Skip to main content

Londra îşi ia la revedere definitiv de la televiziunea analogică

 

Londra a renunţat din această săptămână definitiv la televiziunea analogică, după 75 de istorie, şi a trecut la televiziunea digitală. Astfel, din aceste zile, londonezii mai pot vedea posturile TV numai dacă au Freeview, televiziune prin satelit sau prin cablu.

Publicitate

Digital UK, organizaţie non-profit ce reuneşte marile televiziuni, a luat măsuri pentru a informa gratuit populaţia cu privire la noua trecere.
Potrivit BBC, aproximativ 12 milioane de televizoare sunt afectat de această măsură, dar majoritatea locuinţelor au trecut deja la cablu sau televiziune prin satelit.

Directorul general al BBC, Mark Thompson, a fost cel care a apăsat butonul ce a oprit transmisia posturilor de televiziune în sistem analogic. Pentru a anunţa trecerea, clădirea Crystal Palace, în care se află releu,  a fost puternic luminată în noaptea de 18 spre 19 aprilie.

Deborah Bain, Digital UK:Ceea ce ştim este că cei mai mulţi londonezi au făcut deja trecerea de la analog la digital. Unii oamenii mai bătrâni sau cu dizabilităţi vor avea nevoie de ajutor în acest sens, însă suntem conştienţi că oamenii ţin la sfaturile oferite personal.

Pentru a informa publicul, a fost lansată o linie telefonică gratuită, iar în comunităţile locale au fost organizate puncte de informare.

(P) Vrei să asiguri creditul obţinut de partenerul din străinătate pentru achiziţionarea produselor şi serviciilor furnizate?

Zone precum Irlanda de Nord şi Kent sunt în plin proces de trecere la televiziunea digitală.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • flavius flavius
    si peste 15 ani vor renunta la televiziunea digitala pentru televiziunea High-Definition
  • Vlad Vlad
    Si noi o sa ne luam la Revedere de la televiziunea analogica in 15 ani..

Trimite un comentariu

sus