Skip to main content

Insolvența Odyssey, agenția lui Dinu Patriciu: prima adunare a creditorilor va fi în ianuarie

 

Agenția de publicitate Odyssey Communication, deținută de Dinu Patriciu și condusă de Diana Flutur, figurează oficial la Registrul Comerțului ca fiind în insolvență. Creditorii urmează să se întâlnească în ianuarie, potrivit Buletinului procedurilor de insolvență.

Publicitate

Suntem în faza în care s-a deschis procedura de insolvență”, a declarat pentru paginademedia.ro Andrada Dumitrache, avocat la ACSIS SOLV IPURL, administratorul judiciar al Odyssey.

Odyssey se ocupă, printre altele, de marketingul și publicitatea produselor Adevărul Holding, pentru care a acumulat cea mai mare parte a datoriilor.

Care sunt următorii pași, când se va ști exact cine și câți bani are de recuperat de la Odyssey și, mai ales, cum a intrat agenția în insolvență, deși reclamantul și-a retras cererea, în continuare:

Cum a intrat Odyssey în insolvență? Neglijență sau intenție?

Povestea insolvenței Odyssey începe anul trecut, când firma de panotaj New Age Media Advertising Agency, din Craiova, cerea insolvența agenției deținută de Dinu Patriciu și Diana Flutur.

Datoria reclamată în instanță era de 80.000 de lei. Suma a fost recuperată de New Age Advertising în doar câteva zile, drept pentru care compania a renunțat la procesul împotriva Odyssey, după cum a declarat în exclusivitate pentru paginademedia.ro Laurențiu Popescu, director executiv New Age Advertising:

„Ne-am recuperat prejudiciul la câteva zile de la cererea de intrare în insolvență.”

„Cum datoria s-a încasat, am depus la dosar încă de acum câteva luni documentele care arătau să suma s-a achitat și că renunțăm la cererea de insovență. Avem dovada poștei și dovada de la judecătorie că documentele au ajuns.”

Dacă documentele s-au depus, de ce s-a pronunțat totuși insolvența în octombrie?

Laurențiu Popescu, New Age:

„Presupunând, prin absurd, deși avem dovada, că actele nu au ajuns la dosar, ar fi vorba doar de neglijența avocaților firmei Odyssey. Dar, cum am spus, presupunând prin absurd.”

Până la ora redactării articolului, Diana Flutur nu a putut fi contactată.

Ce urmează? Creditorii se adună în ianuarie.

Conform buletinului procedurilor de insolvență, prima Adunare a creditorilor va avea loc pe 10 ianuarie 2011. Notificarea privind deschiderea insolvenței a fost publicată în Buletinul procedurilor de insolvență la sfârșitul lunii octombrie.

Din document: "Subscrisa: ACSIS SOLV IPURL, în calitate de administrator judiciar al debitorului SC ODYSSEY COMMUNICATION SRL (...) notifică Deschiderea procedurii de insolventa în procedura generala împotriva debitorului SC ODYSSEY COMMUNICATION SRL". Odyssey a cerut în instanță, la 1 noiembrie, suspendarea începerii procedurii de insolvență.

 • Conform aceluiași document, administrator judiciar a fost desemnat Acsis Solv Ipurl.
 • Termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 05.01.2012, potrivit aceluiași document, publicat în buletinul procedurilor de insolvență.

Probleme cu datoriile către televiziuni

Din informațiile paginademedia.ro, Odyssey are de plătit sume consistente către furnizori media (câteva milioane de euri), pentru publicitatea la produsele Adevărul Holding pe care acestea au difuzat-o deja: aproximativ 1,5-2 milioane de euro la Pro TV, 200.000 de euro la Splendid Media (care vinde TVR 1) și 150.000 la Clir Media (care vinde pentru Radio România Actualități și Radio ZU), dar lista furnizorilor media este mai lungă.

În urmă cu câteva luni, Odyssey a propus furnizorilor media să plătească doar jumătate din publicitatea difuzată deja, după cum paginademedia.ro a scris aici. După ce posturile au refuzat, agenția s-a angajat să plătească în rate datoria, până la mijlocul lunii noiembrie. Între timp, a intrat în insolvență.

