Skip to main content

Presa, “de la Tucă Show la Bucă Show”. 500.000 de ochi pe fundul lui Boc. Mircea Badea, peste Capatos. Capatos: Am dat filmul pentru a putea opri un eventual şantaj

 

ACTUALIZARE 8: Consiliul Naţional al Audiovizualului a primit 110 reclamaţii la emisiunea Un show păcătos de luni seară de la Antena 1. Consiliul va discuta mâine reclamaţiile. Organizaţiile media au trimis, de asemenea, către CNA o sesizare referitoare la imaginile cu Emil Boc nud. Citiţi pe larg aici.

Publicitate

ACTUALIZARE 7: Cristian Tudor Popescu şi Mircea Toma despre subiect aici şi aici.

ACTUALIZARE 6: Cristoiu, pentru paginademedia.ro: "Capatos a uitat că un bărbat în fundul gol nu e o ştire, decât dacă are fund de găină". Declaraţia lui Cristoiu, aici.

ACTUALIZARE 5: Capatos despre film, pentru paginademedia.ro: “Mi s-a părut relevant să-l dau, tocmai pentru a opri şantajul celor care spuneau că aveau acest film”. Despre ce şantaj e vorba şi interviul cu Capatos, în articol.

ACTUALIZARE 4: CNA a primit nouă sesizări legate de filmul cu Boc.“Astfel de lucruri se întorc împotriva jurnaliştilor care îşi fac onest meseria şi este nedrept”, spune Ioana Avădani, CJI. Citiţi aici.

ACTUALIZARE 3: Pe intervalul pe care s-a suprapus cu Mircea Badea, Capatos a fost depăşit de În gura presei, la o distanţă de 66.000 de telespectatori. Câţi l-au ales pe Badea şi câţi fundul lui Boc, în articol.

ACTUALIZARE 2: Aproape 500.000 de ochi au fost pe fundul lui Boc la emisiunea lui Capatos. Cu toate acestea, cu o medie de 240.000 telespectatori pe minut, în mediul urban, Capatos nu a fost lider de audienţă. Paginademedia.ro vă oferă cifrele complete, în articol.

ACTUALIZARE 1: Mircea Badea, despre secvenţele de la Capatos: “De fiecare dată cand venea vorba despre televiziune şi despre presă şi auzeam pe câte un sceptic zicând “Nu se poate mai rău !”, eu gândeam pozitiv :” Ba se poate!”. Poziţia lui, în articol.

Expresia, absolut memorabilă, îi aparţine lui Florin Negruţiu, de la Gândul şi vine după subiectul uluitor pe care Capatos l-a difuzat aseară: câteva secunde cu premierul Emil Boc, filmat gol, din spate, în timp ce se schimba în vestiarul de la sală.

Negruţiu, într-un editorial cu un titlu la fel de memorabil: “Presă cu curul”: “Când am intrat în presă, la TV era Tucă Show. După 15 ani, mă uit la Bucă Show şi mă întreb dacă se poate şi mai rău.

Care au fost reacţiile la emisiunea de aseară, dar şi audienţele, în continuare:

 • Secvenţele cu Boc gol la sală au avut şi un pretext: este “un subiect de interes internaţional pentru că orice ţine de siguranţa demnitarilor este de interes.” Discuţia a fost îndreptată spre SPP-iştii care nu au apărat suficient de bine goliciunea fostului prim-ministru.
 • Fundul lui Boc a fost “tocat”, în direct, de Dan Constantin, Victor Ciutacu, Gabriela Vrânceanu, Crin Antonescu şi Cornelui Vadim Tudor.
 • Gabriela Vrânceanu a comentat filmuleţul în calitate de purtător de cuvânt al fostului prim-ministru Mugur Isărescu.
 • Pe tot parcursul emisiunii, cele câteva secunde cu Boc au rulat continuu, în buclă.
 • Secvenţele cu Boc vin într-un moment în care emisiunea lui Capatos a înregistrat o pierdere de audienţă în faţa concurentului CancanTV (de pe Kanal D).  În ianuarie, Cancan TV a depăşit Un show păcătos. Dacă emisiunea de pe Kanal D a avut o medie de 268.000 de telespectatori la fiecare difuzare, la emisiunea lui Dan Capatos s-au uitat, în medie, 191.000 de persoane din mediul urban. Diferenţa se menţine şi în februarie. După ce Un show păcătos s-a mutat de la ora 23.00, Cancan TV a sărit de 400.000 de telespectatori. Pe 9 februarie, media a fost de 535.000 de telespectatori medie pe minut (5,1 rating), după cum paginademedia.ro a scris aici.

