Skip to main content

Antena1, amendată cu 80.000 de lei pentru vulgarităţile lui Bendeac din În puii mei

 

Emisiunea În puii mei i-a atras postului Antena 1 o amendă de 80.000 de lei pentru limbaj vulgar şi scene cu tentă sexuală.

Publicitate

Forul audiovizual a sancţionat televiziunea generalistă a trustului Intact pentru prestaţia lui Mihai Bendeac care prin scenetele din emisiunea În puii mei a încălcat legislaţia audiovizuală privind protecţia copiului.

Somnul CNA-ului naşte monştri. Este atroce. Lecţia asta de comedie este stupefiantă”, a remarcat Dan Grigore la vederea unor secvenţe din emisiune.

Amenda a fost dată pentru mai multe ediţii ale emsiunii În puii mei, difuzate în perioada 23 octombrie – 11 decembrie 2011.

Cum a arătat una dintre emisiunile pentru care a fost amendată Antena1?

În ediţia din 30 octombrie, Mihai Bendeac a mimat o scenă de sex cu Daniela Crudu.

Dragi prieteni, din ciclul “Piesa asta este hit, Oana Roman n-a slăbit”, filmările noastre devin din ce în ce mai spectaculoase. Într-o singură zi am fost plin de sânge şi, atenţie!, am făcut sex cu Daniela Crudu. În seara asta o să... Probabil că aţi aflat deja din CanCan, din, mă rog, tabloide, în seara asta o să dăm şi imaginile, a fost bine spre foarte bine, însă eu sunt mai îndrăgostit de fetele noastre din public. Mulţumesc!”, a introdus Bendeac sceneta “Daniela Crudu şi Top 10”.

Pe parcursul scenetei Mihai Bendeac s-a aflat în pat cu Daniela Crudu, sugerând un act sexual.

Pe ecran a fost titrat următorul text: "Explicaţia pentru copiii care se uită la emisiunea noastră este că Mihai Bendeac o leagănă pe Daniela Crudu să adoarmă. Bine."

Cum justifică Antena 1 prestaţia lui Mihai Bendeac?

Într-un document trimis de Antena 1 pentru a justifica o serie de derapaje realizate de Bendeac în emisiunea În puii mei se arată următoarele:

În cadrul emisiunii sunt reinterpretate din perspectivă artistică o serie de fapte din viaţa reală. (...) Faptul că unele personaje au apărut sumat îmbrăcate într-un context comic, ce este în mod indubitabil ca atare perceput de orice telespectator, indiferent de vârstă, nu poate însemna, că respectiva scenă ar avea caracter vulgar, obscen. Tipologia unui astfel de umor este deja împământănită, fiind utilizată în trecut şi de alţi comici (Benny Hill, Mr. Bean).

Ce au spus membrii CNA?

Dan Grigore, membru CNA:

“Sigur că este nevoie de satiră, dar aşa se compromite ideea de satiră."

“Ar trebui să stipulăm în lege ca CNA ul să-şi dea singur nişte sancţiuni când nu-şi face treaba pentru că uite ce se întâmplă.”

Cristina Trepcea, membru CNA:

“Tipul acesta a luat-o razna rău de tot. Eu propun să sesizăm Protecţia Copilului să vedem ce fac părinţii acelor copii care au fost prezenţi în această emisiune. Ar trebui să-l băgaţi într-o pensie de boală.”

Ioan Onisei a pus la vot iniţial o amendă de 100.000 de lei, dar propunerea sa nu a primit suficiente voturi.

“Eu propun şi intrarea în legalitate. După părerea mea acestă emisiune poate fi difuzată doar după ora 23.00”, a spus Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA.

 Dan Grigore, membru CNA:

“Cred că o asemenea emisiune nu trebuie difuzată la nicio oră. Nu am mai văzut nicăieri aşa ceva.”

Christian Mititelu, membru CNA:

„Imaginile cu Daniela Crudu, acesta este un caz fragrant. Dar emisiunea este per total o satiră care reflectă lucruri care se întâmplă în societate.”

“Chestiunea de limbaj este interpretabilă. Eu cred că nu aţi auzit shit la televizor”, i-a spus Mititelu Cristinei Trepcea.

