Skip to main content

16 Februarie. Imaginile cu Emil Boc, criticate de jurnaliști

 

Difuzarea imaginilor nud cu fostul premier Emil Boc, despre care paginademedia.ro a scris aici, a fost și ieri subiectul principal pentru unele dintre publicații. Raluca Turcan, deputat din partea PDL, a declarat pentru Mediafax că va cere o şedinţă a Comisiilor de cultură pe tema imaginilor cu Boc.

Publicitate

Adevărul trece în revistă reacțiile jurnaliștilor pe această temă. “După ce jurnalismul a fost, în mod intenționat, aproape lichidat, ce a rămas? Divertismentul de televiziune, făcut de fiecare după cum poate și după cum vrea. Și televiziunile partizane politic. Și postacii de partid de pe net. Cu asta a fost înlocuit jurnalismul”, a declarat jurnalistul Cătălin Tolontan.

Ați produs (patronii de presă - n.r.) o asemenea bulversare a regulilor jurnalistice, v-ați amestecat în conținut, direct sau indirect, încît și voi primți ceea ce meritați. Nici profit, nici influență! Ați numit oameni fără experiență în media ca să vă conducă aceste companii, n-ați respectat regulile și meseria, iată decontul: rușine publică și pierderi în afaceri”, a spus jurnalistul.

Robert Turcescu dezaprobă de asemenea difuzarea imaginilor „Lui Dan Capatos, dacă îi cereţi legitimaţia de presă, pe ea nu scrie realizator de emisiuni tabloide, pe ea scrie jurnalist. Prin urmare, indiferent de emisiunea pe care o realizează, este catalogat ca fiind aparţinător al breslei. Asta este şi motivul pentru care a existat şi o reacţie a organizaţiilor de media“, explică Robert Turcescu.
Difuzarea imaginilor nud cu Emil Boc, sancţionată de cei mai importanţi jurnalişti

Monica Tatoiu a chemat poliția după ce Cătălin Măruță, realizatorul Happy Hour,și echipa i-au făcut o farsă și i-au ridicat mașina din fața casei. „M-am trezit din senin fără maşină. Dispăruse din faţa casei. Cătălin Măruţă mi-a mutat maşina fără acordul meu”, scrie Ziarul Ring. Monica Tatoiu n-a gustat gluma lui Măruţă şi a chemat imediat poliţia la faţa locului. Ea a precizat că nu îl va acţiona în instanţă pe Cătălin Măruţă, pentru că acesta n-a difuzat respectiva farsă: „Nu îl mai dau în judecată. În schimb, am chemat poliţia, care i-a sancţionat şi le-a întocmit tuturor un dosar de contravenţie”, a declarat Tatoiu.
Monica Tatoiu l-a dat pe mâna poliției pe Măruță

Peste 12.000 de utilizatori ai Facebook au fost victimele unei escrocherii care folosește drept "momeală" un așa-zis concurs organizat de Orange România și care promitea, ca premiu, un Samsung Galaxy II, scrie Wall-Street.ro. “Trebuie doar să dai Like + Share. Succes!”, spunea anunțul. Pagina falsului concurs a fost ulterior ștearsă de pe rețeaua de socializare.
Peste 12.000 de romani au "muscat" momeala unui fals concurs pe Facebook

Jurnaliştii cu experienţă în presa scrisă, audiovizual şi media online pot depune, până pe 10 aprilie, pentru a atrage bursele “Milena Jesenska”, scrie The Industry. Cei admişi vor primi 7.630 de euro plus până la 1.820 de euro pentru deplasări în scop de cercetare în ţările vecine Austriei, un birou conectat la internet şi acces la instrumente de cercetare şi alte resurse. Între câmpurile de cercetare se numără: Cauze de inegalitate; Religie şi secularism; Viitorul democraţiei; Europa unită – o istorie divizată; Culturi şi instituţii în Europa Centrală şi de Est.
Burse la Viena pentru jurnalisti

ACTA ar putea influența extrem de puternic activitatea agențiilor de publicitate dar și a publisherilor, consideră Alex Cernătescu, CEO si acționar majoritar al agenției de publicitate online Infinit Solutions, scrie Wall-Street.ro. Anumite părți ale actului sunt extrem de vagi, putându-se interpreta faptul că nu mai poți folosi branduri decât cu acordul companiilor ce le dețin.

Nu ma îngrijorează atât partea cu copyright-ul, cât partea de trademark (marca înregistrată). Conform ei, nu mai poți folosi branduri decât cu acordul companiei. Practic, nu te mai poti folosi de engagementul comunităților și unii clienți ai noștri deja sunt îngrijorați de acest lucru”, spune Cernătescu.
Cernătescu, Infinit Solutions: Dacă ACTA trece, ai putea fi amendat doar pentru că pomenești un brand pe Internet

Companiile vor menține bugete austere pentru comunicare și în acest an, însă în domeniul comunicării politice cu siguranță vor fi înregistrate creșteri, a declarat pentru Wall-Street.ro, Cătălina Stan, președinte și CEO al agenției BDR Associates Communication Group. Agentia a avut anul trecut afaceri de circa 1,38 milioane de euro, în creștere cu circa 5% comparativ cu 2010 când compania a avut un business de aproape 1,32 mil. euro.
Stan, BDR Associates: Companiile vor mentine si anul acesta bugete austere

Avansul economic de 2,5% raportat de România anul trecut s-a simțit și în businessul agenției de branding și digital Grapefruit, compania înregistrând o creștere a afacerilor, a declarat pentru Wall-Street.ro, Ana Maria Bogdan, managing director al companiei.

Managerul afirmă ca în 2011 au fost cazuri în care agenția a câștigat licitații, care au ulterior au fost anulate. „Pentru că respectivii clienți (si vorbim de clienti mari, multinationale) s-au hotărât să anuleze bugetul de proiect. Deci semne am avut că bugetele de marketing au fost tăiate pe parcursul anului, fără îndoială”, a explicat managerul Grapefruit.
Șefa Grapefruit: În 2011 am câștigat licitații care ulterior au fost anulate

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Fundul lui Boc în Comisia de Cultură :lol:
    Cam asta ar trebui să fie emblema partidului aflat la guvernare, indicatorul principar pentru măsurarea eficienței lor. Asta, DA, lovitură de imagine!
  • Domnule,
    Fara indoiala nu asa trebuie sa arate televiziune, destul de tabloidizata este presa scrisa. Ceea ce a facut Capatos trebuie sanctionat. Dar, puteti sa-l banuiti de orice, nu ca ar fi facut-o din prostie. Si acest orice ma pune pe ganduri. Cine ar fi avut de castigat si cine de pierdut? Nu insist, fiecare isi poate da seama. Oricum nu-i vorba de audienta! Dar, ma intreb, scena cu Boc primind un ou in teasta de la raposatul sau tata este mai brava? In definitiv, ce se incrimineaza? E o scena porno? Sau s-a urmarit ceva, poate antrenarea intr-un scandal a unuia din copresedintii USL, de felul sau increzator in Antene, si care a uitat de "solutia imorala"? Corect ca a fost sanctionat si OTV. Dar ceilalti, care nu l-au avut pe Antonescu la telefon, si care au dat si ei stirea si imaginile? Pentru unii muma si pentru altii ciuma?

Trimite un comentariu