Skip to main content

CNA amână amendarea Antenei 3 pentru limbajul lui Gâdea

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amâne luarea unei decizii privind sancţionarea postului Antena3 pentru limbajul injurios folosit de Mihai Gâdea la adresa preşedintelui Casei Naţionale de Sănătate, Lucian Duţă.

Publicitate

În emisiunea din 22 februarie, Mihai Gâdea, realizator TV şi director Antena3, l-a făcut dobitoc pe Lucian Duţă.

Decizia de amânare a sancţionării postului de ştiri controlat de Dan Voiculescu a fost luată în urma mai multor propuneri care nu au întrunit numărul minim de voturi pentru a fi aplicate.

Printre propunerile făcute s-au numărat şi întreruperea emisiei cu 10 minute, precum şi amenda maximă de 200.000 de lei. Discuţiile privind sancţionarea postului Antena3 au durat câteva ore fără niciun rezultat.

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

„Având în vedere sancţiunile, eu propun întreruperea emisiei cu 10 minute.”

Narcisa Iorga, membru CNA:

„Limbajul mi se pare inadmisibil. Limbajul este o mare problemă la acest post de televiziune.”

Cum a prezentant reprezentata postului poziţia Antenei3:

"Cred că de trei emisiuni încoace îşi tot cere scuze pentru acele cuvinte. A existat o încărcătură emoţională foarte puternică, de aici şi ieşirea lui Mihai Gâdea.

Mesajul domnului Duţu mi s-a părut mult mai personal decât cel al lui Mihai Gâdea. Reactia moderatorului a venit ca reacţie a acuzelor făcute de domnul Duţă", a spus Mirela Bomboe, reprezentanta Intact Media Group, trust care deţine Antena3.

Ce au spus membri CNA?

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA:

"Dacă domnul Gâdea a regretat acest limbaj, de ce a permis invitaţilor să spună aceleaşi cuvinte."

Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Sănătate:

"Aţi văzut cum s-a terminat această emisiune. Ieri au fost trei emisiuni în care am fost linşat mediatic, la Dana Grecu, Răzvan Dumitrescu şi iar la Mihai Gâdea.

Intervenţia mea în emisiune s-a făcut cu scopul de a informa pacienţii. A fost o intervenţie care m-a marcat profund. Toate aceste suferinţe nu ma lăsat niciodată insensibil. Nu a existat niciodată o criză a morfinei, care să pună viaţa pacienţilor în pericol.

Faptul că pe o perioadă scurtă de timp, a lipsit un anumit tip de morfină, acest lucru nu a pus viaţa pacienţilor în pericol. În acea emisiune Domnul Gâdea a încercat să imprime nişte idei, statul nu-şi face datoria, iar preşedintele casei de sănătate este răspunzător de acest lucru.

Al doilea motiv pt care am venit în faţa dumneavoastră, peste un timp mă voi întoarce în spital, mi se pare anormal şi mi se pare jignitor să mergi să stai de vorbă cu nişte pacienţi şi să rămâi cu acesast imagine de criminal şi de dobitoc.

Mi se pare anormal nu numai ca jurnalist, mi se pare anormal[ atitudinea ci este cu atât mai grav pentru că este dire postului Antena3, zi de zi să fii linşat, o să vedeţi că în celelalte emisiuni nu a mai spus el că sunt dobitoc, ci invitaţii lui."

În emisiunea Sinteza zilei din 22 februarie s-a discutat despre problemele pe care le au bolnavii de cancer în achiziţionarea medicamentelor necesare, precum şi despre modul în care aceştia sunt trataţi de către autorităţile statului, mai precis Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Iată care a fost limbajul care îi putea aduce Antenei3 întreruperea emisiei cu 10 minute:

Mihai Gâdea: "Dumneavoastră sunteţi un nesimţit, dacă asta aţi înţeles.(strigând) Pentru că eu apăr altceva, domnule Duţă! Apăr pacienţii care sunt bolnavi de cancer şi de leucemie şi care nu au morfină. Dacă nu înţelegeţi asta, sunteţi un dobitoc! (Aplauze în studio) Ca dumneavoastră să mă acuzaţi pe mine că eu fac lobby pentru o firmă de medicamente înseamnă că nu aveţi raţiune! Aţi înţeles?"

Lucian Duţă: Domnul Gâdea!

Mihai Gâdea: Ce, domnule Duţă?

