Skip to main content

Elan, la prima conferință în noul sediu: "Suntem proprietari pe siglă și pe noul sediu. Dacă vom avea probleme, îi vom urmări pe cei care ne vor pune piedici în justiție toată viața."

 

ACTUALIZARE: Corina Drăgotescu declară, într-un nou material publicat pe site-ul www.impactnews.ro, că mai mulți colegi s-au reîntors de la sediul din Willbrook, pentru a fi reangajați la RTV. Au rămas la Ghiță, printre alții: Cristina Șincai, Laura Chiriac, Cristi Zărescu, Valentina Pufulescu, Cătălin Striblea. Declarațiile Corinei Drăgotescu, în articol.

Publicitate

"Realitatea TV este una singură și ea există de zece ani. Brandul este cel mai puternic. Suntem proprietari pe siglă și pe noul sediu. Dacă vom avea probleme, îi vom urmări pe cei care ne vor pune piedici în justiție toată viața", a declarat Elan Schwartzenberg, proprietarul postului Realitatea TV.

Declarația a fost făcută la prima conferință de presă după mutarea postului Realitatea TV în noile studiouri din clădirea Willbrook.

Conferinţa lui Elan vine la o zi după ce postul a început să emită din noul sediu. În Casa Presei au rămas birourile de contabilitate şi juridic, care au fost sparte aseară. Filmul primei zile, AICI.

Declarațiile lui Elan, în continuare:

"Cred că prizonierii nu se împușcă în cap. Îi ofer domnului Ghiță șansa de a se reabilita în ochii voștri, ai echipei și ai publicului. Dacă vine să-și ceară scuze în fața echipei și ei îl iartă, cine sunt eu să-i spun că nu e în regulă?!", a mai spus Elan.

 • Cea mai mare dorință pe care o am e ca aceasta să fie ultima conferință de presă pe care o țin personal despre Realitatea TV. Sper să mai vin în fața jurnaliștilor doar peste câțiva ani și să mai țin o conferință în care să spun că am vândut-o. Sunt un om de afaceri și acesta este scopul meu, dar este un obiectiv pentru foarte mulți ani de acum înante.

 

 • Realitatea TV este una singură și ea există de zece ani. Datorita unor oameni de excepție, un jurnaliști profesioniști, Realitatea TV a beneficiat în toți acești ani de un program foarte bun.

 

 • As vrea să mulțumesc personal acestor oameni care au muncit zece ani de zile la Realitatea TV și au spus numai adevărul despre lumea în care trăim. Doresc să mulțumesc domnului Sergiu Toader, care a venit special din Noua Zeelandă pentru acest proiect, și domnului Sorin Enache. De asemenea, îi mulțumesc doamnei Aura Deleanu, de la firma Rovigo, pentru verticalitatea de care a dat dovadă. Aura Deleanu a primit chiar și o ofertă de un miliona de euro pentru a face cum vor alții, dar și-a păstrat verticalitatea.

 

 • Îi mulțumesc și doamnei Irina Chirica, președinta grupului Realitatea Media, care a făcut multe, de la a se bate la propriu cu body-guarzii până la a gestiona banii, dar a rămas loială și nu va interveni niciodată în conținutul editorial.

 

 • Îi mai mulțumesc Daianaei Voicu, din partea Willbrook, pentru că ne-a primit în actualul sediu, clădirea Willbrook.  Sunt mândru să fiu în acest spațiu, unde vom avea cele mai moderne studiouri. Doresc să-i mulțumesc Daianei pentru că ne-a integrat în acest spațiu aproape ca într-o familie.

 

 • Din acest moment, avem două mari obiective: în primul rând, aș vrea să declar că ne vom îndeplini toate obligațiile față de parteneri, agenții și angajați. Datorită celor de la Rovigo sper că o să ieșim cât mai repede din situația actuală (insolvență, n.r.), cu capul sus, fără nicio altă obligație. În al doilea rând, sper ca până de crăciun să finalizăm toate detaliile din aceste studiouri. Noi vom finaliza totul până la cel mai înalt nivel. Am promis că vom fi gata până la 1 noiembrie cu semnalul – iată că s-a întâmplat mai repede.

