Skip to main content

Ce nu s-a văzut la TV din finala Vocea României. Cristi și Adelina Chivu, în public. Ce glume a mai făcut Pavel Bartoș

 

Ștefan Stan a câștigat finala emisiunii Vocea României, difuzată aseară, în a doua zi de Crăciun, pe Pro TV.

Publicitate

Reporterul paginademedia.ro a fost pe platorul de la Buftea, de unde s-a transmis live, timp de patru ore, show-ul care a desemnat prima Voce a României, pentru că, este sigur, vor urma și alte ediții.

Care a fost atmosfera din studio, cine au fost cei mai emoționați, ce glume a mai făcut Bartoș în pauzele - dese - de publicitate, în continuare, într-un reportaj de Cristiana Constantinescu:

Când am aflat că finala show-ului Vocea României va fi pe 26 decembrie, când românii sunt mai preocupați de mesele de Crăciun și pregătirile de Anul Nou, m-am gândit că producătorilor le va fi greu să umple sala de aprope 700 de locuri.

Ei bine, nu a fost deloc așa, pentru că încă de la intrarea în studiourile din Buftea, la ora 19.20, era o coloană de mașini, ceea ce nu am mai văzut până acum (am mai fost în direct la emisiune, acum câteva săptămâni). Cu o oră înainte de începerea finalei sala era deja plină. Au fost peste 800 de oameni în public, deci cu peste 100 mai mult decât capacitatea studioului.

Când am intrat în platou am trecut pe lângă câțiva dintre foștii concurenții - pe care i-am văzut mai târziu pe scenă. Vorbeau mult, povesteau, râdeau. Atmosfera din studio era mai încărcată - și la propriu, și la figurat - decât ca la o emisiune normală. Mașiniștii făceau tot felul de teste, band-ul repeta acordurile, câțiva membri ai corpului de balet făceau, și ei, repetiții.

Cristi și Adelina Chivu au fost în public. Bartoș, exerciții de dicție: "șase sași în șase saci"

La ora 20.00 s-au făcut primele probe pentru aplauze. Dragoș Chircu pare să aibă cei mai mulți susținători, dar și ceilalți au fanii lor gălăgioși. Între timp sala se ocupă și mai mult. După ora 20.00 își fac apariția Paula Herlo, Cristian Leonte, Amalia Enache (Pro TV) și… surpriză! Cristi și Adelina Chivu (cu buna ei prietenă, Adela Popescu). Sunt modești, ca de obicei, lumea le face fotografii și le cere autografe. Prezența lor acolo parcă vine să sporească zvonurile conform cărora Adelina Chivu va prezenta, în curând, știrile sportive la Pro TV, dar încă nu a fost confirmat.

La 20.20 apare Pavel Bartoș, apoi vin pe scenă toți concurenții din emisiunile precedente. Bartoș pare și el, pentru prima dată, un pic emoțioat, și face exerciții de dicție: șase sași în șase saci… Mai sunt trei minute până la start. Scena e foarte aglomerată, în tribune – la fel.

Începe show-ul. Cristi Rotaru, cel care a testat aplauzele înainte de începerea show-ului, nu are nevoie să îndemne în niciun fel publicul să se manifeste. Este, oricum, destul de gălăgios și reacționează spontan. În spatele meu sunt câteva fete care îi plac pe Dragos Chircu și Iuliana Pușchilă și nu se decid pe care să-l susțină. Apoi, pe parcursul emisiunii, aleg să voteze pentru Dragoș, iar într-una dintre pauze i-au luat și un autograf.

După momentul introductiv și apariția Roxanei Ionescu pe scenă, vine și o pauză de publicitate, în timpul căreia Bartoș își manifestă admirația față de ținuta sumară a colegei sale: “nu, e goală, vă spun! Nici nu am avut curaj să mă uit mai jos!”. Pavel Bartoș e primul care a scăpat de emoții. Fredonează “Joi to the world” (și ține să spună că așa e cântecul, cu ziua de joi), apoi Moga revine la locul lui de la masa juriului și e intens aplaudat. “Uitați ce face un sacou alb. Data viitoare îmi iau și eu unul!”. Apoi se uită spre Roxana și observă: “Uitați-vă la domnul din spatele Roxanei, se face că vorbește la telefon, dar de fapt o filmează, vă spun eu!”.

Pauza continuă, Bartoș ne urează Sărbători fericite și ne spune că a adus niște salată de boeuf pentru petrecerea care urmează. Un spectator îl roagă să îl ajute să obțină un autograf de la Iuliana, iar Bartoș îi spune că îl ajută, dar nu acum, ci mai târziu, pentru că e emoționată!

