Skip to main content

Talent show și la TVR. Fabrica de staruri va fi transmisă de la Chișinău în România și Moldova

 

Fenomenul talent-show-urilor a atins și TVR. Postul public va difuza Fabrica de staruri, o emisiune transmisă de la Chișinău, pentru că formatul este deținut de Prime TV din Moldova.

Publicitate

De altfel, concursul va fi comun, emisiunea va fi difuzată concomitent în România și Moldova, iar câștigător va fi unul singur.

Înainte de detalii, spotul care anunță preselecțiile:

Mai multe detalii, în continuare:

 • Licența pentru Fabrica de staruri este deținută de postul Prime TV din Moldova. De altfel, din Chișinău va fi transmisă și emisiunea.
 • Concursul va fi comun, dar va exista un singur câștigător. Prezentatorii vor fi propuși de TVR, la fel doi dintre cei trei membrii ai juriului, după cum a declarat pentru Paginademedia.ro Dan Radu, director de Producţie Editorială şi Programe din TVR.
 • Dacă proiectul (pentru care rulează deja spoturile pentru preselecții) trece de consiliul de administrație, emisiunea va începe pe 10 martie.

Dan Radu, director director de Producţie Editorială şi Programe, pentru Paginademedia.ro:

Petrișor Obae: În ce fază este proiectul?
Dan Radu: Urmează să fie aprobat de Consiliul de Administrație. Este parte dintr-un pachet de emisiuni pentru grila de programe de primăvară, care mai include și alte producții, ca Dr. Oz și Zona Zero. Este un aviz al Consiliului de Administrație de care avem nevoie.

 

Există riscul să nu fie aprobat?
Există, dar credem este un risc foarte mic. Emisiunea poate aduce venituri care să acopere costurile. Există deja un sponsor foarte mare și cred că nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

 

Cine are licența, Prime TV sau TVR?
Licența o are Prime TV, iar aceasta acoperă și România.

 

De unde se fac filmările?
Filmările se fac de la Chișinău. Ei sunt la al treilea sezon și s-au gândit să implice și partea românească. Ideea colaborării a venit de la ei.

 

Cine aduce juriul România sau Moldova?
Va fi un juriu din trei persoane, două de la noi, unul de la ei. Prezentatorii îi vom propune noi.

 

Vor fi câștigători separați, pe Moldova și România?
Va fi un singur câștigător.

 

Cine sunt cei din juriu?
Nu pot încă să spun. Suntem puțin în întârziere, dar o să rezolvăm. Au fost niște neînțelegeri legate de parcursul oficial al negocierilor.

 

Ce înseamnă?
Nu pot da mai multe detalii.

 

Prezentatorii?
Trebuie să terminăm negocierile cu ei, apoi îi putem anunța.

 

Cine suportă premiul?
Premiul intră la costuri comune, cum sunt și costurile de producție. Altele se plătesc separat: noi plătim juriul, invitații noștri și prezentatorii.

Moldovenii au avans

Emisiunea din Moldova a început preselecțiile cu mult înainte de TVR. Alegerea concurenților din Moldova s-a făcut la mijlocul lunii ianuarie, după cum anunță filmul de promovare difuzat de Prime TV.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • "minunata"initiativa de a prelua formate din extern! Oare cu ce se ocupa "creatorii" proprii TVR? Desi autoii/detinatorii de drepturi de autor isi asuma mare parte dntre obligatiile producatorului, TVR dubleaza cu proprii angajati parte din productia artistica (regie, scenariu etc) pentru a-si justifica existenta in instiutie! Toate bune si furmoase, numai ca pentru asta sunt folositi baniipublici! Mai nou, CA al TVR a facut un anunt conf caruia, pentru plata datoriilor , vor face un imprumut bancar! Pe spatele cui ? acesta va fi returnat tot din banii nostri! "creatorii" din TVR, au si salarii si venituri din drepturi de autor, desi acestea sunt cesionate prin contractul de munca! Ori salariu , ori drepturi de autor! Sunt si alte situatii de "achizitie" de programe.........se "achizitioneaza" doar ideea! Oare in cazurile Endemol de ce nu ar proceda tot asa?
 • "Vrei sa fii milionar!" a fost la un pas sa ajunga la TVR, dar au esuat negocierile cu un sponsor principal (o banca), vedeti un interviu mai vechi al lui Virgil Iantu.

  Este insa un lucru bun ca se organizeaza un Talent Show si la TVR, mai ales ca au gasit "fraieri" sa plateasca formatul in locul lor :), formatul (furnizat de Endemol) este platit de Prime TV din Republica Moldova.
 • Mihai mi-ai luat-o inainte.In loc sa preia ei formatul de la "Vrei sa fii milionar?" sau sa vedem alte concursuri de cultura generala gen Piramida(sau cum se numeste) de la TV5 se trezesc si ei sa faca "staruri". Eu unu am fost destul de "ienervat" cand am vazut ca "Vrei sa fii milionar?"o sa fie dat de chilotarii turci si mi-am pus intrebarea de ce draq nu a avut TVR(de exemplu) bani sa preia formatul.
 • Care bani tu "mariana"?

  Patru lei pe LUNA sunt bani pentru tine?
  Pe pachetul de tigari, cat dai pe ZI? Zgarcito!
 • @adi

  1. "...unii avem memoria scurta..." . Ma supun,sunt de acord.

  2. Acele emisiuni, de care pomenesti, au avut loc cu muuuulti ani in urma.

  3. E bine ca TVR-ul - in aparenta - nu-si doreste emisiuni costisitoare. Face economii financiare.
  Dar daca e asa, de ce la o multe emisiuni (nu le mai enumar) sunt adusi o multime de spectatori in gradene? Toti acestia sunt platiti.

  4. Sa-l felicitam totusi pe Robert pentru memoria sa tanara!
  Cine si-ar mai fi amintit de “Steaua fara nume” si “Floarea din gradina”!
 • Primele formate de acest gen difuzate in Romania au fost formatele lui Mihai Florea: "Steaua fara nume" si "Floarea din gradina"!
 • si uite asa se duc banii nostri din abonament la toate rapandulele.eu nu mai platesc abonament la tvr. pentru toate nulitatile.

Trimite un comentariu