Skip to main content

Cinci jurnalişti au lansat Rise Project, o platformă interactivă de investigaţie

 

Cinci jurnalişti au lansat platforma de investigaţie Rise Project, al cărui site (de fapt, o platformă interactivă) este online de la 1 februarie.

Publicitate

Cei cinci sunt Mihai Munteanu, Paul Radu, Daniel Bojin, Cristi Ciupercă şi Romana Puiuleţ.

Câteva detalii:

  • Primul proiect al Rise a fost un material despre conexiunile dintre un oficial al FC Barcelona şi gruparea lui Nicu Gheară.
  • Este o organizaţie deschisă atât jurnaliştilor de investigaţie, cât şi programatorilor, “cu unicul scop de a servi interesul public”.
  • Foloseşte platforme tehnologice de ultimă oră în jurnalismul de investigaţie (softuri specializate în analiza informaţiilor etc).
  • Este în pregătire lansarea unui program prin care ziariştii pot contribui, pe platforma online, la desfăşurarea unei investigaţii.

Despre fondatori:

  • Jurnalistul Mihai Munteanu a câştigat Premiul Daniel Pearl pentru o serie de materiale de investigaţie despre corupţie şi crimă organizată, grupate sub genericul Offshore Crime Inc, după cum paginademedia.ro a scris aici.
  • Mihai Munteanu a condus o echipă internaţională de reporteri pentru acest proiect, coordonat de Paul Cristian Radu.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • observator din vest observator din vest
    Felicitari! Ma bucur ca in tara asta mai sunt si oameni onesti,de caracter,profesionisti adevarati,implicati pt.binele cetatii.Va respect si va pretuiesc! Ghita,jos labele de pe presa independenta si oamenii care au coloana vertebrala,ramaii cu lingaii tai inculti,slugarnici de la romania tv! Si cu oligofrenul natiei,d.d.!

Trimite un comentariu

sus