Skip to main content

Angajaţii de la Săptămâna Financiară - puşi să aleagă: ori dau testul, ori pleacă. Niciun jurnalist nu dă testul. Oficialii Intact: concedierile nu au legătură cu testele

 

ACTUALIZARE 2: Dan Matiescu admite că vor urma disponibilizări la publicaţiile Intact, dar că acestea nu au nicio legătură cu evaluările. Ce a declarat Matiescu pentru HotNews, în articol.

Publicitate

ACTUALIZARE1: Niciunul dintre ziariştii de la publicaţiile finaciare ale Intact nu a acceptat să treacă pe noua firmă şi să dea testele de evaluare, mai scrie HotNews.

Angajaţii Săptămâna Financiară, Fin.ro şi Fin.ro Magazin, care miercuri (2 noiembrie) au refuzat să dea testul ce precede trecerea pe firma Intact Publishing, au fost puşi să opteaze astăzi dacă vor sau nu să treacă pe noua societate, scrie HotNews, care citează surse din interiorul redacţiilor.

Cei care vor să lucreze în continuare la aceste publicaţii, ca parte a Intact Publishing, ar urma să dea testul luni.

În cursul zilei de miercuri, angajaţii de la Jurnalul Naţional au dat o serie de teste profesionale, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Potrivit sursei citate, directorul editorial Radu Preda şi redactorul-şef Edi Pastia ar opta să nu facă parte din echipa care va lucra la Intact Publishing, în timp ce directorul general Gabriela Firea este în concediu, aceasta fiind însărcinată.

HotNews  mai scrie că societăţile care editează Săptămâna Financiară, Fin.ro şi Felicia ar urma să-şi încheie activitatea pe 15 noiembrie, moment în care aceste publicaţii ar trece pe noua structură de print a grupului Intact. Până atunci, cele trei publicaţii vor fi în continuare editate de Media Casa Press.

Dan Matiescu: "Consolidarea va presupune o optimizare a organigramei"

Consolidarea publicaţiilor în noua structură a Intact va presupune "o optimizare a organigramei, însă nu este vorba de numărul de posturi speculat în presă", a declarat Dan Matiescu pentru HotNews.

Şeful Intact Publishing spune însă că disponibilizările nu au legătură cu recentele teste despre care paginademedia.ro a scris aici.

Dan Matiescu pentru Hotnews.ro:

  •  "Etapa de evaluare ramâne obligatorie pentru toti jurnalistii care doresc sa se angajeze pe Intact Publishing."
  • "Scopul evaluării a fost explicat şefilor de departamente, care au transmis mai departe informaţia. Astfel, oamenii au fost invitaţi să facă parte dintr-o nouă echipă, cu obiectivul clar de a pastra actualele performanţe jurnalistice. Nu s-a discutat despre o micşorare a salariilor, ci despre o ajustare a structurii existente, astfel încât conţinutul de calitate să nu fie afectat."