Care au fost reacţiile?

Corina Drăgotescu:

Realizatoarea TV Corina Drăgotescu a publicat un material despre stângăcia lui Crin Antonescu de a comenta un asemenea subiect. “Simplul fapt că Antonescu a stat să comenteze o mizerie, în timp ce pe ecran rulau la nesfârşit aceste imagni, îl duce pe Antonescu într-o zonă de mahala”, a scris Corina Drăgotescu.

Florin Negruţiu:

"Ceea ce am văzut cu puţin timp în urmă în emisiunea "Un show păcătos" de la Antena 1 mă face să cred că dacă pur şi simplu aş schimba canalul sau aş închide televizorul aş deveni complice la o mare mizerie. În fond, cu toţii suntem colegi de presă, nu-i aşa?"

"În rest, orice om de bun simţ din ţara asta probabil că s-a simţit jignit în această noapte. Nu numai că "ştirea" nu este de interes public, dar mă îndoiesc că satisface interesul publicului. În orice caz, nu pe cel al publicului sănătos."

"O discuţie ipocrită despre eficienţa serviciilor de protecţie a servit drept pretext pentru plăcerea voyeuristă de a arăta bucile d-lui Boc o dată, şi încă o dată, şi încă o dată, la nesfârşit, în prim plan şi în dungă."

Mircea Badea, pe blogul său:

"De fiecare dată cand venea vorba despre televiziune şi despre presă şi auzeam pe câte un sceptic zicând “Nu se poate mai rău !”, eu gândeam pozitiv :” Ba se poate!”."

"
Următorul pas după această nouă ştacheta ar fi să vedem la televizor, în buclă, nişte buci ale curului în exerciţiul funcţiunii, recte “vedeta” căcând."

500.000 de ochi pe fundul lui Emil Boc

Secvenţele de la Capatos nu s-au reflectat şi în audienţa postului. Media de audienţă a emisiunii a fost de 240.000 de telespectatori din mediul urban, ceea ce a pus Un show păcătos pe locul doi în clasamentul posturilor TV pe interval. Cu Boc în fundul gol, Capatos a fost depăşit de Antena 3 şi de Kanal D.

Audienţa posturilor TV pe intervalul emisiunii Un show păcătos, luni, 13 februarie, în mediul urban (22.57-1.52):

1. Antena 3: 300.000 telespectatori (2,9 rating)
2. Kanal D: 264.000 (2,5)
3. Antena 1: 240.000 (2,3)
4. Pro TV: 146.000 (1,4)
5. Prima TV: 105.000 (1)

Paginademedia.ro a decis să nu publice secvenţele difuzate de Antena 1 la Un show păcătos.

Meciul Mircea Badea – Dan Capatos: 66.000 de oameni în favoarea lui Badea

Pe intervalul în care s-a suprapus cu Mircea Badea, Un show păcătos a fost pe locul trei la audienţă. Dacă la Mircea Badea se uitau, în medie pe minut, 359.000 de telespectatori din mediul urban, la Un show păcătos erau 293.000 de persoane.
Între Badea şi Capatos s-a clasat Kanal D, cu CancanTV.

Audienţa posturilor TV, luni, 13 februarie, în mediul urban, pe intervalul În gura presei (23.33-24.20):

1. Antena 3: 359.000 de telespectatori (3,4 rating)
2. Kanal D: 304.000 (2,9)
3. Antena 1: 293.000 (2,8)
4. Pro TV: 132.000 (1,3)
5. Realitatea TV: 107.000 (1)

Dan Capatos: “Au o problemă şi cei de la sală care, evident, pot fi şantajaţi pe această temă”

Mi s-a părut relevant să-l dau, tocmai pentru a opri şantajul celor care spuneau că aveau acest film”, spune Capatos, într-un interviu acordat Paginademedia.ro.

