivit căreia Letiția Zaharia (producător general) l-a anunțat săptămâna trecută că se lucrează la această nouă organigramă (pe firma lui Ghiță) și că nu mai are nevoie de serviciile lui. Bugnar rămâne la Realitatea TV.

Ce face, dar și interviul, în continuare:

Gabriel Bugnar a publicat în ultimele zile mai multe articole pe blogul său, legate de situația la Realitatea TV și la faptul că managerul Sebastian Ghiță încearcă "să fure" Realitatea TV, trecând angajații pe o firmă nouă, RTV Satellite Net. Dincolo de notele subiective despre colegi, din postări reiese situația tensionată de la Realitatea TV, povestită de un om din interior.

În luna aprilie, Bugnar a postat pe blogul lui o Scrisoare deschisă patronilor Sorin Ovidiu Vîntu și Sebastian Ghiță, disputa "desprinsă din teatrul absurdului" dintre managerul Ghiță și patronul Vîntu.

Gabriel Bugnar este unul dintre producătorii de știri cu vechime la Realitatea TV (lucrează din 2004), iar anterior a lucrat la Prima TV și Pro TV.

Petrișor Obae: Ce ți-a spus Letiția Zaharia?
Gabriel Bugnar: Mi-a spus că se lucrează la o nouă organigramă pentru o nouă televiziune.

 

Ți-a spus ce televiziune?
Nu am discutat acest subiect. Ea mi-a dat o explicație că eu nu mai lucrez, că în noua organigramă nu mai este nevoie de serviciile mele.

I-am zis că pe mine nu mă interesează o nouă televiziune, pentru că eu lucrez deja la una, la Realitatea TV. Am contract cu Realitatea Media, pentru Realitatea TV, iar acel contract nu a fost reziliat.
De altfel, după ce am publicat pe blog, am primit un mesaj de la reprezentanții Realitatea Media, prin care am fost asigurat că nu s-a reziliat contractul meu cu Realitatea Media.

 

Cine ți-a trimis mesajul?
Irina Chirică (președintele Consiliului de Administrație, n. red).

 

În ce calitate te-a anunțat Letiția Zaharia?
Asta mă întreb și eu. Mă întreb cei care lucrează acum la Realitatea TV sau apar pe post și au contract cu firma lui Sebastian Ghiță, RTV, în ce calitate apar ei la Realitatea TV? Dar nu am vrut să lungesc discuția cu Letiția Zaharia.

Realitatea Media mi-a dat alte lucruri de făcut: mă ocup de mutarea în sediul Willbrook

Acum care este calitatea ta la Realitatea TV?
Sunt producător la Realitatea TV, dar Letiția Zaharia m-a informat că nu mai sunt pe program și mai departe o să ia cineva legătura cu mine.

 

Te-ai mai dus la muncă?
Eu am contract de drepturi de autor cu Realitatea Media, dar nu pot să mă duc dacă nu am program.

 

Realitatea Media mi-a dat alte lucruri de făcut: mă ocup de mutarea televiziunii la Willbrook, am fost la Ploiești pentru niște parteneriate etc.

Azi (marți) am trecut prin redacție. Dar nu mai mult de câteva vorbe schimbate cu Cătălin Popa (care mi-a spus că dacă mă prinde pe stradă mă bate).

Ideea angajării la televiziunea lui Ghiță este știută în redacție

Cum ai ajuns la concluzia că “se fură Realitatea”?
În momentul în care au început să circule zvonuri prin Realitatea TV, că se fac mutări pe altă firmă, mi s-a părut ciudat. Am început să îmi pun întrebări.

Apoi am văzut răspunsul lui Sebastian Ghiță, că este din “motive tehnice”, pentru a se putea plăti salariile. După aceea mi s-au cerut și mie datele pentru un nou contract, dar am observat că doar unii oameni semnează și că, dacă nu semnează, nu-și iau salariile. Nici eu nu am semnat și nu mi-am luat salariu.

 

Despre ce salariu e vorba?
Pe luna august.

A fost ciudat și felul în care s-a comunicat. Un șef se plimba prin hală și le spunea “du-te și semnează contractul”. În mod normal, pentru astfel de situații, faci o comunicare cu ședință. Am văzut colegi, unul lângă altul, care-și puneau întrebare “mă, tu ai semnat?”.

Mi-am mai adus aminte de ceva, în momentul în care am văzut că firma RTV Satellite Net a fost înființată în aprilie. Mi-am adus aminte de o discuție pe care am avut-o cu Sebastian Ghiță, când am trimis prima scrisoare, în aprilie. El mi-a spus clar că dorința lui este să ajute Realitatea, pentru că, la un moment dat, această televiziune va fi a lui.

Atunci mă bucuram că a apărut cineva care, în mod providențial, a venit să scoată firma din rahat. Acum văd că tocmai atunci se înființa noua firmă, RTV Satellite.

