Skip to main content

Dan Diaconescu reia ofensiva împotriva membrilor CNA după amenda de două miliarde

 

Postul OTV a reînceput ofensiva împotriva CNA după ce televiziunea lui Diaconescu a fost amendat, săptămâna trecută, cu 200.000 de lei (50.000 de euro) pentru difuzarea imaginilor nud cu Emil Boc.

Publicitate

Diaconescu și invitații săi au declanșat tirul: "Se spune că Pro TV îi ajută în viață pe membri, pe rudele lor. Din acest motiv, Pro TV ul n-a putut fi amendat niciodată".

Despre poza lui Ioan Onisei: "unii spun că ar fi cineva dat în urmărire generală".

Are și o variantă a cazului caltaboșul, pentru membrii CNA: șpaga cu miei.

După amenda luată, Dan Diaconescu și invitații săi au făcut, săptămâna trecută. tot felul de afirmații și chiar au ajuns să-și închipuie dialoguri halucinante între membri CNA care vor decăderea lui Diaconescu pentru că “că nenorocitu urcă mult în sondaje, că o să-i iubească poporul că-i scoate din zăpezi”.

Este cea mai mare amendă dată în istorie unui post de televiziune. Fapta gravă de care ei vorbesc este preluarea unei știri de la o altă televiziune, o știre despre care nici nu vreau să vorbesc. Nici acea televiziune de la care am preluat acea știre nu a fost deloc amendată cu bani. N-a fost aproape deloc sancționată fiindcă o întrerupere de emisie e o sancțiune mai blână decât aceea precuniară”, și-a început Dan Diaconescu emisiunea, alături de invitații săi, printre care Sorin Ovidiu Bălan și Florin Condurățeanu.

În timpul emisiunii Diaconescu numește CNA o instituție “slugarnică”, o instituție ce trebuie “desființată”.

O să vedeți o listă cu 11 persoane. Mai nou sunt doar 10, că unul a demisionat deja, nu știu ce se întâmplă, le e frică să nu câștigăm cumva alegerile. Aceste 11 persoane care nu au absolut nicio legătură cu televiziunea”, a mai spus Diaconescu.

Ce afirmații a mai făcut Diaconescu la adresa membrilor CNA

 • CNA ar trebui să dispară și în locul lor să apară alte instiuții. Această poliție a televiziunilor trebuie să fie o poliție demnă, o poliție civilă, formată din oameni din profesia asta.
 • O să vedeți o listă cu 11 persoane. Mai nou sunt doar 10, că unul a demisionat deja, nu știu ce se întâmplă, le e frică să nu câștigăm cumva alegerile. Aceste 11 persoane nu au absolut nicio legătură cu televiziunea.
 • Acest consiliu trebuia să aibă și un președinte. Președintele e mai membru decât ceilalți membri fiindcă el are un birou mai mare, secretare mai multe, venituri mai multe
 • Oamenii ăștia, după ce că iau o groază de bani de la dumneavoastră de la stat, ei mai iau și de la privați. Mai cu șpaga, mai cu șperțul, mai cu una, mai cu alta.
 • Mi-a povestit un membru CNA, care acum nu mai este în consiliu, îmi povestea cum de Paști a ieșit și el de acasă dimineața. Când se întoarce acasă, se pomenește cu curtea plină de miei. Era de trei luni în CNA și nu i-a venit să creadă. Și-a întrebat soția ce-i cu mieii. Doamna a zis că un miel era de la o firmă de la cablu, alt miel de la altă firmă de cablu.
 • Un alt membru de bază al CNA este domnul Ioan Onisei. (...) Nu e nicio greșeală, a vicepreședintelui CNA este fotografia de pe ecran. Că-mi scriu unii telespectatori că ar fi vorba de cineva dat în urmărire generală. Este domnul Ioan Onisei.
 • Se spune că Pro TV îi ajută în viață pe membri, pe rudele lor. Din acest motiv, Pro TV ul n-a putut fi amendat niciodată.
 • Domnul Răsvan Popescu e într-un conflict teribil de interese pentru că el este profesor la universitatea Pro, universitatea Pro TV ului. Multe televiziuni și-au făcut asemenea școli ca să angajeze membrii CNA.
 • Trebuie să știți că multe televiziuni construiesc cu sârg diverse vile pe la munte pe la mare. Ce credeți că fac cu ele? Le mai dau cadou pe la unii, pe la alții ca să trăiască.
 • Există o regulă în România care spune că publicitatea nu trebuie să depășească într-o oră 12 minute. Dacă numărați cu ceasul în mână publicitatea la Pro TV, o să vedeți că în unele zile ea ajunge la 38 de minute într-o oră.