La începutul lunii septembrie, grupul deţinut de familia Voiculescu anunţa că publicaţiile editate de Intact, cu excepţia Gazetei Sporturilor, se mută sub umbrela unei singure companii: Intact Publishing.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vasile vasile
    Vranceanu Firea nu trebuie sa dea testul ca e sefa. si oricum ea e pe lista de favoriti a lui Voiculescu pt ca in fiecare seara mananca 7 tone de .... cu gadea si cum o cheama pe excitata aia grecu parca impotriva PDL-ului.
  • Spionul Spionul
    Ce pacat ca s-a inchis saptamana financiara. Unde va mai publica acum BMW Romania articole cu iz publicitar si o mare cantitate de reclama? poate acum o sa dea si prin revistele auto.
  • Draganescu Draganescu
    Si inca ceva. La JN s-au taiat 35% din leafurile si asa mici, comparativ cu restul redactiilor. Au fost dati afara zeci de oameni, au fost cateva randuri de concedieri despre care s-a scris sau nu s-a scris. Au mai ramas o mana de oameni dintre cei care au facut candva echipa care a scos atatia ani ziarul numarul unu pe piata. Intrebare e: de ce cand ziarul era numarul unu si se vindea bine nu a facut nimeni evaluari? Nu tot echipa aia facea ziarul? Ca in afara de prostii aia culesi de pe drumuri de la Gandul nu a venit nimeni in echipa JN, ca sa ridice semne de intrebare patronatului. Sunt tot aia care faceau ziarul numarul unu, dar mai putini si care acum trag mult mai mult decat inainte.
    Poate n-ar fi rau sa se intrebe ce dracu s-a intamplat de nu mai sunt numarul unu. Poate de la coditiile de munca? Poate de la umilire? Poate de la cele doua taieri de leafa? Poate de la prostul management al afacerii>? Poate de la tampeniile de titluri scoase pe piata in BPT? Mai bine s-ar face o evaluare de genul asta, decat sa se umileasca angajatii care au mai ramas sa munceasca triplu decat inainte. Aia care au muncit luni in sir fara nicio zi libera, prin 2004, daca isi mai aduce aminte cineva. Si care au tras ca fraierii, ca sa se aleaga cu umilinte si salarii taiate, iar directorii sa nu pateasca nimic, desi sunt catastrofali ca manageri. Acelasi lucru se intampla si la Adevarul Holding. Oare nu cumva de la patroni se trage? De la niste unii care au pus mana pe bani nemunciti, cumparand ieftin de la stat si vanzand scump, pentru ca apoi, din varful gramezii de bani, sa se trezeasca mari patroni de presa? Ti-e si scarba. aSTA e taraa.
  • curioasa curioasa
    @Un om: testul e inventat si ca sa nu se cheme "concediere colectiva", care implica salarii compensatorii, trimitere in somaj etc. La Adevarul, pontajul e inventat de ceva vreme. ce n-au reusit sa inventeze au fost criteriile de performanta. ca urmare, asa-zisele bonusuri de performanta care s-au dat pana acum au fost transformate din nou in DA (drepturi de autor), care cica pot fi mai usor taiate, la o adica.
    acum mi se pare ca cei de la Intact si cei de la Adevarul se intrec in metode de batjocorit angajatii. numai ca e o intrecere in care nu exista nici un castigator. NICI UNUL!
  • Un om Un om
    Danut, sa evaluezi periodic este mai mult decat normal. Dar sa faci un simulacru de test, pentru prima data de cand exista trustul, dupa ce ai dat deja afara juma de redactie, este aberant. Adevarul este unul singur! Vor sa reduca personalul ca sa scada cheltuielile. Nu pot face restructurare pentru ca tocmai au luat imprumuturi pentru ... Dezvoltare. Deci, logic, ar trebui sa angajeze oameni, ca asa au promis bancilor. La Aadevarul, de exemplu, cei care nu au semnat demisia de comun acord sunt tot in trust, dar hartuiti si s-a inventat pontajul. La Jurnalul s-a inventat testul. Asa pot da afara pe cine poftesc ei fara sa le sara bancile in cap. Apoi, de ochii bancilor vor angaja 2-3 directori de dezvoltare, Pe bani multi, si capusa este astfel perfecta. Competenta este de mult pe ultimul plan.
  • publicitarul publicitarul
    CORECT, Baiatule Bun!
  • danutz srl danutz srl
    si nu e asta o dovada de profesionism - sa te evaluezi?
  • roua roua
    Astfel de teste nu pot face rau cititorilor. Ar fi necesara o diferentiere intre jurnalistii care stiu sa scrie corect si cei care comit greseli grave. Totusi, nu cred ca vor fi demisi angajatii Intact.
  • roxana roxana
    da testul asta l-au dat si sefii? sau doar prostimea?
  • Baiat Bun Baiat Bun
    Toate evenimentele astea au doua constante, indiferent de trustul de presa care se restructureaza: sunt dati afara palmasii, adica aia care produc, dar raman in functii sefii, adica aia care prin deciziile lor au nenorocit presa si care ar trebui sa plece primii!
  • touretul touretul
    Păi, Firea nici nu e nevoie să dea testul că doar ea clar că e o mare finanțistă, de vreme ce s-a măritat cu un arici plin de bani.
  • cornel cornel
    asa le trebuie, acum vad si ei cine i-a angajat, cine e Voiculescu (marele expert in economie, "Dom Profesor")
  • Un om Un om
    Eugen, bati campii. Nu conteaza ca esti bun sau nu. Ei trebuie sa dea afara oameni si se cauta nod in papura. Evident ca vor ramane cei cu pile sau rude. Resteucturarea de posturi sare din discutie pentru ca s-au luat bani de la banci pe motiv de dezvoltare. Asa ca fie te gasesc indisciplinat, incompetent sau te pacalesc sa-ti dai demisia. Restructurarea, deci, sare din discutie. Si gasesc aote cai sa scape de oakeni. Din cate stiu eu, la Adevarul se petrece aceeasi magarie.
  • BGD BGD
    Eugen, aici nu e vorba de profesionalism, pur si simplu presa scrisa trece printr-o perioada "neagra" si iremediabila. Inevitabil a fost nevoie de schimbarea asta. Cu parere de rau dar cu ce poti tine toti angajatii cand tu nu mai vinzi ziarele si nu aduci profit.. Intrebare: cand a fost ultima data cand ai cumparat un ziar? (nu neaparat Jurnalul sau Fin)Eu nici nu-mi aduc aminte :)
  • Eugen Eugen
    Apropo, daca erau profesionistti cu adevarat, nu pierdeau atat de multi bani si nu mai era necesar o restructurare atat de consistenta!

Trimite un comentariu

sus