Skip to main content

De ce nu mai face Stelian Tănase emisiunea 3X3 la Realitatea TV? "Eu nu vreau să fiu condiționat de un politician"

 

Anul acesta, emisiunea 3x3 a dispărut din grila Realitatea TV. De ce, a explicat Stelian Tănase la PaginademediaTV: "Eu nu vreau să fiu condiționat de un politician. Eu chem politicianul pe care vreau eu și dacă refuză, la revedere."

Publicitate

Stelian Tănase: "În momentul în care ei încep să evite să apară la televizor pentru că au anumite socoteli, interese de partid, interesele lui de ministru sau ce este el, e foarte complicat să te plimbi după el o săptămână, să-i dai 30 de telefoane ca să afli vineri seară la 10 că nu mai vine."

Tot la PaginademediaTV, Stelian Tănase a declarat că ia în calcul să iasă din televiziune, după încheierea serialului București Strict Secret, programat să aibă 101 episoade.

(P) Vrei să explorezi piețe noi și mai riscante, dar cu un potențial de creștere mai mare?

Petrișor Obae: S-a schimbat relația politicienilor cu jurnaliștii față de acum 10 ani?
Stelian Tănase: Da, foarte mult. Pe măsură ce s-au înmulțit televiziunile, raportul cerere-ofertă s-a schimbat. Astăzi sunt multe tv de știri sau care fac talksow-uri și toate bombardează o listă de 20 de oameni care sunt importanți politic și atunci sigur că acești oameni aleg ei unde să meargă, ceea ce până acum nu se întâmpla. Acesta este motivul pentru care am renunțat să mai fac 3X3.

Eu nu vreau să fiu condiționat de un politician. Eu chem politicianul pe care vreau eu și dacă refuză, la revedere. Dar acum nu-i nimic, dacă refuză la mine se duce la prietenul lui care face emisiunea care vrea el și atunci în acest context am preferat să renunț să mai fac 3X3 pentru că era o emisiune foarte fierbinte cu oamenii care erau cei mai importanți în săptămâna respectivă.

În momentul în care ei încep să evite să apară la televizor pentru că au anumite socoteli, interese de partid, interesele lui de ministru sau ce este el, e foarte complicat să te plimbi după el o săptămână, să-i dai 30 de telefoane ca să afli vineri seară la 10 că nu ma vine. Ori trebuie să ai nervii foarte tari și e un obraz foarte gros pentru că dacă ar fi niște politicieni veritabili, în momentul în care i-ai lansat invitația și el a acceptat-o nu mai poate să dea înapoi indiferent ce se întâmplă în partid sau în viața politică. Ori la noi, mi s-a întâmplat să fiu sunat și sâmbătă la prânz și să fiu anunțat că nu mai vine la emisiune.

Le e frică de dialogul față în față?
Interesant este că noi credem că ei se roagă de noi să vină la televizor. Nu este adevărat. Ne rugăm noi de ei să apară în emisiunea ta pentru că e și o concurență între jurnaliști pentru cine aduce oamenii mai importanți. Acum 10 ani era pe dos. Eu când făceam Orient Express (la Antena 1, n. red) era coadă. Nu mi s-a întâmplat niciodată să fiu refuzat de un politican. Dacă-l sunam pe Constantinescu venea. O dată îl sunam. Iliescu la fel. Nu m-a refuzat niciodată.

A dispărut acest respect?
Acum nu mai există niciun respect. Pentru că sunt foarte mulți realizatori de televiziune, iar lista a rămas aceeași. Sunt acei 10 -15 politicieni de care suntem toți interesați: președintele, primul-ministru, membrii guvernului și câțiva lideri de partid. Acești oameni primesc zeci de cererei. Telefonul lor sună de dimineață până seara.

În situația asta normal că el își alege unde se duce. Ceea ce acum 10 ani nu se întâmpla. În '98 – '99, când am început eu să fac televiziune eram eu, Tucă și Călinescu. Astăzi, probabil că sunt 30 sau chiar 50 de realizatori care sună miniștri și-i invită la televiziune. Și probabil că ei se duc acolo unde vor ei.

