Skip to main content

Londra își ia la revedere definitiv de la televiziunea analogică

 

Londra a renunțat din această săptămână definitiv la televiziunea analogică, după 75 de istorie, și a trecut la televiziunea digitală. Astfel, din aceste zile, londonezii mai pot vedea posturile TV numai dacă au Freeview, televiziune prin satelit sau prin cablu.

Publicitate

Digital UK, organizație non-profit ce reunește marile televiziuni, a luat măsuri pentru a informa gratuit populația cu privire la noua trecere.
Potrivit BBC, aproximativ 12 milioane de televizoare sunt afectat de această măsură, dar majoritatea locuințelor au trecut deja la cablu sau televiziune prin satelit.

Directorul general al BBC, Mark Thompson, a fost cel care a apăsat butonul ce a oprit transmisia posturilor de televiziune în sistem analogic. Pentru a anunța trecerea, clădirea Crystal Palace, în care se află releu,  a fost puternic luminată în noaptea de 18 spre 19 aprilie.

Deborah Bain, Digital UK:Ceea ce știm este că cei mai mulți londonezi au făcut deja trecerea de la analog la digital. Unii oamenii mai bătrâni sau cu dizabilități vor avea nevoie de ajutor în acest sens, însă suntem conștienți că oamenii țin la sfaturile oferite personal.

Pentru a informa publicul, a fost lansată o linie telefonică gratuită, iar în comunitățile locale au fost organizate puncte de informare.

 

(P) Vrei să asiguri creditul obținut de partenerul din străinătate pentru achiziționarea produselor și serviciilor furnizate?

 

Zone precum Irlanda de Nord și Kent sunt în plin proces de trecere la televiziunea digitală.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu