Skip to main content

Alex Căruceriu, fost Giga TV: Nu s-a stabilit niciodată exact ce se dorește. S-a dorit o televiziune ieftină.

 

Alex Căruceriu, producătorul general de la Giga TV, a demisionat luna trecută din funcție din cauza unor neînțelegeri cu conducerea postului. Mai precis, i s-ar fi reproșat că a depășit bugetului inițial.

Publicitate

"Investitorii au rămas cu o impresie greșită, pe care am fost mai mult decât dispus să o corectez. Am așteptat trei săptămâni confruntarea cu cei care susțineau că sunt singurul vinovat pentru depășirea bugetului inițial. Confruntarea nu a mai avut loc", a declarat Căruceriu într-un interviu pentru paginademedia.ro.

Iulia Bunea: Cum ai demisionat?

Alex Căruceriu: Mi-am dat demisia pe 27 februarie, în urma unor neînțelegeri cu reprezentanții patronatului. Investitorii au rămas cu o impresie greșită, pe care am fost mai mult decât dispus să o corectez. Am așteptat trei săptămâni confruntarea cu cei care susțineau că sunt singurul vinovat pentru depășirea bugetului inițial. Confruntarea nu a mai avut loc.

Ce ți s-a reproșat mai exact?

Efectiv, în față nu mi-a reproșat nimeni nimic. Au fost tot felul de semnale pe care le-am primit prin interpuși. Și-n momentul în care am considerat că era cazul să mi se reproșeze personal ceva am sunat, dar nu am fost sunat înapoi.

Pe cine ai sunat, pe domnul Gheorghe Ștefan?

L-am sunat inclusiv pe dumnealui, dar programul nu i-a permis să-mi răspundă la telefon. Dânsul preferă să-și rezolve toate problemele vorbind cu Harabagiu direct.

Cu cât spune conducerea că a fost depășit bugetul?

Efectiv departamentul contabilitate nu a fost în stare nici astăzi să anunțe exact cât mai e până la buget. Iar discuțiile au fost azi în net, mâine în brut, poimâine din nou în net.

Ce o să faci acum?

Nu știu. O să-mi caut de lucru.

Cât patronatul nu știe ce să facă cu televiziunea asta, așa va arăta

Ce e cu aceste transformări de la Giga TV de la o săptămână la alta?

Din punctul meu de vedere, atâta vreme cât patronatul nu știe ce să facă cu televiziunea asta, așa va arăta.

Dar la început s-a vrut să fie o televiziune generalistă, apoi s-a dus către știri. Ce se vrea, de fapt?

Nu s-a stabilit niciodată exact ce se dorește. S-a dorit o televiziune ieftină. Când n-a mai fost ieftină, au întrerupt programele. Linia editorială efectivă a dat-o patronul înainte de deschidere într-o ședință cu toți angajații. Ne-a spus fix ce așteptam să auzim, decență și egalitate și să nu atacăm pe nimeni.

 

Știam cu toții că această televiziune nu va avea neapărat o coloratură politică ci va avea o zonă în care nu va lovi. Dovadă că la nicio săptămână de la lansarea, directorul editorial Anca Florea a fost făcută să renunțe la funcție pentru că un altul băga pe post tot felul de lucruri. Cu atacuri la diverse persoane politice, care chiar nu-și aveau rostul la această televiziune decentă și echidistantă. Nu au fost ordine directe ale patronului, dar sunt conștient că nici fără știrea lui nu s-au întâmplat.

 

Alex Căruceriu s-a alăturat Giga TV în noiembrie, anul trecut. Înainte a fost șeful corespondenților la Antena 1.

Giga TV a avut probleme încă de la început. Dacă înainte de lansare Cătălin Crișan fusese numit directorul stației, la prima emisie Giga TV acesta a dispărut din peisaj. La nicio lună după acest eveniment, Nuami Dinescu (Tanța) a demisionat și ea după ce conducerea i-a scos emisiunea din grilă, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

După aște câteva săptămâni și Axinte cu Lila au rămas fără emisiune, iar Anca Florea a renunțat la funcția de director editorial pentru a rămâne doar realizator al emisiunii În mintea cuvintelor.  N-a durat mult și Anca Florea a devenit redactor-șef adjunct. Tot săptămâna aceasta, Octavia Negre, co-prezentatoare în cadrul jurnalului de știri de la Giga TV alături de Dan Boanță, a fost concediată fără nicio explicație. Trebuie precizat că Octavia Negre este soția lui Alex Căruceriu, proaspăt demisionat de la Giga TV. Tot în această săptămână, George Harabagiu, project manager al postului, a renunțat la conducerea postului pentru consultanța politică, dar numai până la alegerile din 10 iunie.

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Giga TV este o televiziune pe care o prefer oricand Realitatii jidovite si Antenelor veninoase si arogante. Stirile sunt echidistante, iar cromatica este odihnitoare pentru ochi.
  • Ma bucur nespus ,ca in sfarsit a aparut o TV ca lumea(pe langa DIGI24 si B1),unde sunt fericita c-am s-o vad pe D-na Nicoleta Savin.
    MULT SUCCES !!!
  • Bine ca nu s-a dorit mamii'naibii o televiziune cat mai scumpa, ca atunci toti ar fi fost "pe felie"! Ce dobitoci!!!
  • Ce te poti astepta de la o asemenea alaturare: Harabagiu, un incult delicvent; Anca Florea, astenica, ieri matura pe jos cu Base, azi il pupa in inteligenta pt aproape 200 milioane pe luna; Caruceru, sters si fara habar editorial; Boanta, un lache care face pe durul cu niste pusti flaminzi si bezmetici.
    Pinalti a adunat numai loaze in conducerea unui post de care a fugit pana si viteazul Cocos, cu tot cu finantarile lui europene

Trimite un comentariu