Skip to main content

Clubul Român de Presă, îngrijorat de agresiunile asupra jurnaliştilor

 

Reprezentanţii Clubului de Presă trag un semnal de alarmă asupra felului în care au fost trataţi reporterii, cameramanii şi fotoreporterii în timpul protstelor din ultimele zile care au avut loc în centrul Capitalei.

Publicitate

Consiliul de Onoare al  CRP a mai precizat că va remite un protest oficial către Ministerul Administraţiei şi Internelor şi către Jandarmeria Română în care va cere protecţie pentru ziarişti.

Poziţia Clubului Român de Presă, în continuare:

Clubul Român de Presă îşi exprimă îngrijorarea faţă de unele acţiuni excesive ale forţelor de ordine, care au vizat, în ultimele zile, ziariştii aflaţi în exercitarea profesiei.

Considerăm că aceste exerciţii de forţă asupra reporterilor, cameramanilor, fotoreporterilor nu au nicio justificare, la fel şi ale manifestanţilor violenţi şi nu contribuie în niciun fel la menţinerea unui climat decent al protestelor civice.
Agresiunile deliberate asupra ziariştilor care desfăşoară activităţi de teren şi care poartă la vedere legitimaţii de presă sau alte însemne ale profesiei sunt străine de un mod de intervenţie profesionist al forţelor de ordine şi ridică semne de întrebare asupra discernământului în acţiune al unora dintre membrii acestor forţe.

 Consiliul de Onoare al Clubului Român de Presă va remite un protest oficial conducerilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Jandarmeriei Române în care va cere protecţie pentru ziarişti din partea forţelor de ordine şi îşi exprimă speranţa că aceste incidente reprobabile nu se vor repeta".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • economizoru economizoru
    l-am vazut pe petrisor, dar si pe alti corespondenti romani, transmitand din mijlocul unor evenimente internationale, mai mult sau mai putin periculoase
    am remarcat ca aveau de git niste legitimatii mari, scria pe ei PRESS, aveau echipament de identificare si protectie
    am vazut oameni pe stadioane, care aveau veste colorate vizibil pe care scria PRES
    dar nu am vazut si nu am putut identifica asa de usor ziaristii in mijlocul evenimentelor din bucuresti
    de ce aleg sa se deghizeze astfel, apoi sa intrebe de ce nu sunt recunoscuti si protejati de fortele de ordine?
  • pontanacu pontanacu
    Asteptam cu nerabdare ca acest CRP, creat dupa chipul si asemanarea lui CTP, sa se sesieze in privinta minciunilor si a dezinformarii practicate de ziaristi.
    Un exemplu de la o televiziune de stiri: au plecat aproape 300 de studenti din regie, pe drum un alt reporter spunea ca sunt aproape 300 si la Universitte au ajuns....500. unii "jurnalisti" spun mii de protestatari (adica cel putin 2), altii spun ca au fost cam o mie(antena 3).
    Ca sa ma lamuresc cum stau lucrurile, aseara p la 8 am fost si eu sa vad ce-i pe acolo. Un grup compact de protestatari(2-300 oameni) era pe scarile din fata stauilor de la TNB, luminati de reflectoarele televiziunilor de fiecare data cand se intra in direct. Acestia erau incojurati de vreo 50 de jurnalisti& personal auxilir si de vreo 50-100 de curiosi. La fantana, majoritatea erau curios, catarati pe garduri, care asteptau sa se intample ceva spectaculos peste drum. Mai erau si cativa jurnalisti si operatori "autonomi", care atunci cand se adunau 10-20 la un loc, porneau lumina si filmau sau luau interviuri.
    Dupa un tur complet al pietei si o scurta contemplare, am plecat acasa. Nu stiu ce o fi fost mai arziu, dar ce am vazut eu la TV cand am ajunsacasa nu avea nicio legatura cu ce se intampla in piata.
    ca atare, este normal ca acest club sa se ingrijoreze de jurnalistii agresati, dar ar fi si mai normal sa se ingrijoreze de minciunile si "manelizarea" promovata de multi dintre ei.
  • mariana mariana
    da care jurnalisti? gen godea badea grecu tudor dumitrescu ursu stancu acestea ii numiti ziaristi sau lichelele care instiga lumea la violenta si distrugere/ astea nu sunt ziaristi ci lingaii lui felix.
  • rt rt
    cu permisiunea domnisoarei Iulia si a prietenului Petrisor, trag si eu un semnal de alarma asupra jurnalistilor agramati care scriu "agresiunile jurnalistilor" in loc de "agresiunile asupra jurnalistilor".

Trimite un comentariu

sus