 

 • Mai avem de recuperat echipamente din sediul vechi, de la Casa Presei. Dacă nu vom reuși, suntem pregătiți cu alte echipamente. Pe care, cu puțin efort, le vom avea în două săptămâni. Dar le promit tuturor, din orice instituție, că în cazul în care ne vor pune piedici, ne vom ocupa ani de zile de ei, în justiție. Suntem proprietari pe siglă și pe noul sediu. Dacă vom avea probleme îi vom urmări pe cei care ne vor pune piedici în justiție toată viața.

 • Despre relațiile cu Sebastian Ghiță: Cred că prizonierii nu se împușcă în cap. Îi ofer domnului Sebastian Ghiță șansa de a se reabilita în ochii voștri, ai echipei și ai publicului. Dacă vine să-și ceară scuze în fața echipei și ei îl iartă, cine sunt eu să-i spun că nu e în regulă?! Îi amintesc că în ziua preluării  (când am preluat eu Realitatea) am vrut să mă întâlnec cu jurnaliștii de la Realitatea TV și el s-a opus.
 • Aș vea să se știe că tot ce este acolo, în vechiul sediu al Realității,  le aparține domnilor Sergiu Toader și Sorin Enache. Ei sun responsabili de butoane.
 • Dacă domnul Ghiță devine un om normal, rațional, îl pot înțelege. Aș vrea să vină în fața presei și a oamenilor și să recunoască faptul că, acum o lună și jumătate - două luni, a venit la mine și mi-a spus: eu nu mai fac față să plătesc lună de lună ce se intâmplă aici. Nu a plătit salarii, nu a plătit satelitul, care este vital… Deci el a venit la mine și mi-a propus să declanșez procedura de insolvență a Realității. Deci, dacă nu o fi primit o moștenire în ultimele zile, nu știu cum se descurcă. Aș vrea să ne permită accesul liber la vechiul sediu, să-și ceară scuze față de echipă și să admită că mi-a solicitat să intru în această procedură din lipsă de finanțe.

 

 • Știu că noaptea trecută două dube cu numere de Prahova cu luat documente și ștampile ale Realității din sediul din Casa Presei. Azi dimineață la ora 5, când am aflat acest lucru, mi-am dat seama că ideea de a veni în acest sediu privat e cea mai bună. Nu înțeleg cum e posibil să pleci cu două dube cu acte și ștampile dintr-un sediu care aparține statului…

 

 • Au fost toate felurile de presiuni la adresa mea, a Rovigo pentru a face altceva decât ceea ce este în spiritul legii, dar nu am cedat.
 • Despre datoriile Realitatea: Cu mai puțin de 5 milioane de euro vom reuși să trecem peste insolvență. Am surse de finațare. În fiecare luni dimineață o întreb pe Irina Chirica câți bani avem în cont. Pentru săptămâna asta, de exemplu, avem cam un milion de euro, cred că e de ajuns pentru o săptămână.
 • O dată rezolvată situația de la Realitatea, ne vom ocupa și de restructurarea celorlalte branduri Realitatea Media – Guerrilla, Money Channel, Realitatea FM.

Corina Drăgotescu: Lista celor rămași la Sebastian Ghiță

Corina Drăgotescu declară, într-un nou material publicat astăzi pe site-ul www.impactnews.ro, că mai mulți colegi s-au reîntors de la sediul din Willbrook, pentru a fi reangajați la RTV. Jurnalista trece în revistă multe dintre numele rămase cu Sebastian Ghiță: Cristian Zărescu, Mirela Voicu, Valentina Pufulescu, Marilena Nedelcu, Cătălina Porumbel, Simona Gheorghe, Eugen Chelemen, Roxana Lupuianu, Marius Nițu, Lili Ruse, Cătălin Striblea.