Agenţia Odyssey Communication se ocupă, printre altele, de publicitatea şi marketingul produselor Adevărul Holding. Odyssey Communication îi are ca acţionari pe Dinu Patriciu, prin DP Holding (60%) şi Diana Flutur (40%).

Clir Media are de recuperat aproximativ 150.000 de euro de la Odyssey.

Laurențiu Ionete, managing director Clir, pentru paginademedia.ro:

„Vom depune toate eforturile juridice pentru recuperarea acestei sume, dar sunt convins că domnul Dinu Patriciu va găsi o soluție pentru această situație stânjenitoare și pentru el, și pentru piață.”

Splendid Media a încercat și a obținut în instanță să obțină o ordonață de plată pentru o parte din datorie, în această vară.

Radu Budeș, managing director Splendid Media, pentru paginademedia.ro:

„Cu toate că avem o hotărâre judecătorească favorabilă, nu știu dacă ne va fi de vreun folos, dată fiind această insolvență care a intervenit între timp”.

În prezent, procedura de insolvență își urmează cursul, după cum a declarat Andrada Dumitrache, reprezentantul judiciar al Odyssey. Totodată, conform, site-ului Portal.just.ro, la dosar există o cerere de suspendare a executării, depusă la 1 noiembrie.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Nici ei nu mai stiu cum sa minta oamenii! Cica pe 20 decembrie ne vireaza in cont diferenta de bani pentru luna octombrie si intreg salariul pe luna noiembrie! Asa ar fi anuntat Frumoasa din Padurea Adormita (alias Razvan Ionescu)azi in sedinta! Cine va mai crede ba mincinosilor?
 • daca afacerea nu mai merge inchide frate pravalia si nu mai amagi si minti oamenii care muncesc cate 12 ore, care asteapta sa primeasca banii, au rate, chirii, copii la scoala, macar sa stie: ori e alba , ori e neagra, ce dreaq le da banii in rate, cate 500, 200, 100, pana la urma le va da bani de o cartela de metrou
 • stimabile, cornete si-a calculat plecarea la marele fix. stia ce imperiu de carton a construit si ca incepe sa se prabuseasca in momentul in care dinu paturica nu mai pompeaza bani la greu. imre doar a grabit procesul pentru ca e complet idiot.
 • facem careu, sa auzim cum moare odyssey, cum au murit cataventii, poate ne zice si de controlul de la garda financiara, și ne va anunta al 13 salariu (ala luat, nu dat)
  :)
 • Va amintiti ce-l mai injurati pe Corneteanu? Si cu cata fericire l-ati primit in sanul vostru pe Imre? Si cu cat entuziasm i-ati indeplinit poruncile? Ei, asta e, va meritati soarta!
 • las' ca doar ce s-a anuntat - imediat dupa ora 18.00, dupa ce multa lume a plecat deja spre casa - ca vineri ne numara iar Imre in fata biroului sau, ca sa constate din nou ca suntem prea multi si sa ne spuna ca starea natiunii si a companiei este de... plans, sa zicem asa
 • da, Ioane, din salariul pe luna octombrie s-au dat doar 500 lei, noiembrie e pe sfirsite si nici un semn ca s-ar mai da ceva. Pe sefi ii doare la basca, ei isi fac planuri de vacanta: ski in austria si bronz in locuri exotice, de ex, precum andrei stefan si amanta blonda de la divizia reviste. n-au macar un dram de bun-simt si de singe-n vene sa dea un anunt: bai, brostilor, luna asta nu se dau salariile! in schimb au facut contracte noi de munca (in fiecare an le schimba) cu salariul minim pe cartea de munca si restul pe DA. Care "rest" e mai mic cu 200 lei, c/v bonurilor de masa. deci au micsorat salariile pe sest.si nici asa, micsorate, nu le dau. iar oamenii vin zilnic la munca si-si fac treaba. Sa le fie rusine tractoristului si celorlalte eminente cenusii ionescu, gregoar si andrei stefan!
 • urmeaza AH, si gata cu astia:)). Macar curma suferinta angajatilor pe care ii abureste ca le da banii, iar ei lucra cate 10-12 ore pe 500 lei, pastoriti de marele scriitor :D

Trimite un comentariu