Când s-a ajuns la capitolul Narcisa Iorga, Florin Condurățeanu povestește cum fost jurnalistă a fost angajată de Diaconescu la Jurnalul Național în anii '90. În replică, Dan Diaconescu a ținut să precizeze că "ea mai are niște lucuri interesante în CV-ul său, legate de rochia sa de nuntă". Despre ce este vorba? Condurățeanu face lumină: "Într-atât de mult suflet a pus Dan în subiectul narcisa Iorga, încât Dan D m-a rugat pe mine să-i înlesnesc Narcisei Iorga cumpărarea hainelor de mire pentru soțul ei la nuntă. Și eu am înlesnit, la un magazine pe Lipscani."

Dan Diaconescu a ajuns inclusiv să-și închipuie dialoguri între membrii CNA în momentul în care a fost decisă sancțiunea de 200.000 de lei:

"Cineva a propus amenda de 50.000 de euro. De ce, a întrebat Dan Grigore?
Unu din sală a zis, nu ați văzut nenorocitul ce face cu sinistrații, tot cară alimente. Le dă la ăia bani, le dă lemne de foc.
Lasă domne să le dea, a zis altcineva din sală.
Nu, nu nu, că nenorocitu urcă mult în sondaje că o să-i iubească poporul că-i scoate din zăpezi.

Sursa Foto: Mediafax

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • dar ce fac lingaii de la celelate televiziuni se numeste jurnalism stima domn sau spalare de creier a prostimi ia raspundemi dumneata
 • CNA-ul este depasit de ceea ce se intampla la televizor in acest moment. OTV, Kanal D, Antenele, etc. se intrec in pornaieli, combinatii politice, interese bagate pe sticla. Nu statiile fac regulile ci legiuitorul, iar in cazul nostru el nu exista. Ce a rezolvat ca a dat cateva amenzi?
  De ex (n-am nimiccu statia) Kanal D a incasat cea mai mare amenda, inca rad. Pentru cei nefamiliarizati traduc eu: publicitatea din 3-4 ore de program in Prime Time, in regim de sold out. Restul e tacere...
 • Te referi la ziaristii inteligenti care fac tzucahare pentru cate o miutza de coco in plus? Come on!:))))
  E foame mare in presa, mereu a fost. Iar in politica ce sa zic? "Prosperitate" :)
 • astia de la oTV s-au suparat ptr amenda primita(oare le-o fi platit pe celelalte?) ei nu au inteles ca deja le fusese oprita emisia ptr alte "pacate"; acum le-au dat amenda iar, daca tot mai continua cu "propaganda", pot ramine fara licenta.
 • Cred ca OTV nu ar trebui sa existe. Este in afara legii. CNA-ul asta sa ia masuri mai dure cu cei care incalca in mod repetat legea.
 • Astept cu nerabdare ziaristi inteligenti si oameni politici sa-l puna dracului odata la punct pe jenantul si istericulDD. OTV ! E incredibil ce se intampla acolo cu ajutorul ,, Magarului ,, de SO Balan , ,,Bezmeticul de Condurateanu etc.Iti vine sa versi !
 • ce face numitul DD si adjunctii sai din PP DD, Conduratean, Alupei si SO Balan, nu se mai numeste jurnalism, de multa vreme. in urma cu ani buni aduceau tot felul de indivizi dubiosi in direct, puneau la cale scenarii peste scenarii, v-ar placea sa avem un presedinte din tomberon!?, acum ataca zilnic PD-Lul, USLul, pe Basescu, pe Ponta, pe Crin, pe "ciocoiul"de OPrescu, fac multe-multe afirmatii fara acoperire, jignesc, dar pina cind, oameni buni...apropo, de cind a inceput propaganda, se constata o scadere a audientei. Sa zici “ea mai are niște lucuri interesante în CV-ul său, legate de rochia sa de nuntă“ si sa mai si vrei sa fii numarul unu in stat, mi se pare o mare prostie...

Trimite un comentariu