Skip to main content

13 Februarie. Proteste Anti-ACTA în România: „Sunt un pui de dizident, vreau să folosesc torent”

 

În România, aproximativ 2.000 de bucureșteni  au ieșit în Piața Universității să protesteze împotriva ACTA, deși aproximativ 40.000 își anunțaseră prezența pe Facebook.

Publicitate

Protestele au avut loc în mai multe orașe din România, printre care: Cluj (peste 1.000 de persoane), Timișoara (200), Constanța (100) și Sfântu Gheorghe (100), scrie Evenimentul zilei.

Alte mii de persoane din întreaga Europă au protestat în weekend faţă de acordul controversat contra pirateriei pe internet. Aproximativ 5.000 de bulgari au mărşăluit la Sofia, cei mai mulţi dintre ei tineri purtând măşti "Guy Fawkes". Manifestaţiile au avut loc şi în alte oraşe mari din Bulgaria.
Pe aceeași temă au mai scris Wall-Street.roAdevărul și realitatea.net.
PROTESTE ANTI-ACTA în toată țara: „Sunt un pui de dizident, vreau să folosesc torent”

BRAT a stabilit ajustarea universului Studiului National de Audienţă cu rezultatele Recensamantului realizat în 2011. La fel se va întâmpla şi în cazul universului SATI, scrie Adevărul. Volumul universului studiat de SNA a scăzut cu aproximativ 16%, de la 9.704.416 de persoane la 8.154.328. Conform BRAT, toate rezultatele de audienţă exprimate în mii de persoane vor înregistra descreşteri similare cu cele ale universului total.

Următoarele rezultate SNA vor avea implementat rezultatul partial al recensământului. Volumul universului studiului va fi ajustat de la valoarea de 9.704.416, cum prevedeau datele oficiale anterioare pentru populaţia urbană cu varsta între 14 şi 74 de ani, la valoarea de 8.154.328, aşa cum rezulta în urma ultimelor date comunicate de INS. Pe același subiect au mai scris HotNews.ro și Wall-Street.ro.
BRAT va utiliza datele Recensământului din 2011 pentru SNA FOCUS şi SATI

Autoritățile din Statele Unite și din Marea Britanie au început o campanie de eliminare a surselor care pot stârni amenințări pe rețeaua de socializare Twitter, scrie Wall-Street.ro. Serviciile de informații vor începe supravegherea rețelei sociale după ce au sesizat mai multe mesaje interpretate drept amenințări pe site-ul de micro-blogging Twitter. Britanicul Paul Chambers (26 de ani) a fost arestat și amendat cu 3.000 de lire după ce a postat pe Twitter că ar urma să arunce în aer un aeroport din cauza întârzierii avionului în care se afla prietena sa.
Mare atenție la mesajele scrise pe Twitter! Puteți ajunge la închisoare

The Sun,tabloidul News Corp., nu a fost ocolit de scandalul interceptărilor ilegale. Cinci dintre cei mai vechi jurnalişti ai săi, cu funcţii înalte, au fost arestaţi sub acuzaţii de corupţie şi dare de mită, scrie Adevărul. Rupert Murdoch, magnatul media care deţine cotidianul The Sun, va veni în Marea Britanie pentru a gestiona acest nou scandal.
Scandalul interceptărilor ilegale ajunge şi la „The Sun“, cel mai citit ziar britanic. Alţi cinci jurnalişti, arestaţi

Micşorarea bugetelor de publicitate destinate printului şi scăderea tirajelor au obligat multe publicaţii să caute metode alternative de finanţare, cum ar fi accesul plătit la informaţie, potrivit Adevărul.

The New York Times și Financial Times sunt câteva dintre publicațiile care au apelat la aceste variante de a atrage noi venituri. New York Times a strâns un milion de abonaţi în urma adoptării noului sistem, în toamna anului trecut. Ca rezultat, s-au înmulţit abonamentele la varianta tipărită, dar a scăzut numărul paginilor vizualizate, iar creşterea vizitatorilor unici a fost modestă. Luna trecută, site-ul nytimes.com pierdea titlul de cel mai citit site de ştiri din lume în faţa Mail Online, care păstrează conţinut liber.
Tot mai multe ziare pun taxă pe conţinutul online

Pentru a ajunge un bun jurnalist ai nevoie de talent, dar cel mai important este să vrei să muncești și să reziști într-un ritm foarte rapid”, a spus Andreea Berecleanu, prezentatoarea Observatorului, în fața unui grup de 20 de tineri care au fost desemnați ambasadori ai brandului Intact în cadrul programului Primii 20, citată de Wall-Street.ro.
Primii 20 este o inițiativă Intact Media Group, de susținere a 20 de tineri români care au 20 de ani și doresc sprijin în demararea propriilor proiecte în diverse domenii de activitate.
Andreea Berecleanu: În jurnalism ai nevoie de talent, dar mai important este să muncești și să reziști ritmului

BCR, Astra Asigurări, SIF Oltenia, Mugur Isărescu și Adrian Vasilescu sunt instituțiile si personalitățile din sectorul financiar-bancar românesc care au avut cea mai mare prezență în social media pe parcusul ultimelor 6 luni din 2011, potrivit Zelist Monitor, scrie DailyBusiness.ro. În aceeași perioadă, fiecare român cu acces la Internet a fost expus la aproximativ 40 de mesaje cu conținut corelat domeniului financiar-bancar.
Cine sunt vedetele financiar-bancare din social media

Sursa Foto: Jurnalul.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Voi nu sunteti capabili sa scrieti un comentariu?
    Doar de pus degetul pe "+" sau "-" sunteti in stare?
    Sa nu mai miram atunci de ... starea natiunii!
  • Jos ACTA --> 2000 de bucuresteni, in Piata Universitatii.

    Jos Basescu --> 200 de bucuresteni in aceeasi piata.

    Sa tragem concluzia ca ATCA e mai periculoasa decat ... Basescu?

Trimite un comentariu