Skip to main content

Ziarele și revistele Intact trec sub o singură companie. Mai puțin Gazeta Sporturilor

 

Publicațiile editate de Intact se mută sub umbrela singurei companii: Intact Publishing. Titlurile care intră aici sunt Jurnalul Național, Săptămâna financiară, Fin.ro, Felicia, Good Food, Top Gear și Focus.

Publicitate

Operațiunile Intact Publishing vor fi conduse de Dan Matiescu.

Gazeta Sporturilor nu este inclusă în Intact Publishing și rămâne sub o companie separată.

Din punct de vedere operațional, Intact Publishing e coordonată de Dan Matiescu. Compania va avea și un Comitet Director, din care fac parte Gabriela Firea, Marius Tucă și Șerban Barbato, actualii directori ai publicațiilor.

Dan Matiescu:

„Este o mișcare strategică necesară, în condițiile în care în industria media vor rezista doar cei cu adevărat puternici. Faptul că va exista un centru unic de servicii de suport va asigura un business de print temeinic și cât mai ofertant pentru partenerii noștri.”

Integrarea se va întinde pe câteva luni, urmând ca toate publicațiile să funcționeze în același sediu.

Anul trecut, Intact și-a grupa sub o singură entitate și posturile TV. Televiziunile grupului deținut de familia Voiculescu au fost trecute sub umbrela Antena Group.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • si ziaristi vor fi mai putini, redactiile sfin si jurnalul sunt supradimensionate, astfel ca probabil vor ramane oamenii care si-au vazut de treaba si sunt buni pe domeniile de care se ocupa.
  • ideea este foarte buna si cred ca ar fi trebuit pusa in practica mai devreme.
    @Cami fata lu'tata - nu toate produsele sunt pe minus. Top Gear e chiar foarte ok... inca. La restul nu ma bag pt ca nu cunosc.
    A, mai e ceva. Va incepe un razboi al orgoliilor mult mai pe fata decat pana acum. Pt cine nu stie, Firea, Tuca si Barbato sunt foarte orgoliosi.
  • Matiescu are dreptate, vorbele lui ascund insa niste concedieri pregatite pentru contabilitate, marketing, HR, publicitate etc. Vor fi mai putini sefi si mai putini oameni, sa fie clar. Toate publicatiile insirate in lista Intact produc pierderi, sa fie clar.
    Gazeta Sporturilor, editata de Convergent Media, nu se simte bine nici ea si dovada stau recentele concedieri. O mai salveaza smenurile cu literatura ieftina si desene animate expirate, dar tirajul vandut a luat-o rau de tot la vale. Totusi e singurul produs de print al Varanului pe ceva profit, explicatia e simpla: are incasari din publicitate datorita faptului ca e lider pe segment (ProSport e un concurent anemic, gata sa-si dea duhul) si nu e ocolita de bugetele importante.
  • da' gazeta de ce sta pe bara? chiar nu vede ca ar putea contribui si beneficia in acelasi timp la/de o companie mai puternica? adevarul e ca nimeni nu-si mai permite azi sa aiba orgolii in presa, mai putin mister tolontan. baiat foarte inteligent, pacat de ego-ul cat casa, ascuns bine sub niste principii discutabile.

Trimite un comentariu