Skip to main content

RTV-ul lui Ghiţă devine România TV

 

După îndelungi dispute legate de marca RTV, televiziune de ştiri a lui Sebastian Ghiţă îşi schimbă denumirea în România TV.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat astăzi o solicitare în acest sens din partea Ridzone Computers SRL, societatea care operează postul RTV, scrie Mediafax.

Reprezentanţii Ridzone Computers şi-au exprimat pentru prima oară intenţia de face această schimbare încă din 1 noiembrie, când postul de ştiri a primit aprobarea din partea CNA de a emite sub numele de RTV, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Potrivit cererii depuse la CNA, sigla televiziunii România TV va fi asemănătoare celei RTV.

"Asta (modificarea denumirii televiziunii, n.r.) va mai rezolva din problemele în litigiu", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA, potrivit Mediafax.

Modificarea denumirii televiziunii RTV în România TV vine în contextul în care Realitatea Media SA a cerut în instanţă suspendarea utilizării mărcii RTV de către Ridzone Computers SRL. Dosarul a fost înregistrat pe 17 noiembrie la Tribunalul Bucureşti, primul termen de judecată fiind stabilit pentru 14 decembrie.

În şedinţa CNA din 1 noiembrie, Consiliul a aprobat emisia RTV sub această denumire, cu o nouă grilă de programe şi să folosească sediul de la Casa Presei, unde până la momentul scindării a funcţionat Realitatea TV.

La momentul respectiv, Sebastian Ghiţă a spus că este dispus să redenumească postul în Romania TV pentru a evita conflictele cu Realitatea Media pe tema mărcii.

Şase dintre membrii CNA au hotărât atunci că nu este nevoie de o astfel de măsură pentru a acorda licenţa de emisie, aceştia au considerat că problema mărcii trebuie rezolvată în instanţă şi nu în faţa Consiliului.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • badoi iustin badoi iustin
    trebuie sa fiti apolitici sau cel putin neutri daca vreti audienta, neam cam saturat de posturile antenelor cind vezi numai si numai politica
  • marius marius
    mergand pe ceea ce spui tu ar trebui sa scoata si sport.ro din grila pentru ca, da, acolo nu vezi altceva decat becaliada si spor nimic.
  • Mihai Mihai
    este distribuit :) de ieri parca.
  • steven steven
    Si ce as vedea la gsp?Aia nu da altceva decat declaratiile oierului jiji.Daca vreau sport adevarat si total am 3 canale digisport si eurosport.
  • madam pora madam pora
    A dat ordin chioru sa apara pe " sticla " numai posturile tv de stiri care nu critica puterea, b1tv si irealitatea evreului.O sa apara in curand si alt post tv prieten cu puterea : digi tv.Vine 2012, an electoral si betivul chior impreuna cu portocalii au nevoie sa fure in liniste fara sa fie demascati si criticati, ca nu da bine la popor.
  • Aurel Aurel
    RCS-RDS a devenit o sluga portocalie ...
    GSP TV interzis pentru ca e concurent DIGISPORT ...
    RTV interzis pentru ca e concurent viitorului DIGINEWS ...
    ANTENA 2 exclusa pentru ca asa vor muschii lor portocalii ...
    Cenzura va continua ...
    Singura solutie ... sa trecem la concurenta ...
  • nic nic
    RCS&RDS ii transmite si pe cablu in multe locuri, dar de ce s-ar uita lumea la ei? Ce-i recomanda?
    RCS ii boicoteaza pe Intact nu numai cu GSP, sunt zone in tara unde pur si simplu le taie semnalul. Si o fac intentionat devreme ce li se intampla numai lor, nu si concurentei
  • Adrian Adrian
    RCS&RDS ii boicoteaza intentionat, la fel cum fac si cu GSP TV. Asa se face cenzura in ziua de azi, mai ales cu ceea ce nu convine puterii.
  • DjSteve DjSteve
    RTV se poate viziona si pe RCS-RDS pe satelitul THOR3 free pe cordonatele : Frec 12456.00 14V-Vertical, 28.000 MSPS. Enjoy
  • cornell cornell
    Si? Atit timp cit RTV nu e distribuita pe RCS-RDS... poate sa isi schimbe denumirea de 10 ori, audienta va fi tot zero.

Trimite un comentariu

sus