Felicia Filip a mișcat publicul. Loredana, de vorbă cu soțul. Smiley, cu Laura Cosoi

Urmează un alt concurent, Cristian Sanda, care cântă alături de Felicia Filip. La primul sunet al acesteia publicul se ridică în picioare.

Show-ul continuă. Momentele cu Andra, Voltaj, Pepe sunt primite cu ropote de apluze. În pauzele publicitare membrii juriului dau multe autografe și se fotografiază cu tineri din public. Toți jurații sunt foarte joviali, iar atunci când lipsesc din platou tinerii își fac poze în scaunele juraților. Am mai văzut asta, se pare că scaunele roșii sunt o mare atracție pentru public.

Tot în timpul pauzelor Loredana stă de vorbă cu soțul ei, Andrei Boncea, iar Smiley cu Laura Cosoi, care stă mereu în preajma lui. Cristi Chivu e înconjurat de fani, și el dă autografe și se lasă filmat și fotografiat.

Pavel Bartoș e la fel de glumeț, bea multă apă și se vede că a scăpat de emoții, vorbește mult de petrecerea de după show.

Duetul lui Dragoș cu Pepe a fost, din nou, un moment electrizant, care a ridicat sala în picioare. Membrii juriului se pun pe dans: Loredana era în picioare, iar Brenciu a bătut întruna în masa care abia se mai ținea.

Bartoș: "Eu sunt afonul". Urmează ediția a doua

La 23.15 s-a dat startul la vot. Lumea din jur a scos telefoanele și votează. Mai ales pentru Dragoș și Ștefan. E târziu și începe să se simtă oboseala, dar publicul își aplaudă preferații cu aceeași energie. Jurații sunt ceva mai serioși, în timpul pauzelor publicitare se uită pe telefon sau laptop.

După miezul nopții s-a oprit votul. Atmosfera s-a antrenat din nou, se simte că se apropie momentul pe care îl așteaptă toată lumea.

În pauzele de publicitate e aglomerație mare pe scenă, iar Pavel Bartoș încearcă să-și facă loc printre dansatori, concurenți, cor sau band. “Stați, nu dați peste mine! Nu omorâți prezentatorul, pentru că mai avem și ediția a doua! Juriul se poate schimba, dar prezentatorul – nu!”, glumește Bartoș. Aha, îmi zic, deci show-ul continuă și anul viitor. “Probabil la toamnă", îmi spune cineva din partea postului.

Urmează și ultima pauză publicitară. Greta Dan, regizorul de platou, anunță că după finalul emisiunii va fi o ședință foto în platou. În timpul pauzei Brenciu stă de vorbă cu Smiley și Laura Cosoi, se îmbrățișează, Roxana Ionescu se lasă fotografiată pe scenă, iar publicul îl aplaudă pe Pavel Bartoș. “Eu sunt afonul! Vă rog, nu mă aplaudați pe mine, pentru că se simt prost membrii juriului.“

Înainte de final e tot mai multă tensiune. Publicul nu mai are stare, e un murmur continuu, puțini mai pot sta pe scaun după patru ore de filmare, iar juriul așteaptă verdictul. După eliminarea lui Cristian și a Iulianei i-am urmărit cu atenție pe Smiley și Loredana, antrenorii concurenților rămași. Smiley era mult mai emoționat decât Loredana, Ștefan mai tensionat decât Dragoș.

Probabil că cei mai mulți se așteptau să câștige Dragoș, pentru că, în momentul anunțului că Ștefan Stan e Vocea României, am simțit o dezamăgire în aplauzele publicului. Artificii, confetti, multă lume pe scenă, apar și ceilalți concurenți, toată lumea se îmbrățișează, își iau la revedere, Pavel Bartoș și Roxana Ionescu ne spun că va mai fi o ediție, ne spun La mulți ani și.... gata!

Ce s-a întâmplat după. Bodyguarzii, poze cu cecul de 100.000 de euro

Camerele s-au oprit. Ștefan, cu cecul simbolic de 100.000 de euro în mână, le mulțumește foștilor concurenți și le spune că premiul este și al lor. Publicul îi cântă, din nou, La mulți ani de ziua onomastică (e deja 27 decembrie, ziua Sf. Ștefan) și este asaltat de tineri care îi cer autografe și fotografii împreună.

Toți finaliștii, Loredana, Brenciu și Smiley dau interviuri și fac fotografii. Urmează un lung și de interviuri, iar lumea se dă cu greu plecată de pe scenă, ca să îi lase să facă ședința foto.

A trecut deja de ora 1.00, Loredana și Moga au plecat de mult de pe scenă, dar Ștefan și Smiley fac fotografii în continuare.

