Skip to main content

VIDEO Parada reclamelor la Super Bowl 2012

 

Super Bowl, cel mai important eveniment sportiv din Statele Unite, este pentru advertiseri un bun prilej de a face o paradă a reclamelor. Branduri de maşini, de haine sau de gustări plătesc cam 3,5 milioane de dolari pentru 30 de secunde de reclamă.

Publicitate

Şi pentru a se bucura de audienţă maximă în timpul evenimentului, companiile au “scăpat” pe internet spoturile ce vor fi difuzate în această duminică în timpul meciului de fotbal american.
De ce se îngrămădesc companiile la Super Bowl? Reclamele difuzate în timpul campionatului de fotbal american din 2011 au fost cu 58% mai memorabile decât spoturile difuzate în mod obişnuit, potrivit unei cercetări dezvoltate de Nielsen.

Cum a evoluat preţul reclamelor la Super Bowl

  • În 2007, companiile au plătit 2,3 milioane de dolari pentru 30 de secunde de publicitate în timpul faimosului eveniment, potrivit Nielsen. În aceeaşi perioadă, preţul a 30 de secunde de reclamă în prime-time într-o zi normală era de puţin peste 100.000 de dolari.
  • Un an mai târziu,  costul a 30 de secunde de reclamă a urcat la aproape 2,7 milioane de dolari.
    În 2011 preţul a depăşit trei milioane de dolari, iar anul acesta a ajuns la 3,5 milioane de dolari, potrivit estimărilor.
  • În ultimii zece ani, evenimentul a atras 1,7 miliarde de dolari din reclame, conform datelor Kantar Media.

Câteva spoturi care vor fi difuzate în timpul Super Bowl, în continuare:

Toyota reinventează obiectele

Beckham are propria linie de lenjerie la H&M

Samsung ia Apple peste picior

Audi petrece cu vampirii

Chevrolet, "best gift ever"

Doritos si rotweilerii

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • luhyj luhyj
    reclamele, ca intotdeauna misto, superbol, ca de obicei, o prostie... nu am inteles niciodata scopul basebalului, dar nic nu ma intereseaza...
  • Auth Auth
    am vrut sa spun blcbioteia in loc de librarie .m-am grabit .Sunt de acord cu Oana, in ceea ce priveste netul, Google, telefonul mobil etc. Insa nu comentez si nici nu judec capacitatile intelectuale ale lui Dan. Fiecare are dreptul la o opinie )
  • Un privitor atent Un privitor atent
    Am privit clipul cu David Bechkam si am recunoscut pudibonderia televiziunii americane: se insista pe detaliu, de muschi, de tautaj, de slip, numai zonele "neutre" ale corpului. Noi, cei din colonii, avem parte de un tratament mai fara menajamente: pe blocul turn din Piata Natiunile Unite din Bucuresti troneaza in aceste zile un mesh urias care ne arata ceea ce americanii nu vor vedea la SuperBowl: o poza din fatza a lui David Beckham, cu zona frontala a slipului, ce ascunde cu greu "bogatia" pe care sotia sa, Victoria Spice Girl, marturisea ca nu o lasa din mana niciodata noaptea in pat.

    E, totusi o intrebare pentru Consiliul General Bucuresti: oare unde se termina comertul si unde incepe indecenta? Sa fie oare necesar un Cod de reglementare a continutului vizual pentru reclamele de pe zidurile Bucurestilor, asemanator Codului pentru continutul audiovizual, impus de CNA? Eventual cu reclame vizibile doar dupa orele 22?

Trimite un comentariu

sus