Skip to main content

CNA a amânat prelungirea licenţei postului Antena1

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amânat prelungirea licenţei terestre a postului Antena1 pentru încă nouă ani, după cum prevede legislaţia audiovizualului. Votul a fost amânat până marţi.

Publicitate

Însă licenţa va fi valabilă până când va fi implementată şi în România televiziunea digitală. Solicitarea Antena Group a primit  voturi pentru şi împotrivă.

Motivul amânării este faptul că membrii Consiliului vor să discute cu reprezentanţii acţionariatului. În plus, aceştia le-au cerut reprezentanţilor postului să modifice grila.

La şedinţa CNA de astăzi printre reprezentanţii postului s-au aflat şi Andreea Berecleanu şi directorul de programe al postului.

Membrii CNA au atenţionat reprezentanții postului de televiziune că în ultimii nouă ani 242 de sancțiuni, "242 de încălcări ale legislației audiovizuale, constatate de CNA". Au fost probleme la emisiunea În Gura Presei și Acces Direct (care are probleme privind protecția minorilor).

Mihai Mălaimare, membru CNA: "Aduceţi o grilă în care credeţi şi dumneavoastră şi noi şi o să aveţi marţea viitoare votul meu."

Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA: "Amânăm ca să vina cu o grilă, clară, precisă şi în limba română. Propun să avem aici reprezentanţii acţionariatului. La nivelul executivului cred că garantiile de genul celor pe care le-aţi cerut nu se pot ţine. Cer ca acţionarul principal să fie prezent aici".

"Dacă consideraţi că nu este cazul să deranjăm familia Voiculescu, eu îmi retrag propunerea", a spus Narcisa Iorga.

Ce au declarat reprezentanții Antena Media Group:

"În ultimul an numărul de sancțiuni a fost diminuat dramatic. Ne concentrăm foarte mult pe o relație cu producătorii. Exista o responsabilizare a producătorilor pentru a respecta legislația audiovizualului. Emisiunea În gura presei este editată, toate pasajele care încalcă legea sunt eliminate. În privința Acces direct, derapajele sunt comunicate către producători".

Andreea Berecleanu, Antena 1:

  •  Acum 18 ani eram în Antena1, am plecat, m-am întors și probabil că o să vă mire. Este un post liber, probabil de aici se trag cele 242 de sancţiuni. Libertatea de exprimare este la fel ca oriunde în altă parte în străinătate. Eu vorbesc cel puţin de Observator, unde există libertate de expresie. Sunt argumente pentru care cred că merită ca licenţa să fie prelungită.
  • "Programul de la ora 17.00 este motivul pentru care am plecat din Pro TV", a ținut să sublinieze Andreea Berecleanu.
  •  Despre cazul Mirela-bugetara: "Nu a fost o greșeală premeditată. Nu există în istoria Observatorului un asemenea precedent. Este o greșeală a unui tânăr reporter aflat sub presiunea timpului, pentru care a fost sancționat".

Narcisa Iorga, membru CNA:

La Acces Direct cum evitați scandalurile când invitați doi oameni care știți că se vor certa în direct. Rolul moderatorului este de a intra și a opri derapajele.

Christian Mititelu, membru CNA:

Care sunt criteriile duptă care invitaţi oamenii la Acces Direct?

Reprezentanții Antena 1:

În funcție de subiectele la zi pentru a asigura rolul informativ și educaţional. Suntem o televiziune de divertisment, suntem o televiziune care trebuie să aibă audienţă. Trebuie să fim prezenţi pentru a păstra un mediu concurenţial corect.

Noi suntem o televiziune comercială, emisiunea Acces Direct începe de la ora 17.00, pe un post concurent se difuzează un program de ştiri cu violuri și crime. Experienţa a arătat că astfel de subiecte vând. Eu dacă fac un program pe acelaşi interval orar trebuie să vin cu ceva asemănător.

 

 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu