Skip to main content

De ce a fost Mircea Radu pus din nou la Jurnal. Schimbările din grila TVR

 

Dan Radu, director de Producţie Editorială şi Programe din TVR, a vorbit pentru paginademedia.ro despre motivul propunerii lui Mircea Radu ca prezentator al principalului Jurnal al TVR și despre schimbările din grila de programe a televiziunii publice.

Publicitate

Cum a ajuns să-l oferteze pe Mircea Radu pentru pupitrul știrilor TVR?

Dan Radu, pentru Paginademedia.ro:

"Sunt mai multe argumente: a mai prezentat principalul jurnal informativ al TVR, este o vedetă media cu o imagine foarte bună, cu un grad mare de simpatie și cu un public al său.  Acum este mai matur, mai grizonant și mai serios, deci mai credibil, ca să și glumesc puțin".

Cum ați decis mutarea principalului jurnal de știri la ora 7 fără 7? Ce avantaj poate aduce începerea jurnalului cu 7 minute înaintea celorlalte jurnale?

Dacă am fi început Jurnalul la ora 7 fix, am fi fost în plasa celorlalte televiziuni, care oricum fură startul și încep cu 1-2 minute mai devreme de ora fixată. “Ora 7 fără 7 minute” se ține minte ușor, se poate comunica ușor și la acel moment mai toți ceilalți au în emisie calupurile de publicitate.

Cum va arăta tronsonul orar 19.00 – 21.00 la TVR?

Schimbarea majoră din această primăvară nu este simpla mutare a Jurnalului mai devreme ci lansarea unui pachet de programe informative de două ore în prime-time, pachet unic la televiziunile generaliste din România.

 

Acest pachet începe la “7 fără 7 minute” cu Jurnalul și continuă cu dezbaterile Jurnalului, care vor începe de la ora 20,00. Prin urmare, telespectatorul va primi atât informația cât și “decriptarea” acesteia, analiza și interpretarea principalelor teme, în pachetul de care aminteam.

 

Dezbaterile ce vor urma după Jurnal vor fi moderate de Mihai Constantin, Mihai Rădulescu și Alina Stancu, trei  jurnaliști cu multă experiență. Tronsonul de dezbateri nu va urmări o singură temă, discuțiile vor fi între prezentator și maximum doi invitați, aceștia din urmă schimbându-se în funcție de subiectul de pe agendă. Varietatea de teme și invitați va da mai mult dinamism emisiunii și va acoperi o paletă mai largă de interese ale telespectatorilor.

 

Repoziționarea la “ora 7 fără 7 minute” a Jurnalului și, implicit, a pachetului informativ, relansează zona de prime-time a TVR 1, care va permite plasarea la ore mai bune ale unora dintre emisiunile din timpul săptămânii și weekend.

De ce această formă?

Finalul serialului coreean va fi lipit de începutul Jurnalului, fără publicitate, cu intenția clară de a tranfera cele 3,5 puncte rating ale serialului pe programul de informații. Teoretic, judecând dupa structura demografică, publicul de la coreean va rămâne în continuare pe TVR1 și pentru Mircea Radu.

 

Dacă am fi început Jurnalul la ora 7 fix, am fi fost în plasa celorlalte televiziuni, care oricum fură startul și încep cu 1-2 minute mai devreme de ora fixată. “Ora 7 fără 7 minute” se ține minte ușor, se poate comunica usor și la acel moment mai toți ceilalți au în emisie calupurile de publicitate.

Cum va arăta zona de prime time, din această primăvară, în timpul săptămânii? Dar în weekend?

Pe 15 martie, de la ora 21.00, în joia cu reintrarea lui Mircea Radu la știri și imediat după dezbateri, vom lansa o nouă emisiune, dupa un format Sony – “On the spot” -, în care ne punem speranțe : “Zona Zero”. Este un format perfect pentru Televiziunea Publică, o emisiune prin intermediul căreia românii îi pot ajuta pe români, îi pot sprijini, încuraja, îndeplini dorințele.