Capatos, pentru Paginademedia.ro:

“Într-o situaţie de acest gen, SPP-ul semnează un contract cu o sală, prin care se asigură intimitatea premierului. Este o bilă neagră şi pentru SPP şi pentru sala de fitness, care poate da faliment. Au o problemă şi cei de la sală care, evident, pot fi şantajaţi pe această temă.”

Interviul, pe larg:

Petrişor Obae: Cum aţi primit filmul?
Dan Capatos: Asta nu post spune. Am văzut că unii au avut filmul şi nu l-au difuzat. Mi s-a părut relevant să dau, tocmai pentru a opri şantajul celor care spuneau că aveau acest film. Era relevant, pentru că ştiam de acest şantaj. Eu am considerat că acel film este relevant pentru că scoate în evidenţă carenţele SPP şi a ne diferenţia de stilul de presă bazat pe şantaj. Cred că s-au ciocnit două stiluir de presă.

Ce ştii despre şantaj?
Nu pot spune mai multe şi nici nu nominalizez.

Şantaj asupra cui?
Într-o situaţie de acest gen, SPP-ul semnează un contract cu o sală, prin care se asigură intimitatea premierului. Este o bilă neagră şi pentru SPP şi pentru sala de fitness, care poate da faliment. Au o problemă şi cei de la sală care, evident, pot fi şantajaţi pe această temă.

Revenind la relevanţă, nu înţeleg de ce jurnalişti cu funcţii relevante nu realizează importanţa acestui material. Nicăiei în lume un fost premier nu a fost filmat în fundul gol. Nu mă poate acuza nimeni că nu e un subiect de presă.

Cât de vechi este filmul?
Este din perioada în care el era prim ministru.

Ce le răspunzi celor care te acuză că ai făcut audienţă “cu curul”?
Este problema lor. Poate fi o greşeală faptul că am dat filmul în buclă. Dar am făcut-o pentru ca orice telespectator care intră pe post să îl poată vedea.

V-aţi pus vreodată problema că nu este Boc?
Nu cred că ar crede cineva altceva. Nu cred că nu ar fi Boc. Boc e irepetabil.

Cu filmuleţul aţi fost pe locul trei, după Antena 3 şi Kanal D.
Ar fi fost anormal ca să nu fie Antena 3 pe primul loc. Iar diferenţele faţă de Kanal D sunt nesemnificative (24.000 de telespectatori sub Kanal D, n. red). Până la urmă, Antena 1 şi Kanal D sunt posturi vecine în topurile de audienţă (Antena 1 este pe doi, Kanal D este pe trei). Nu este o surpriză că emisiunile merg cap la cap. Într-o seară e un câştigător, într-o seară e altul.

Cum comentezi reacţiile negative la filmul difuzat de voi?
Acum depinde din partea cui au venit. Dacă au venit de la oameni la a căror opinie contează pentru mine, o iau ca atare. Au venit însă de la persoane, precum Corina Drăgotescu şi Florin Negruţiu. Eu ar trebui să ţin cont de părerile unor oameni care nu au fost în stare să îşi ţină ziarele pe print şi acum sunt doar pe online.

Reacţii de la cei implicaţi?
Nu avem nicio reacţie. PDL nu comentează. Cei de la sală nu fac niciun comentariu. Nici măcar nu am pomenit sala.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Mihai Stan Mihai Stan
  Ma intreb daca tot noi facem reclamati la cna atunci de ce ii mai platim
 • hhahaa hhahaa
  Boc nu avea ce face dus acolo la sala unde erau tot felul de pitiponci, trebuia sa fie atent sa nu-l filmeze cineva ... ca de era premier ... nu mai exagerati cu toate tampeniile
 • Bubu Bubu
  Iti pot spune ca tu ori esti prost ori esti prost. Nu vreau sa ii vad curul lui boc. Ce nu intelegi?
 • name name
  voiculescu&antenele, am auzit ca ar coace ceva urat la adresa lui MRU, tanarul nostru premier

