Skip to main content

EXCLUSIV: Ion Eftime, prima întâlnire cu publisherii ca reprezentant al acționarilor Hiparion. Cine sunt acționarii distribuitorului

 

Mâine, publisherii din print se întâlnescu cu Ion Eftime, reprezentantul acționarilor companiei de distribuție Hiparion.

Publicitate

Eu sunt reprezentant, nu sunt acționar”, a declarat Eftime în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

Pe cine reprezintă Eftime și cine sunt acționarii Hiparion, în continuare:

Compania Hiparion a anunțat, la sfârșitul lunii martie, că a fost vândută “către un grup de investitori”, fără a spune care sunt aceștia, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Paginademedia.ro vă prezintă astăzi lista actualilor acționari ai distribuitorului de presă.

Ion Eftime a declarat, pentru Paginademedia.ro, că este reprezentant al acționarilor, dar nu este implicat în firmă ca acționar. El este însă unul dintre administratorii firmei, conform datelor de la Registrul Comerțului.

Eftime, pentru Paginademedia.ro:

“Eu am fost cooptat având în vedere unele abilități pe care le am în domeniu. Pot spune că unul dintra acționari este Radu Vlas. Avem o relație mai veche și ne cunoaștem, am fost rugat să îi ajut.

Îl reprezint pe domnul Vlas în Consiliul de Administrație al Hiparion.”

Ion Eftime a fost membru în Consiliul de Adiministrație al Realitatea, calitatea în care, după cum declară, s-a ocupat și de Acces Press. “Am fost rugat să mă ocup de Acces Press, apoi am fost angajat acolo”, spune Eftime. De anul trecut, este director de dezvoltare Acces Press.

Este Acces Press implicat în Hiparion?

“Acces Press nu este acționar”, spune Eftime.

Ce legătură mai are cu Sorin Ovidiu Vîntu?

“Eu nu mai am nicio legătură cu Sorin Ovidiu Vîntu, din motive strict juridice. Perioada aceea a fost una cu bune și cu rele, dar acum nu mai am nicio legătură.”

 

(P) Vrei să asiguri creditul obținut de partenerul din străinătate pentru achiziționarea produselor și serviciilor furnizate?

 

Cine sunt acum acționarii Hiparion: trei persoane fizice și Intact, cu 1%

Potrivit ultimelor date de la Registrul Comerțului, acționarii Hiparion sunt Radu Vlas (un om de afaceri din Cluj), Lucian Vegheș și Cătălin Turcu. Un alt acționar este grupul Intact, cu 1%.

Printre administratori apare și Dan Vasile (fostul acționar majoritar al distribuitorului de presă).

Acționarii distribuitorului Hiparion, conform Registrului Comerțului:

Global Distribution Group: 74% (Acționarii Global Distribution Group sunt Cătălin Turcu și Lucian Vegheș, în procente egale)

Radu Ioan Vlas: 12,5%

Lucian Vegheș: 6,25%

Cătălin Turcu: 6,25%

Intact Media Group: 1%

Administratori:

Lucian Vegheș
Ion Eftime
Cătălin Turcu
Dan Vasile

Cine este Radu Vlas

Unul dintre acționari, Radu Ioan Vlas (cel reprezentat de Ion Eftine) este din Cluj și are afaceri, potrivit Forbes, în construcții și amenajări de spații verzi.

Deține, printre altele, firma Ardeal Construct și Multiplexul Leul, din Cluj.

Radu Vlas (42 de ani) mai este acţionar la Atlas Reparaţii (cu 31,9% din acţiuni), societate cu profil reparaţii auto, staţii de verificare inspecţii tehnice, tinichigerie.

Foto Radu Vlas: Forbes

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • O sa vina sa se intalneasca cu toti editorii sa le spuna ca-i pare rau dar .... http://www.youtube.com/watch?v=1YNnV4yw1ac
  • Asta e povestea pentru prosti. Si cea pentru cunoscatori?
    Interesant e melange-ul asta de interese Intact si SOV.
    Afacere tipic romaneasca. Bravo!

Trimite un comentariu