Firma RTV Satellite nu a făcut nimic dar, dintr-o dată, se semnează contracte pe această firmă. De ce a făcut o firmă nouă și nu a pus contractele pe Asesoft, pe Flanco sau eMag? Mi-am dat seama că e bătălia finală.

Nu înțeleg de ce a fost nevoie de această manevră. Am stat de vorbă cu colegi care au probleme, au rate la bănci. Pe ei nu îi interesează pe ce firmă se dă salariul. Dacă primesc salariul, foarte bine.

Ideea angajării la televiziunea lui Ghiță este știută în redacție. Care o să fie finalul, habar nu am. Eu am pus cap la cap niște lucruri.

La Realitatea TV, nu prea știi cine ce are de făcut

Tu te ocupi de mutarea televiziunii în sediul Willbrook. Pe această logică, se poate spune că tu ești în tabăra Elan Schwartzenberg?
Eu nu am trecut în nicio barcă. Dacă Realitatea TV are un patron și acel patron a decis că vrea să mute casa, are cineva o problemă cu asta?

Cred că Elan are niște probleme de comunicare. Poate, după valorile lui, acesta este modul de a comunica. Dar angajații Realitatea așteptau un semnal și nu l-au primit.

 

Cine conduce televiziunea?
Habar nu am. La Realitatea TV, nu prea știi cine ce are de făcut.

 

Șeful tău cine era?
Șeful meu era producătorul general, Letiția Zaharia. Domnul Ghiță ne-a spus că șef este Eugen Chelemen. Dar nu mai știm ce este fostul șef, Cătălin Popa, care și-a păstrat biroul. Despre Robert Tătăruș am aflat că a devenit editor-șef. Nu știu cine conduce. Eu îmi făceam jurnalele mele.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Bugnare pasăre rară
  Te băgară aştia afară
  Pâna'acu eraţi colegi
  Iar de ieri de toţi te legi.
  Cât plătiră don Ylan
  Ca să latri-aici în van?
  Se zvoneşte prin poiată
  Ca ai cam facut-o lată.
  O bălănganeai pe holuri,
  O frigeai tot pe la Malluri
  Asteptând nerfos să vie
  Ziua de mers pe la caserie.
  Na! C-a înţărcat bălaia
  Şi ti-au pus in braţe foaia
  Muncă să mergi să-ţi găsezi
  Nu pe blog să militezi.
 • Merita citit zi eu si acest articol, unde se face o asociere intamplatoare... Ghita de Ignat:
  http://www.codrosu.ro/cine-este-cu-adevarat-sebastian-ghita-pirat-la-drumul-mare-sau-simplu-cetatean-al-romaniei/
 • Va saluta tata!!!!!!!!!
  In limbajul interlopilor ce face *Ghita... te-asteapta noaptea la portita*, se numeste JAPCA!
  Dragii mosului, multimedia kelemen, coana letitia *iet companiii*, au uitat ce prime au primit de la *piratu*(maestrul Vintu) de puteau sa-si cumpere doua case din ele, si acum se dau deontologi si zic cum ca perioada de trista amintire de supt patronajul lui Vintu a fost groaznica ....
  ... Gurile rele spun ca astia doi nu vor mai avea loc pe nicaieri dupa ce teveul lui Ghita se va inchide ... poate doar acolo in *republica Ploiesti*!!!!!!!!!!
  .... si va zic voua, dragii mosului, cei care munciti inca la realitatea ... Votati cu Realitatea Media si cu Elan Schwartzenberg ... este si onest si deontologic ... nu participati astfel la o *JAPCA*, sau *Viol in grup*!
  Voi reveni in doua-trei zile cu noi informatii si despre marele deontolog Catalin P Popa ... care este!!!!!!!!!!!
  Va pupa tata, dragii mosului!!!!!!!!!
 • Noroc cu tine Cornele!
  Abia acum mi-am dat seama ca Adrian, ala mare de la PSD, impreuna cu Adrian, ala micu' de la ProTV sunt Stapanii Inelelor.
  Nedumerirea ce ma bantuie este alta, ce rol joaca Adrian, ala, Minunea de Copil?
  Nepatrunse sunt caile politicii TV!
 • Eu cu cine votez?
  Daca nu vreau sa trec la Ghita, ce ar trebui sa fac sa raman pe Realitatea Media?
 • asa a fost intotdeauna la realitatea... dubla si tripla subordonare era la ordinea zilei... venea sergiu toader si cerea una, trecea boul de kelemen si cerea alta, dupa aia nebuna de lembrau voia altceva... evident, cind te lamureai cam ce voiau idiotii, letitia venea sa tipe la tine ca nu ai priceput nimic... colac peste pupaza, trecea si popa pe acolo si te intreba daca esti chiar atat de prost sa te iei dupa toti idiotii...
 • A devenit atat de penibil pentru ce se intampla la Realitatea TV. Astia o iau pe urma OTV-ului.

Trimite un comentariu