Corina Drăgotescu:

"După prânz au început să se întoarcă de la Willbrook, cu rugămintea de a fi reangajați, o serie de colegi care, după ce au văzut cortul de acolo și că se transmite din trei care închiriate au preferat să se alăture RTV.  S-au întors și cei din regia de emisie, care plecaseră aseară. Din păcate, una dintre producătoarele bune, care aseară ne-a asigurat emisia, Vera Secrieru, a plecat."

"Cristina Șincai le-a spus celor de la Willbrook, imediat după emisie, să nu mai dea promo cu ea, că a optat pentru Ghiță. Și Laura Chiriac la fel. Și mulți alții, de asemenea. Mai dau câteva nume, așa ca să rămână scrise. Sunt colegii mei care rămân la RTV: Cristian Zărescu, Mirela Voicu, Valentina Pufulescu, Marilena Nedelcu, Cătălina Porumbel, Simona Gheorghe, Eugen Chelemen (cel cu care am rămas și acum 6 ani, la Adevărul), Roxana Lupuianu, Marius Nițu, Lili Ruse (prietena mea), Anca Vlădică, Iulia Nagy, Mălina Popa (cel mai bun editor din România), Ioan Korpos."

De asemenea, Corina Drăgotescu mai declară că și Cătălin Striblea a ales să rămână la RTV.

Citește și:

 

Autor: Cristiana Constantinescu cristiana_conyahoo.com

Comentarii

 • Nu e nici pe departe asa! Din discutiile care au avut loc astazi la CNA, rezulta ca Narcisa Iorga (numita acolo de CNA!) a aparat si a sustinut cauza RTV!
 • Daca vreunul dintre cei care au scris aici isi imagineaza ca vreuna din cele 2 Realitati ar fi ale puterii, se inseala amarnic. iRealitatile astea 2 sunt impartite intre cele doua "clanuri" din PSD: clanul Ponta - RTV Ghita si clanul Geoana - Realitatea TV Elan & Vantu (pot sa jur ca nu e iesit din combinatie).
 • Au ramas la RTV fix oamenii de care Realitatea Media trebuia sa scape. Slava Domnului! Astia sunt acum o redactie de sefi, numai redactori-sefi adjuncti care nu au plecat de fica ca isi vor pierde pretioasa functie. Vai de voi, jurnalistii lu' Peste de la RTV.
 • "A fi obiectiv" este antonimul lui Radu Moraru, care este un "basescofan" (declarat) in profesia lui. De aceea Elan ar face o mare eroare daca l-ar angaja la Realitatea. Una sunt invitatii - de la Putere sau de la Opozitie - alta sunt jurnalistii.(Nu cred nicidecum ca "Jos Basescu" inseamna obiectivitate. Dar nu am vazut astfel de manifestari la Realitatea.)
 • Ce insamna obiectivitate la tine "telespectatoareo"? cumva la Varanu' in trust e obiectivitate? Pentru voi numai sa-l injuri pe Basescu inseamna obiectivitate! Niste securisti!
 • cred ca dl. ghita a incercat sa traga un tun si a esuat .toata admiratia pentru actiunea d-lui elan. in continuare cred ca dl. elan va face bani cu postul nu politica ieftina .
 • "Corina Dragotescu declara ca mai multi colegi s-au reintors de la sediul din Willbrook, pentru a fi reangajati la RTV." De ce-as crede afirmatia asta?
 • "Malina Popa, cel mai bun editor din Romania"? Jesus...Porumbiţa e cam singura cu faţă umană din toată gaşca înşirată de Drăgoteasca. Vorba cuiva: păcat, era un reporter bun (Porumbel, nu Drăgotescu)....
 • Nu pot sa cred ca Elan ar vrea sa-l aduca pe Moraru la Realitatea daca isi doreste un post de stiri obiectiv si echidistant! Nu cred ca exista nimeni in Romania care, dupa ce l-a vazut si auzit pe Moraru, sa-l suspecteze cumva de obiectivitate!!!

Trimite un comentariu