Skip to main content

FOTO și VIDEO. Fabrica de staruri, înainte de startul televizat. Am dormit o noapte în casa starurilor

 

Din 17 martie, se deschide oficial Fabrica de staruri. Cei 16 concurenți vor locui timp de 14 săptămâni într-o casă secretă din Chișinău.

Publicitate

George Hari Popescu (blog personal AICI) corespondentul Paginademedia.ro, vine acum cu detaliile din casa starurilor din Chișinău, unde a petrecut o noapte și unde a putut observa, la prima mână, cum arată locul în care se va desfășura a treia ediție a concursului Fabrica de staruri.

Paginademedia.ro v-a ținut la curent AICI cu evoluția înțelegerii dintre TVR și Prime TV, partenerii producției de tip reality-show.

În casa starurilor, concurenții vor învăța să cânte, să danseze, să aibă dicție, să vorbească engleza, sub supravegherea unor profesori. Periodic, vor susține spectacole. Pe parcursul concursului, vor fi eliminați din casă concurenți, pe baza voturilor publicului și a deciziei juriului.

În interiorul Academiei de staruri

De afară, nimic nu trădează că acolo s-ar afla celebrul apartament în care se va filma non-stop Fabrica de staruri. Este o locuință care se întinde pe mulți metri pătrați, cu o mulțime de încăperi. Numitorul comun îl reprezintă camerele video instalate în fiecare colțișor și cele din spatele oglinzilor din toate încăperile.

Concurenții vin din Republica Moldova și România, juriul este de asemenea mixt și echipa de producție este formată din profesioniști din cele două țări. În jur de 100 de persoane vor roi în jurul celor 16 concurenți, dar echipa este de 6 ori mai mică decât standardul din alte țări în care a fost adaptat formatul internațional al emisiunii de la Endemol.

Am dormit o noapte în dormitorul băieților din Fabrica de staruri, dar, înainte de a merge la culcare, am aflat mai multe detalii interesante de la Petru Jelihovschi, directorul postului de televiziune Prime din Republica Moldova și de la Radu Bălan, producător reality în aceeași țară.

Imagini din casa Fabrica de Staruri

Iată cele mai importante lucruri despre cum se va trăi în casă:

  • Toate camerele video înregistrează, cu excepția celor din toaletă și de deasupra dușurilor. Acelea sunt montate numai din rațiuni de securitate.
  • Vor exista tot timpul operatori în spatele oglinzilor și o echipă de emisie la post.
  • Camerele video sunt cu raze infraroșii, deci pot filma și noaptea.
  • În toată casa sunt montate microfoane, iar concurenții vor purta tot timpul lavaliere. Nu au voie să vorbească în șoaptă.
  • În fiecare dintre cele două dormitoare, două paturi sunt montate mai sus decât celelalte, în speranța că acest lucru va naște discuții.
  • Programul zilnic este de la 8 la 24. După micul dejun, concurenții merg la cursuri în celelalte camere. Nu sunt însă obligați să se trezească exact la ora 8, dar este bine să respecte programul de cursuri.
  • Producătorul poate elimina oricând un concurent care nu respectă regulile.
  • Participanții nu pot comunica în nici un fel cu exteriorul. N-au voie să aibă la ei aparate electronice. Orice pachet primit din afară va fi verificat de producători.
  • Mâncarea le este adusă la comandă, dar o dată pe săptămână vor găti ei, în bucătăria complet utilată.
  • Au voie să fumeze, dar numai în locurile unde sunt doar camerele de supraveghere. Nu pot fi date imagini cu ei fumând.

Casa este funcțională, este dotată cu tot ce este nevoie pentru un trai normal. În timpul șederii, am mîncat, mi-am făcut ceai și cafea, dar mi-am permis și luxuri pe care concurenții nu le vor avea: am ascultat muzică, am intrat pe Internet, am folosit telefonul mobil. Am fost intrigat că există patru cabine de duș, două dintre ele avînd perdele de plastic transparente, celelalte două mate.

Dormitorul pare unul al unui hostel pentru tineri și este important ca toți cei care-l vor ocupa să se înțeleagă, altfel somnul le va fi zbuciumat. Deasupra fiecărui pat, există o lumină albă de veghe, care face ca paturile să pară mici capsule spațiale.

Citiți mai multe impresii despre șederea în casa Fabricii de staruri pe blogul lui George Hari Popescu AICI.

[gallery]

Despre difuzarea concursului

Imaginile vor putea fi urmărite la TVR1 și TVR2 în România și la Prime TV și 2Plus în Republica Moldova. În timpul săptămânii, pe TVR 1 se transmit două tronsoane zilnice de 20 de minute (12.20 – 12.40 şi seara, 21.00 – 21.20) în care telespectatorii află un rezumat al celor mai importante momente de la pregătirea concurenţilor. Tot în timpul săptămânii, din 19 martie, TVR 2 inaugurează trei noi tronsoane dedicate celei mai mari producţii ale Televiziunii Române, primul proiect comun transfrontalier: Fabrica de staruri va putea fi urmărită zilnic la TVR 2, de la ora 10.00 (luni-duminică), de la ora 20.00 (luni-duminică) şi de la ora 23.30 (luni- duminică). În cele trei tronsoane, telespectatorii vor vedea cele mai importante momente ale zilei anterioare pentru tinerii înscrişi în Fabrica de staruri.

Gazda programului este actorul Marius Vizante, iar juriul format din Andrei Gheorghe, interpreta Natalia Gordienco şi Nicu Alifantis vor alege câştigătorul proiectului Fabrica de staruri.

Actorul Marius Vizante va deschide fabrica de şlefuit talente cu prezentarea celor 16 tineri selectaţi: Andreea, Andrei, Arpi, Maria, Dragoş, Maria-Lorena, Mihail, Doina vin din România, iar Alexandru, Alina, Cristina, Denis, Patricia, Vladimir, Irina şi Andrei din Republica Moldova. Cei mai talentaţi şi rezistenţi dintre ei vor ajunge la finalul celor trei luni de concurs, câştigând premiul de 50.000 de euro şi un contract muzical cu o importantă casă de discuri.

Fabrica de staruri, format bazat pe o licenţă Endemol, a înregistrat în Republica Moldova recorduri absolute în materie de audienţă în cele două sezoane difuzate până în prezent.

Pe întreaga perioadă a proiectului, primul reality-show de la românii de peste Prut a fost vizionat de aproximativ 80% din populaţia Moldovei. Finala a fost urmărită în direct de peste 1.400.000 de persoane.

Formatul Operation Triumph, varianta internaţională a show-ului Fabrica de staruri a fost produs până acum în 22 de țări: Belgia, Chile, Georgia, Grecia, Italia, Kazakhstan, Kenya, Mexic, Moldova, Philippines, Polonia, Portugalia, Serbia, Turcia, Ukraina, Spania, Rusia, Brazilia, SUA, Argentina, India, Africa de Sud.

Online, show-ul poate fi urmărit și comentat în următoarele locuri:

Pe site-ul oficial românesc
Pe site-ul oficial moldovenesc
În pagina oficială de Facebook
Pe Twitter, folosind tag-ul #fabricadestaruri
Pe Youtube, în canalul dedicat

Foto: George Hari Popescu

Autor: George Hari Popescu george.haribicla.ro

Comentarii

Trimite un comentariu