Într-un colț al scenei a rămas, pe jos, cecul uriaș de 100.000 de euro. Doi bodyguarzi se fotografiază cu cecul, apoi în scaunele juriului și, la sfârșit cu Ștefan. Care se grăbește să plece la petrecerea la care, probabil, îl așteaptă toată lumea.

Ștefan Stan a rămas cu 100.000 de euro și va înregistra un album sub labelul Universal. Și cei de pe locurile 2 și 3 (Dragoș Chircu și Iuliana Pușchilă) vor fi sprijiniți de Universal în lansarea câte unui single.

Cu certitudine că vor mai fi alese și alte Voci ale României, dar până atunci Pro TV pregătește Românii au talent, MasterChef, continuă Pariu cu viața și, se pare, va fi difuzat încă un serial românesc.

Autor: Cristiana Constantinescu cristiana_conyahoo.com

Comentarii

 • Iuliana trebuia sa cante cu Directia 5, nu cu Voltaj. Vezi articolul http://www.gandul.info/magazin/vocea-romaniei-andra-felicia-filip-pepe-si-directia-5-vor-canta-in-duet-cu-concurentii-in-finala-din-26-decembrie-transmisa-de-pro-tv-9086655
  Probabil ca s-a intamplat ceva (ar fi interesant de aflat ce) iar Voltaj a fost o improvizatie care intradevar nu i-a fost de ajutor.
 • Vox populi vox dei! Este o domnie a majoritatii, majoritatea fiind reprezentata de mediocritate. Nu poate suporta profesonalismul altora care muncesc, depune efort, fac sacrificii. Voteaza pe cel care canta de la 10 ani insa a plecat la munca pe santier sa se intretina si la 34 de ani fara profesie s-a gandt sa faca rost de bani sa isi plateasca datoriile acumulate.[target - Coniac Unirea] PS: Este demonstrat stiintific ... mediocrul nu se poate identifica cu eminentul si dezvolta un complex de inferioritate. PSS: Pentru cei care au votat cu Stefan ... prima fraza nu este o injuratura. Numai bine!
 • Desi concursul se numeste Vocea Romaniei,se pare ca nu a castigat cea mai buna voce:) Asa e cand voteaza publicul;nu te poti astepta sa aprecieze calitatile vocale ale unuia sau altuia,pentru ca nu are pregatire sa aprecieze asa ceva.Daca i se pune "pata" pe unu(li se pare lor mai simpatic)ala va castiga,oricate voci importante si mai bune ar fi in concurs.
  Ar fi trebuit oarecum un sistem asemanator Dansez pentru tine,acolo unde daca dansezi prost ajungi la duel cu sanse 50-50 de a scapa.In astfel de concursuri poti canta mai slab si totusi sa te voteze lumea pentru ca le esti simpatic.
 • @Razvan

  Intrebarea era, de fapt, pentru cea care, mai sus, semneaza cu Irina B.

  Ea nu cred ca era in stare de un asemenea raspuns: "Au venit sa urmareasca un spectacol…"

  In mintea ei puierila "clocotesc" insa alte ganduri!
 • Judecand dupa mintea mea, pur dupa calitati vocale, Iuliana mi se pare cea mai buna voce. Poate sa cante f bine si lent sau rapid, cu volum redus sau puternic, in orice fel. Stefan nu poate decat la volum mare, atunci ii "porneste" vocea. Stefan a fost insa cel mai carismatic si toata lumea site ca multe femei s-au uitat la emisiune si l-au votat ca e simpatic. L-as vedea castigator X-Factor mai degraba, acolo se cere o combinatie de mai multe calitati, teoretic.

  In orice caz, Brenciu a dat-o rau in bara cu duetul cu Voltaj, il credeam mult mai istet dar el nu judeca deloc.
 • Eu pot sa-ti spun (pentru ca am gasit date pe alte site-uri) ca X-Factor si-a luat bataie de la Pariu cu viata. Asta e, Pro-ul stie sa atraga tinerii (publicul comercial)!
 • Găsiți audiențele într-un text separat, aici:

  http://www.paginademedia.ro/2011/12/aproape-un-milion-de-oameni-pe-minut-la-vocea-romaniei-finala-depasita-de-nae-si-vasile/
 • Rezumatul meu:

  Loredana a canta mai mult ea decat Dragos la duetul dintre cei doi, Brenciu a dat-o de gard cand a pus-o pe Iuliana sa cante cu Voltaj. Fata asta poate canta multe genuri, dar genul Voltaj nu a avantajat-o deloc.

  "Finala de doi" trebuia sa fie intre Sanda si Stan, cu castig pentru Sanda care a cantat genuri diferite si foarte bine!
 • uuufff, am mai scapat de o shusha marca proteve... sa se termine si ics factor si o sa fie mai multa liniste pe piata media...

Trimite un comentariu