Skip to main content

Incident cu Elan la poarta RTV-ului lui Sebastian Ghiță

 

Sursa foto: AdevarulPotrivit unei scrisori deschise adresate de redacția RTV premierului, Elan Schwartzenberg a fost dimineață la sediul postului încercând să intevină în forță.

Publicitate

"Jurnaliștii România TV au decis sa va trimita aceasta scrisoare deschisa dupa ce, in aceasta dimineata, la ora 6, au inregistrat scene incredibile la intrarea în sediul postului de televiziune. Ei au filmat o intervenție în forță a unui grup de reprezentanți ai unei firme private, însoțiți de șeful Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) din IGPR, comisarul-șef Teodor Stanca", se arată în document.

Scrisoarea integrală în continuare:

(P) Vrei să explorezi piețe noi și mai riscante, dar cu un potențial de creștere mai mare?

 

Domnule Prim- Ministru,
Domnule Ministru al Administrației și Internelor,

Jurnaliștii România TV au decis să vă trimită această scrisoare deschisă după ce, în această dimineață, la ora 6, au înregistrat scene incredibile la intrarea în sediul postului de televiziune. Ei au filmat o intervenție în forță a unui grup de reprezentanți ai unei firme private, însoțiți de șeful Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) din IGPR, comisarul-șef Teodor Stanca.

 

Deși, conform atribuțiilor funcției, șeful SIAS intervine doar în situații de o gravitate maximă, precum cazuri de terorism sau trafic de droguri, jurnaliștii au văzut cum comisarul Stanca acționa la ordinele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, care susținea că are un litigiu comercial cu România TV. Dl comisar nu s-a sfiit să susțină acțiunea omului de afaceri vorbind chiar despre arestări, moment în care i s-a atras atenția că acționează fără mandat.

 

În acel moment, spre uimirea celor prezenți, dl Schwartzenberg l-a sunat și a discutat în repetate rânduri de pe telefonul sau mobil cu șeful Poliției Române, chestorul-șef Liviu Popa, singurul comandant direct al șefului SIAS. Mai grav este că șeful IGPR și șeful SIAS au fost puși să vorbească unul cu celalat chiar pe telefonul lui Elan Schwartzenberg. După două ore în care prezența sa a fost lipsită de orice obiect, șeful SIAS a plecat fără a răspunde în vreun fel întrebărilor noastre. Nici chestorul șef Liviu Popa nu a răspuns telefoanelor noastre pe parcursul acestei zile, întărindu-ne temerea că știa despre acțiunea subordonatului său.

 

De aceea, va rugăm, Domnule Prim-Ministru și Domnule Ministru al Administrației și Internelor, să cereți public un răspuns de la conducerea IGPR despre implicarea unui serviciu special, cum este SIAS, într-o intervenție privată, la comanda dlui Schwartzenberg. Înțelegem supărarea dlui Schwartzenberg la adresa jurnaliștilor Romania TV după ce aceștia au înregistrat pe cameră prezenta dlui Scwartzenberg la o ședință a PDL, prezidată de dl Emil Boc. Însă, nu înțelegem cum șefi din structura IGPR se pot implica în asemenea operațiuni clandestine.

 

Sperăm, Domnule Prim-Ministru și Domnule Ministru, că - așa cum ați declarat în repetate rânduri - nu veți tolera abuzuri săvârșite de funcționari ai administrației pe care o conduceți. Pentru a ajuta demersul dvs, vă putem pune la dispoziție imagini cu dl comisar-șef Stanca secondându-l pe dl Elan Schwartzenberg.

 

În speranța unui răspuns rapid, vă asigurăm de toată deschiderea noastră pentru a lămuri acest incident cu potențiale consecințe grave pentru libertatea de exprimare a presei din România.

Foto: Adevărul

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • inca se poate observa cum se scurge din coltul gurii lui chelemen rumegusul folosit in redactarea acestui text stupid. stilulu-i schizofrenico-plictisitor nu poate fi niciodata confundat!
  • din octombrie 2011 ghita lucreaza pe sculele realitatii si realitatea transmite dintr-un cort! este a nu stiu cata oara cand cu deciazia justitiei si cu executor elan nu poate recupera aparatura pe care are facturi din 2005,2006,2007,2008,2009 apartinand realitatii! ghita a venit in 2010.lucrurile stau cam asa:hotul are in casa lui lucrurile mele dar eu nu pot intra in casa lui sa-mi recuperez lucrurile furate! pot intra in casa hotului doar politia si executorul, dar astia nu stiu sa decupleze aparatura ca nu asta le e meseria!ghita marseaza pana in panzele albe si intarzie sine die returnarea unor bunuri pentru care nu are acte si drepturi!sa faca bine sa nu mai zbiere tocmai hotul,hotii!nu ma omor dupa nici unul dar cunosc situatia.NU MA INTERESEAZA ORIENTAREA NICIUNEIA DINTRE TELEVIZIUNI,ma intereseaza cum poti fura fara sa patesti nimic!
  • Asta-i culmea! Sebastian Ghita cu hoarda lui de pseudo-jurnalisti incepand cu Striblea si continuand cu Chireac si monumentele alea de prostie care mai sunt prin studiorile acestei televiziuni, au tupeul comunist de a cere ajutorul premierului si ministrului de interne pe care ii descrediteaza seara de seara, ora de ora, minut de minut, secunda de secunda!
    Aceasta latrina numita Romania TV ar trebui numita Ponta TV, Sebastian Ghita, ginerele fostului sef al Securitatii din judetul Prahova, fiind prieten de familie, fiind plecati putin in Dubai acum, in bungalow-uri de 5000 de euro pe noapte!!! Adevarat social-democrat Ponta, adevarat securist Ghita!

Trimite un comentariu