Lucian Duţă: Dumneavoastră, nu faceţi decât să demonstraţi mitocănia şi nesimţirea dumneavoastră nu a mea.

La finalul emisiunii - Mihai Gâdea: Vă mulţumesc mult, doamnelor şi domnilor, îmi pare rău că în această seară m-am enervat peste măsură şi îmi cer scuze pentru un cuvânt pe care n-ar fi trebuit să-l spun, i-am spus domnului Duţă că ar fi un dobitoc, lucru pentru care îmi cer scuze. Nu am vrut să-l jignesc, dar în momentul în care cineva este fără raţiune, cum părea domnia sa, sigur, nu există nici un fel de justificare pentru cuvântul pe care l-am folosit.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • sonia ioan sonia ioan
    BADEA
    NU GACEA SCUZE CA NU BAT BINE
  • sonia ioan sonia ioan
    gacea si gadea va recomand sa folositi limba romana literara din care liopsesc termeni ca misto si nasol, pupincurist si alte vulgaritati folosite de voi CNA ar trebui sa va impuna asta. rog consiliul de administratie al postului tv ANTENA3 INCLUSIV PATRONUL SA DEA FUNCTII DE CONGUCERE UNOR JURNALISTI CU COMPORTAMENT DE JURRNALIST CA dANA gRECU ALTE FETE DE ACOLO SI SA INLATURE CU TOTUL OBSEDATI CARE SE DAU JUDECATORI AI FAPTELOR ALTORA IAR MODUL CUM DISTORSIONEAZA CE SPUNE CINEVA E TOT MINCIUNA DECI NU MINTITI MAI [PUTIN CA UDREA SI COMPANIA
  • sonia ioan sonia ioan
    l-am auzit pe badea ca nu-i pasa ce spun sau cred oamenii despre el
    ar trebui sa-i pese ca oamenii sunt aceia gratie carora exista jurnalisti. fie ei si slabi precum el. invatati badea si gadea sa folositi limba romana literara misto si nasol termeni folositi frecvent de voi nu fac parte din ea exista termeni ca frumos , placut, atragator sau dimpotriva urat , dezgustator neplacut... badea nu mai folosi onomatopee esti atat de ridicol termeni ca pupincurist numai la voi se aud- semidocti!or .a spune cutare are determinarea sau este determinat cu sensul de hotarat nu seamana a limba romana , incetati sa o ciuntiti si sa o transformati in romgleza nerusinatilor sau in limba romilor, nerusinatilor!
  • sonia ioan sonia ioan
    NU APARE PENTRU CA L-AM CRITICAT PE GADEA RUSINE TELEVIZIUNILOR DIN rOMANIA
    ISI TERFELESTE INVITATII ZBIARA LA EI DICUTIA CU aNTONESCU M-A DEZGUSTAT GADEA NERUSINATULE ESTI ATAT DE VULGAR SI PROST CRESCUT AMENINTI TOATA LUMEA INCLUSIV TELESPECTATORII CARE AU PARERE NEGATIVA DESPRE TINE
    SINGURUL CARE TI SE POTRIVESTE E NUMELE NU TITLUL DE JURNALIST INVATA DE LA digi24 hd sa te porti cand te afli pe sticla nu da lectii romanilor de agresivitate violentav lipsa de conrtrol ai toate defectele posibile ca jurnalist iar fizic te crezi- culme frumos mi-e sila de tine si de badea si asa simt foarte multi romani
    faceti-i sa dispara de pe sticla cine ii tine acolo astia sunt bufoni nu jurnalisti asta e parerea multora si avem dreptu;l la ea cum si cei 2 cred ca au dreptul sa-si bata joc de invitati si sa aducav prin asta ofensa tuturor
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    Intrase in spam.
  • sonia ioan sonia ioan
    AM SCRIS UN COMENTARIU DE CE NU APARE ?
  • sonia ioan sonia ioan
    antena 3 sterge comentariile noi e un post care ar trebui radiat caci formeaza populatia dupa modelul unor jurnalisti ca gadea sau badea a fi violenta , agresiva, lipsita de orice educatie de comportament numele gadea arata cine au fost stramosii lui si este si el azi-- crud, mistificator, impertinent, obraznic cat nu se mai poate, nu respecta pe nimeni decat banii ca sa primeasca multi joaca acest circ