Foto: Adevărul

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Parerea mea este ca domnul Stelian Tanase are dreptate.
  Va spun de ce.
  Intr-adevar politicicenii de prim interes, aleg canalele la care sa se prezinte. Aleg tipul de intrebari la care sa raspunda.
  Cand domnul Stelian Tanase se baga peste invitat probabil o face pentru a evita ca timpul scurt pe care-l are sa nu fie omorat cu raspunsuri sablon pe care acel invitat le-a dat deja la alte emisiuni.
  In acelasi timp, modul in care expune interviul este foarte important pentru ca nu omoara interesul dialogului cu subiecte inutile. Pune intrebari ce sunt de interes.
 • Retragerea in munti a unui Stelica Tanase - umil hidrant eolian - nu se va resimti, la modul nefast si cutremurator, pe piata media autohtona... Dimpotriva; tot raul este spre mai bine - in cazul de faţă.
 • Din pacate, ai dreptate. S. Tanase e un bun jurnalist de presa scrisa (merita citit), dar ca jurnalist tv mi-a dat impresia, din pacate, ca-si saboteaza propria emisiune, ca pune intrebari al caror raspuns nici nu-l mai vrea sa fie auzit. Bruiajul propriilor invitati era o constanta pe care n-o intelegeam, mai ales cand intervenea cu cate un comentariu care nici nu avea legatura cu intrebarea pusa chiar de el. Ajungeam sa strig, in fata televizorului, "Lasa-l, dom` Tanase, sa raspunda, nu mai intra peste el!". Era foarte greu de urmarit emisiunea in conditiile astea.
  Nu e prima data cand sesizez diferenta intre un jurnalist de presa scrisa si unul de audio-vizual, primii fiind promovati pe ecrane in virtutea faptului ca "scriu bine". Se pare ca trebuie ceva mai mult (vezi tvrinfo, plin, din pacate, de astfel de invitati-colegi...opinia mea)...
 • Mai bine ca nu mai face emisiunea. Pacat de valoarea sa, dar era enervant. Vorbea mai mult el decat invitatul, cand punea o intrebare nu lasa invitatul sa raspunda, raspundea tot el sau, daca incepea invitatul sa raspunda, il incaleca, intra peste el de ajungeau sa vorbeasca in cor si nu mai intelegeai nimic. Pacat de subiecte si de invitati si, la urma urmei, de el ca realizator.
 • E de ras cu lacrimi. Cata ipocrizie din partea domnului Tanase. Nu i-au iesit combinatiile cu Vantu, de aia pleaca. De parca ar fi prima oara cand e refuzat sau i se cere sa aduca o anumita persoana. Dar ipocritul o zice de parca ar avea conduita morala.
 • este o dovada ca tv-ul incet incet isi pierde din puterea de manipulare...
  s-au diluat ideile valoare lansate pe tv...
  asa se intampla cand toata lumea primeste "portavoci" nu mai stii dupa care sa te iei...
 • Din păcate continuă să se expună penibil în compania lui Dinescu. Dacă emisiunile acelea ar fi serioase şi cu conţinut consistent ar fi ceva, dar cei doi nici măcar nu au umor şi bat cu eleganţă câmpii. Pierd vremea şi ei şi privitorii. La acea emisiune trebuia să renunţe.
 • am ris de numa numa... zice obae: le e frica de dialogul fata in fata? :))) daaaa, cred ca mor de frica politicienii sa nu le traga stelica o limba prea moale... stelica, recunoaste, esti expirat... nu mai vin la tine nici membri obisnuiti de partid, daramite presedintii sau premierii... nu e lipsa de respect, nu iti dai tu seama, sau nu vrei sa recunosti, oamenii sunt prea ocupati sa iti mai raspunda tie la telefon... de ce nu iei tu o pauza mai lunga? n-ai nepoti de plimbat?

Trimite un comentariu