 

Va fi prezentată de Cristian Tabără și Irina Păcurariu și sunt convins că poate deveni destul de repede una dintre emisiunile de referință, care  are potențialul de a se transforma la un moment dat într-o instituție pur și simplu, apelabilă de către oricine dorește pentru a fi sprijinit, un program TV care ne va ajuta să redevenim o națiune și va redeștepta empatia românilor pentru conaționalii lor.

Ce noutăți veți mai avea în grila de primăvară la TVR 1?

Distractis show” va avea o oră și se va muta sâmbăta, de la 20.25, dupa care va urma spectacolul de la “Fabrica de staruri”, o emisiune  eveniment, prima coproducție între două televiziuni din România și Republica Moldova.

 

16 concurenți, 8 din România și 8 din Republica Moldova, se vor antrena continuu, în casa special amenajată la Chișinău, supravegheați continuu de 45 de camere de televiziune. În fiecare sâmbătă, de la ora 21.25, vor susține un show live, transmis în ambele țări, iar publicul și juriul va putea vota concurentul eliminat al fiecărei etape. Finalistul se va alege cu 50.000 de euro, cu producerea unui album propriu și cu începutul unei cariere internaționale.

 

Imagini din casa participanților și efortul lor pentru pregătirea show-lui săptămânal vor putea fi văzute zilnic pe TVR 1, într-un montaj al celor mai interesante evenimente, în fiecare seară de la 20.45 și pe TVR2, tot în fiecare seară, dar de la 20.00-20.30 și de la 23.30-24.00. Întreaga activitate din casa va fi transmisă în streaming, non-stop, pe internet.

Ce schimbări veți face la TVR 2?

Pe TVR2, vor fi și câteva schimbări orare, mai degrabă niște reașezări: Moise Guran va performa, mai departe, între 20.30-21.30, emisiunea va fi ceva mai lungă, iar “La mustață” va putea fi văzut între 21.30-22.30. News-magazinul “Ora de știri” va fi , prin urmare, difuzat în tronsonul 22.30-23.30.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Stiu ca TF1 este privat, nu asta era ideea. France2 atunci. si ei tot 35 de minute au jurnalul de seara. Iar la RaiUno cat o tine? tot atat. Numai la noi se intind pe ore intregi.
  • cum sa faci doua ore de stiri intr-o tara in care nu se intampla nimic? TVR Info pentru ce exista, nu pentru stiri? mutati acolo toate dezbaterile inutile, de care romanul e satul, si mai dati un film in prime-time, nu doar osanale partidului iubit. la TF1, buletinul de stiri de seara tine 35 de minute, cu tot cu sport si meteo. la ZDF, chiar mai putin, 25 de minute. numai la noi ne intindem ore intregi cu vorbe goale. si pe urma ne intrebam de ce audientele sunt scazute.
  • Desi pare aiurea sa pui principalul jurnal de stiri la “ora 7 fără 7 minute" e posbil sa le creasca audienta pentru ca pe majoritatea programelor sunt reclame in perioada aceea.

    p.s Petrisor daca te rog imi poti spune ce audienta a avut aseara Spartacus, pe ProTv
  • Foarte bine, o miscare bine gandita. Lumea este plictisita de Berecleni, Zaharesti...Mircea Radu este un personaj agreabil, inteligent. Daca pana acum nu am urmarit stiri la TVR, acum o sa ma uit.
  • Cam agasanta campania asta cu Mircea Radu, incepe sa fie mai enervant ca nasoasele alea foarte photoshopate si despuiate, care se tot lauda singure...
    Se pare ca TVR vrea sa isi reinvie campaniile megalomane ceausiste.
  • interesant, e de urmarit noua grila. dan radu, felicitari pentru "grizonant" termenul este corect, desi toata lumea spune "grizonat".

Trimite un comentariu