Skip to main content

Dan Vasile a vândut Hiparion unui jucător român din piaţa de distribuţie

 

Dan Vasile, cel care a cumpărat în urmă cu un an de zile distribuitorul de presă Rautakirja (în prezent Hiparion) de la Sanoma, a vândut pachetul majoritar unui jucător activ de pe piaţă.

Publicitate

Contactat de paginademedia.ro, acesta n-a vrut să precizeze despre ce jucător este vorba, dar a confirmat tranzacţia.

Dan Vasile va rămâne în continuare directorul general al companiei Hiparion.

Dan Vasile:

“Am cesionat acţiunile către un grup de investitori şi voi continua activitatea în această industrie din poziţia de director general. Planurile şi propunerile făcute editorilor anul trecut au fost realizate în proporţie de 80%, în acest an propunându-ne să continuăm procesul de coagulare a pieţei.

Cota de piaţă a Hiparion Distribution a crescut în decursul anului trecut şi continuă să crească. În condiţiile în care volumul total al industriei a cunoscut descreşteri extreme de până la 30-40%, cifra de afaceri a companiei a rămas stabilă la nivelul de aproximativ 40 milioane euro.

Compania va continua procesul investiţional în infrastructura informatică şi îşi va ajuta clienţii pentru implementarea unor soluţii moderne care sa ducă la eficientizarea lanţului de distribuţie”, declară Dan Vasile, directorul general al Hiparion Distribution S.A.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mary mary
    oare ce se fac angajati?
  • dani dani
    sper sa termine odata astazi am vazut o reclama pe pro in care deagostini isi cer scuze si spun ca au sa trimita si nr din urma in cateva zile
  • simona bratu simona bratu
    ce aveti de spus referitor la negocierile dintre noul hiparion si deagostini care vinde cel mai bine?
  • yeti yeti
    Sa va spun cate ceva.DV este un mare farsor si tepar.A vandut Hiparion dupa ce a furat cat a putut din conturile firmei prin diversi interpusi.Acum se da mare om de afaceri.A vandut o firma plina de datorii care nu si-a platit furnizorii de luni de zile.
    Feritiva de acest tepar si nu mai faceti afaceri cu el.Atentie ca inca nu a iesit din industria presei,mai are o firma falimentara de vandut.Cei din breasla stiu despre ce firma e vorba.
    Voi reveni cu informatii despre acest personaj farsor
  • lore lore
    Potrivit informațiilor , noul patron al celei mai puternice rețele de difuzare de presă din țară este Ion Eftime, vechi partener de afaceri de-al lui Sorin Ovidiu Vîntu. Coproprietar al altei rețele de distribuție, Acces Press, Eftime a stabilit cu Dan Vasile că prețul corect pentru 80% din Hiparion valorează șapte milioane de euro.
  • gigi gigi
    nu am auzit nimic ....voi stiti ceva? pe cine vor sa cumpere?
    Cat despre Hassan, eu cred ca este un zvon, nu pot sa cred ca ala mai calca prin tarisoara noastra si nici nu vreau sa cred ca -in cazul in care este adevarat-suntem chiar asa de fraieri???? oare???? oricum????chiar nu cred in zvonul asta!!
  • ady ady
    stie cineva care o fi retailer-ul cel mare din Bucuresti pe care urmeaza sa-l cumpere Hiparion?
  • loredana loredana
    daca va uitati la activitatile recente ale lui hassan o sa va dati seama ca este unul din teparii rodipetului si unul care a facut bani din activitati ilicite si se pare ca dan ai calca din pe urme sa speram ca pina la urma vor ajunge acolo unde le este locul la puscarie
  • loredana loredana
    hassan abdi este unul din noi proprietari
  • loredana loredana
    daca va uitati putin la activitatile recente ale lui hassan a falimentat rodipetul a facut bani din activitati ilicite si acum dan care ai calca pe urme ia vandut o parte din hiparion pina la urma editurile vor avea cel mai mult de pierdut majoritatea angajatilor au plecat pt ca se stie unde se va ajunge intr-un final iti urma dane cit mai multi ani de puscarie
  • loredana loredana
    vreti sa stiti cine este unul din noi asotiati este Hassan Abdi
  • fost rodipedist fost rodipedist
    stie cineva daca macar ne merg cartile de munca la press point distribution???ca si salariile sunt de rahat- gestionarii au 520/luna, sau facem si aici munci caritabile ca si la ...arab,... gontea ...macar atat, speram si noi la o pensie in viitor dar cum vad eu ca merge presa mirama-si!!!!
  • Virgil Meda Virgil Meda
    Istetule...pfff...si iti publici si firmele tale facute cu bani din distributie?
  • Virgil Meda Virgil Meda
    Mai, pro DV-istilor, din ceea ce scrieti, se vede de la distanta ca nu pricepeti nimic tehnic din distributie…sunteti numai circari ca si proprietarul vostru DV…marele patron care de acum inainte va intinde mana umil la casierie o data pe luna. Asa-zisii postaci de meserie au venit cu argumente si au dezbatut profesionist miscarile marsave facute de taticul vostru in incercarea de a-i scapa pe finlandezi de plata debitelor catre editori, pentru ca, de fapt, asta se intampla de la vanzarea Rautakirja incoace. Se dau din mana in mana niste gauri financiare in speranta ca se vor pierde si nu vor mai fi platite. Pe undeva, editorii isi merita soarta, pentru ca orbi au fost si surzi au fost si muti au fost si slabi au fost in fata unui manipulator de meserie. Acum urmeaza disparitia lui DV in cine stie ce tara exotica cu banii deturnati din circuitul presei. O sa va dea si voua la plecare cite o prima de 100 lei pentru limbile de catifea pe care le-ati pus in slujba lui!
  • minotaur minotaur
    Ca sa discutam concret. Lucrez la una dintre editurile care isi face o buna parte din distributie cu Hiparion. Fata de noi au datorii care se invirt in jurul unui sfert de milion de euro. Negocierile cu Hiparion pentru recuperarea acestor bani treneaza de mai bine de un an si datoriile tot cresc. Situatia seamana tot mai mult cu teapa Rodipet si sincer nu stiu cum ne putem recupera banii in conditiile in care pe justitia romana nu te poti baza din cauza termenelor foarte lungi. Asa ca problema concreta a unei edituri este ca se milogeste sa isi primeasca banii proprii, munciti cinstit si fie risca un proces interminabil (daca depune cerere de insolventa pt Hiparion) fie incearca cu greu sa reziste cu ziarele pe piata pentru ca nu are distribuitor. Cred ca in acest moment Hiparion mai are foarte putin pina la monopol de piata(cel putin in Transilvania) si nu inteleg de ce nu se sesizeaza nimeni pentru abuz de pozitie dominanta pentru ca multe chioscuri refuza contract separat cu noi de frica retragerii celorlalte publicatii de catre Hiparion. Cit despre noul actionariat, am inteles ca majoritar este SOV.

Trimite un comentariu

sus