Skip to main content

CNA a interzis reclamele la ţigări electronice

 

După mai multe dezbateri pe marginea programelor de teleshopping care promovează ţigările electronice, Consiliul Naţional al Audiovizualului a votat astăzi interzicerea acestui gen de publicitate.

Publicitate

Propunerea de interzicere totală a reclamei la acest gen de produse a aparţinut lui Christian Mititelu, membru CNA, şi a primit şapte voturi.

O altă propunerea, care nu a primit decât două voturi a fost cea a lui Ioan Onisei, care a supus la vot trimiterea după ora 22.00 a reclamelor la tigarete electronice.

Situaţia reclamelor la ţigările electronice a fost semnalată de Paginademedia.ro AICI.

Codul audiovizualului arată că "orice formă de comunicare comercială audiovizuală pentru ţigări şi alte produse pe bază de tutun este interzisă.”

Paginademedia.ro a pus în discuţie legalitatea reclamelor la ţigările electronice în urmă cu două săptămâni.  Ulterior, membrii CNA au fost de acord că aceste reclame nu sunt legale, dar au amânat o decizie.

Poziţiile membrilor CNA:

Cristina Trepcea, membru CNA:

"Nu deschid uşa audiovizualului reclamelor ăstora. Intrarea în legalitate înseamnă că nu se dau la televizor. Nu se difuzează deloc."

Răsvan Popescu, preşedinte CNA:

"Nu mergem pe ideea că nu se poate face reclamă la acest produs, ci că în modul în care sunt realizate sunt arătate persoane care fumează."

Cristina Trepcea, membru CNA:

„Spotul face publicitate la fumat. Maine, poimaine, o să facă publicitate la iarbă, că nici aia nu e tutun.”

Narcisa Iorga, membru CNA:

“Se poate face reclamă la tigara electronică, dar fără să-mi arate gestul de a fuma, fără să-mi arate paralela cu fumatul. Eu am o problemă cu gestul de a fuma. Arătaţi tigarea eletronică şi atât."

“Gestul este acelaşi, îmi arată pipa, ţigările din tutun s.a. Vreau să vă anunţ că am avut o discuţie informală cu reprezentanţii audiovizualului aşteptând să-l retragă din propria iniţiativă, dar acest lucru nu s-a întâmplat.”

Citiţi şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stefan Stefan
    Cum adica “Se poate face reclamă la tigara electronică, dar fără să-mi arate gestul de a fuma, fără să-mi arate paralela cu fumatul."

    Astia au o problema cu fumul care dauneaza sanatatii sau cu gestul? Nu inteleg. CNA-ul asta isi depaseste atributiile.

Trimite un comentariu

sus