Skip to main content

Despre filmulețul cu Boc: Astfel de lucruri se întorc împotriva jurnaliștilor care își fac onest meseria. 9 sesizări la CNA.

 

Astfel de lucruri se întorc împotriva jurnaliștilor care își fac onest meseria și este nedrept”, a spus Ioana Avădani (foto), director executiv la Centrul pentru Jurnalism Independent - CJI, cu privire la decizia Antenei 1 de a difuza filmuletul cu Emil Boc în fundul gol.

Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, Răsvan Popescu, președinte CNA, a spus că forul pe care îl conduce a primit 9 sesizări din partea telespectatorilor cu privire la emisiunea lui Capatos.

Am primit nouă sesizări de la telespectatori care urmează să fie analizate după întocmirea raportului de monitorizare într-o viitoare ședință a Consiliului”, a spus președintele CNA.

În continuare, declarațiile pe larg ale celor doi.

Ioana Avădani, director executiv la Centrul pentru Jurnalism Independent - CJI:

“Ce s-a întâmplat acolo nu este un act de jurnalism. Nu reușesc să găsesc nicio justificare difuzării acelui film alta decat stârnirea unui curiozități maladive din partea publicului. Dincolo de lucrul acesta nu știu ce mai este de spus.

Daca mai aveam nevoie de încă un exemplu de cât de jos poata să cadă mass-media ca mediu l-am primit, deși nu ni-l doream. Astfel de lucruri se întorc împotriva jurnaliștilor care își fac onest meseria și este nedrept.”

Răsvan Popescu, președinte CNA:

“Am primit nouă sesizări de la telespectatori care urmează să fie analizate după întocmirea raportului de monitorizare într-o viitoare ședință a Consiliului.
Analiza se va face din perspectiva dreptului la propria imagine și a demnității persoanei, ambele prevăzute de Legea audiovizualului. Dacă raportul este gata până joi est foarte propabil să luăm în discuție acest caz săptămâna aceasta.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Mdea ! In cel mai bun caz se va da "mustrare cu avertisment"; in dulcele stil al sedintelor de partid comunist,de pe vremuri...Nu-i asa, tovarasa narcisa iorga, tovarasa cristina trepcea, tovarase onisei, tovarase malai-mare ? Se supara foc tovarasa camelia voiculescu, se poate tovarasi ? Asa lipsa de spirit patriotic aveti ? Peste 2 zile va rula 1 minut pe fond negru si voce grava : :"consiliul national de taiat frunze la caini a luat in discutie, bla-bla-bla...Raspuns corect ? RETRAGEREA LICENTEI LATRINELOR JIGODIEI felics ! Punct !
  • Posibil sa inteleg eronat "punctul de vedere" al "reprezentantilor" (CNA). Oricum, "parerile" "domniilor - lor" converg ( in opinia-mi)cu cele ale "realizatorului" "emisiunii", recte Dan Capatos( un dereglat mintal )- ca marea majoritate a asa-ziselor "vedete" care-si fac veacul pe la tot soiul de asa-zise "televiziuni". Aceste personaje incolore, inodore, agramate, lipsite de bun-simt, ne-au "invadat"realmente vietile, ne-au intoxicat pur si simplu, prin simpla lor aparitie. Culmea!!! Pe banii nostri!

Trimite un comentariu