Răsvan Popescu, preşedinte CNA:

„Ceea ce deranjează sunt ”limbajul vulgar şi mimarea scenelor de sex”.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gelu Gelu
    Eu sper sa fie desfiintate emisiunile bendeciste iar bendeac sa ajunga mai jos decat de unde a plecat ! Este un mare zero individul asta ,cocalar de cartier promovat agresiv de trustul haznaua 1 din care face parte si haznaua 3 .cna-ul este o institutie foarte corupta din moment ce nu a aplicat amenzi masive acestui trust,emisiunilor infecte si bendeacului ! Analogia bendeacului/gandacului cu Mr Bean sau Benny Hill e de o enorma imbecilitate dar e specifica la haznaua 1.
  • Mr. cineva2 Mr. cineva2
    ce naiba bai fratilor dc DRACU il amendati fai ????
    1 a scris CLAR SI EVIDENT ca : bendeac o leagana pe crudutza !
    2 era peste ora 8 cand sa difuzat emisiunea asa ca aia sub clasa a 4 era la culcare !
  • BM BM
    ar trebuie sa fie interzisa acesta emisiune. bendeac este batut in cap
  • rambo din berceni rambo din berceni
    E distrus Bendeacul. E in cadere libera. A intrat in sordid si a luat-o razna. Atata se lauda pe blogu lui ca face ca vrea sa aduca umorul american la noi, ca o sa iasa super show, ca pregateste megashow...Si ca orice pusti din generatia lui de facebook a dat rezultatele :D Bravo tati. Cum zic nemtii? kip ap za gud uork? :D
  • Ion Roata Ion Roata
    Felicitari C N A !
  • touretul touretul
    Bendeac SUCKS!
  • Johnny Bravo Johnny Bravo
    Exista o metoda prin care CNA sa sanctioneze kitch-ul?! Manelizarea, penibilul, tabloidizarea? Exista metode prin care televiziunile sa fie facute responsabile efectiv din toate punctele de vedere cu privire la continutul imbecil prin care isi atrag telespectatorii? Bendeac ar trebui sanctionat nu pentru difuzarea unor imagini cu caracter nepotrivit pentru copii ci pentru imbecilizare colectiva! Aia nu e satira iar revelionul manelist prezent in toata media TV din ultimii ani NU ESTE ENTERTAINMENT! Sunt refularile unui public abrutizat tocmai de principali actori de pe piata media dornici sa-si satisfaca dorinta de vulgar, meschin, imoral a unei mase hiperexcitate de dorinte frustrate.
    QUO VADIS CNA?!
  • Alex.D Alex.D
    Da zozo numai banatenii si ardelenii sunt corectii de pe Pamant:D
    In alta ordine de idei,mie imi placea bendeac(nu merita majuscula acum),avea destule idei bune in cap pe care le posta si pe blog.Din pacate odata cu venirea la A1(coincidenta draq), i s-a urcat la cap,a facut din blog,vlog si cu toate ca trambita cum o sa faca el umor de mare calitate , calitatea nu a vrut sa aiba nimic de-a face cu bendeac si l-a ocolit.Ce ai fost si ce ai ajuns bah mishule.
  • Moromete Moromete
    Trebuia mai demult ca CNA-ul sa-i dea peste bot lui Bendeac,un golan de cartier care nu stiu cum naiba a ajuns la TV !!!
  • zozo zozo
    Ma bucuram daca lua deciza CNA-ul nostru sa-i dea o amenda imensa intregului trust.

    Cat despre prestatia lui Beendeac, ma mir ca nu a luat pozitie CNA-ul. Foarte multa lume vorbeste urat la adresa acestei emisiuni. (in Banat)
    Rusine! Rusine! Rusine!
  • alin alin
    CNA a reactionat nepermis de tarziu!!! Acest porno comedy trebuia amendat aspru de la prima abatere, iar apoi amenda sa se dubleze la fiecare recidiva. Miroase rau a spaga. CNA a lasat emisiunea un sezon intreg si a dat o singura amenda la final, ca sa nu zica alte televiziuni ca nu a facut nimic in cazul Bendeac.
  • Dragos Dragos
    Cam astea sunt singurele metode ale antenelor de a atrage telespectatorii: scandal, pitipoance, cocalari, manelisti si emisiuni unde vulgarul si prostia primeaza. Am incercat (fara succes) sa urmaresc cateva minute din asa zisele emisiuni ale antenelor. Singura care merita cat de cat (desi si acolo se mai sare calul) este "Plasa de stele".
  • udi alan udi alan
    cand bendeac va avea un copil, s ar putea sa vada altfel lucrurile...mai mult, s ar putea sa i fie rusine sa i arate copilului de ce e el , taticu, in stare, de ce "creatii artistice, satirice, pamfletare, etc"...doar, s ar putea!...daca chiar este un actor mare, cum desigur ca se considera, bendeac ar trb sa se autoprovoace: "...ok, vad ca fac furori dand din organele genitale precum un caine pe maidan...cum pot avea eu succes ALTFEL si mai ales fara a da vine pe...gustul gloatei!?"...
  • Robert Robert
    Asta ar fi putut fi difuzata numai intr-o editie speciala dupa ora 2:00
    Bendeac merita din plin amenda!
  • geo geo
    sa-i pui pe Benny Hill si Mr. Bean linga Bendeac mi se pare, cel putin, o prostie din partea celor de la A 1. sanctiunea se cuvenea a fi aplicata cu ceva vreme in urma...

Trimite un comentariu

sus