  Ce este interesant este ca imaginile cu fostul premier au aparut pe trustul lui Felix si, la o zi distanta, pe publicatii si siteuri apropiate rau de Felix, avem de a face cu un nou atac, la adresa actualului premier. Bravo Turnatorule, doi premieri in doua zile! Voiculescu vrea sa-l timoreze pe MRU inca din primele zile! A incercat prin toate hahalerele sa il faca praf mediatic. Nu i-a reusit si atunci o da serpeste, sa nu-si murdareasca labutele, prin altii, facind aluzii de natura sexuala! Curat metoda securistica! E clar, Felix vrea ceva, poate energie ieftina, poate ascunderea unor dosare, dar e incalificabil sa folosesti presa fara chiloti in scopul santajarii unui om! Sint curios daca CTP va reactiona “dur”, asa cum a facut la fundul lui Boc?!
 • geo geo
  si cum va spuneam, ieri la amiaza, Antonescu a dat- o la intors ca o fata maare...
  Realizatorii i-au spus ca nu este "una din emisiunile obisnuite" si ca "este vorba de un scandal politic, dar nu mi s-a spus natura scandalului"a precizat Antonescu. Intrebat de Turcescu daca i s-a spus ca este vorba de un film cu "Emil Boc in fundul gol", liderul PNL a subliniat: "Nu, categoric nu!".
  "In momentul in care eu am intrat prin telefon, am intrat pe publicitate, nu urmarisem emisiunea (...) m-am pomenit cu chestiunea respectiva acolo", a comentat Antonescu, care a afirmat ca nu s-a "hlizit pe seama lui Emil Boc".
 • Alex.D Alex.D
  +11 de la mine.......chiar ca "tuailait zon"->Romanica tata ce sa ii faci.
 • Alex.D Alex.D
  inainte sa postacesti poate ar mai trebui sa iti verifici gramatica stimabile.("antors" pe pune???? ....si nu numai)
 • naivu naivu
  constat, cu tristete, ca nu faci parte din categoria imbecililor. ai vocabular, stii sa rasucesti ideiile si cuvintele. Cu atat mai trist ca ai ajuns sa practici meseria de postac. iti scriu asta fara resentimente.
 • andrei andrei
  Primul calup de publicitate din seara de dupa Boc a avut ce aspoturi . Nu cred ca CNA ul poate face ceva atata vreme cat clientii de publicitate considera normal sa apara in aceasta emisune :Nivea,Peugeot,Jacobs,Bergenbier,Axe,Cosmote,MagneB6,Tuborg,Rexona,Vibrocil,Milka,Germanos,Eucerin...Nu mai stiu cat mai e CPP ul dar sigur sint cativa bani adunati la prima strigare . In timp ce scriu Capatos se amuza pe seama faptului ca Bianca lui Bote stie sa se fereasca de pumni ,ea fiind batuta frecvent de un fost prieten acum ceva ani. Noroc ca nu erau tel mobile pe atunci ca vedeam inregistrarea
 • Mihai Mihai
  E ciutacu :-)
 • atentie postac! atentie postac!
  Atentie, postac portocaliu la lucru!
  Rugam menajati!
 • jojo jojo
  capatos incerca inca de ieri sa isi ia apararea in emisiune.
  citez
  capatos "Filmu era pe net' unde ? nu a spus
  capatos 'Era doar o chestiune de timp pana cand sa apara filmul'

  daca chiar era dictatura asa cum spune gadea si badea in momentul in care aparea filmul in emisiune, transmisia antenei 1 era intrerupta si licenta postului a1 suspendata
 • manu manu
  tu esti, capatose? hai nu te mai ascunde dupa pseudonime din astea cool. mai citeste si tu o carte din cand in cand, ti-ar prinde bine
 • kool mogul kool mogul
  scuze!!!: plouat.
 • kool mogul kool mogul
  Vai, dar ce de lamentari, de zici ca a ploaut numai curve virgine pe aici! Sau altii mai ipocriti decat mama ipocriziei dau cu pumnul in masa: sa se amendeze cutare, sa se sesizeze CNA... MUCLES FRAIERILOR!!! In orice tara din lumea civilizata cand ai un dos de demnitar sau vedeta pe tava il expui publicului. O fi moral, nu o fi? Dar cui ii pasa? Imi aduc aminte acum vreo doi ani ce controverse starnea decolteul madamei Merkel... daramite sa sa ii apara ditamai luna pe ecrane... dar in Romanica, tara curvelor virgine, ce mai freamat, ce mai murmur!!! HAI SICTIR!!!

Trimite un comentariu

sus