    l-a invitat pe Antonescu ca sa tipe la el , sa foloseasca o privire de psihopat, sa-l jigneasca fara drept. cine te crezi gadea?
    nu e nimeni sa opreasca acest om vulgar care numai ca jurnalist nu se poarta ci ca gestapovist?antena 3 are si jurnalisti buni care pun problemele cu finete normala vezi dana grecu si alkte fete de acolo
    jos cu gadea o rusine a televiziunilor din Romania!CNA-UL CE FACE? IL LASA SA ZBIERE CA UN APUCAT SA SE POARTE CA UN PRACTICANT AL TORTURII AU FOST SCHIMBATI SEFI DE STAT SI NU POATE DISPAREA DE PE STICLA GADEA?
    ASA CUM ZICI CA AI DREPTULLA OPINII PERSONALE DESPRE ORICINE SI EU AM DREPTUL LA OPINIE DESPRE TINE-- ESTI UN ZERO PROFESIONAL CURAND VEI SARI SI LA BATAIE ASUPRA INVITATILOR PE CARE NU II PUPUI IN C.. CI ASUPRA CELOR PE CARE VREI SA=I DISTRUGI
    OAMENI BUNI LASATI ANTENA 2 SAU CEL PUTIN EMISIUNILE LUI BADEA SI GADEA 2 MASCARICI SI UITATI-VA LA DIGI23 HD POST UNDE VETI VEDEA JURNALISTI ADEVARATI, ECHILIBRATI PSIHIC SI NU OBSEDATI DE PUTERE CA GADEA ESTI MAI BUN CA BUFON GADEA!
  • aidan aidan
    felicitari, barbule! daca ar gandi mai multi ca tine am trai mai bine.imi placi!si daca ai copii au un exemplu super!
  • Alex.D Alex.D
    Fratie multe ai inteles. Eu sunt de acord ca un moderator trebuie sa fie moderat insa LA ATATA tupeu,nesimtire si cinism se umple paharul repede si sincer dpdv UMAN il inteleg pe Gadea.
    Sa imi fie iertata pozitia usor radicala dar si eu ma gandesc DE MUUULT ca la nesimtire si tupeu trebuie sa raspunzi fix la fel mai ales cand este vorba de mai multi oameni in situatii crunte,nu numai de tine. Nu prea mai merge partea aia din biblie cu intorsul obrazului,acum in fata nesimtitilor astora ar trebui sa trecem la celalalt testament si sa o aplicam paia cu dinte pentru dinte.
  • Alex.D Alex.D
    fratie ICE ce are sula cu prefectura? sa avem pardon. ca sunt angajati de felixut(ca vad ca toti aveti o boala cu asta) e una si ca de multe ori iti aduc in fata realitati crunte,precum asta si mai iau si atitudine, e alta. Eu inteleg si jocurile politice ca nu-s cretin insa cu ce e in neregula sa iei partea unor bolnavi? (duta merita mai rau crede-ma) cu ce e in neregula sa descoperi devalzari??? cu ce e in neregula sa arati furturi constante ce au loc in tara in timp ce altii mor pe capete iar educatia si sanatatea se duc dracu? Repet,inteleg si jocurile politice dar tare as vrea sa imi raspunzi si mie daca poti la intrebari si sa imi spui si mie ce are sula cu prefectura.
  • Alex.D Alex.D
    Da steven merita amenda maxima,postul scos din emisie si gadea flagelat in piata publica.Toate astea pentru ca S-A ABTINUT sa ii spuna aluia sa ii spuna cu adevarat ceea ce reprezinta.
  • Alex.D Alex.D
    didi-> iete ca a aparut putintel asa...
    Sti tu,ma gandesc eu ca merita sa il faci pe unul ca duta dobitoc in momentul in care ala prezinta un asemenea cinism iar in tara asta exista totusi bani pt posetele lu' udrea.
  • despina despina
    Duta merita cu varf si indesat!
  • despina despina
    Asta nu, dar in urma mediatizarii ce a rezultat in urma acestui lucru, s-au gasit si banii pt morfina.
  • Barbu Barbu
    Inteleg ca moderatorii ar trebui sa li se adreseze invitatilor la emisiune cu adjective. Desigur, corespunzatoare gradului de vinovatie pe care il apreciaza el, jurnalistul: unuia sa-i spuna ca este un "dobitocel", altuia ca este un "dobitocut", pe altul sa-l lase pur si simplu "dobitoc" sau sa-l ridice la gradul de "mare dobitoc". Ar fi interesant!... Magistrala sugestie!

Trimite un comentariu

sus