Skip to main content

Meciul Antena - RCS&RDS s-a mutat la CNA

 

Reprezentanţii Antena Group, printre care şi Sorin Alexandrescu (CEO Antena Group), şi reprezentanţii RCS&RDS au fost prezenţi astăzi la CNA pentru a discuta recentul conflict în urma căruia posturile Intact au fost retrase de pe platforma DTH a reţelei de cablu RCS&RDS.

Publicitate

"E o problemă de acord între părţi. S-a ajuns la o situaţie nefericita pentru public", a spus Răsvan Popescu.

Pe această problemă CNA a primit sute de reclamaţii din partea telespectatorilor. Antena Group a primit, la rândul ei, peste 6.000 de reclamaţii, potrivit lui Sorin Alexandrescu.

CEO-ul a ţinut să precizeze că "platformele de tip DTH nu intră sub incidenţa art 82", care reglementează principiul must-carry.

Ioan Onisei: "Noi nu putem intra în negocierile dintre părţi".

Reprezentanti RCS&RDS:  Dacă noi am plăti pentru posturile Antena Group atunci costul abonamentului DTH s-ar majora

  • Antena Group a scos  posturile Intact de pe satelit. În seara zilei de 19 de la ora 12.00 nu mai aveam dreptul să retransmitem aceste posturi. Pe 28 martie am semnat o înţelegere privind retransmisia până pe data de 20 aprilie. Am spus ca Antena Group a dat o declaraţie care lasă în sarcina distribuitorului de a prelua postul pe cablu dar nu implică obligaţia de a prelua pe satelit.
  • Dacă noi am plăti pentru posturile Antena Group atunci costul abonamentului DTH s-ar majora, majorare care nu s-ar regăsi şi la abonatul de cablu.
  •  Nu cred că se poate vorbi de lipsa disponibilităţii în condiţiile în care am avut trei întâlniri într-o lună.

(P) Vrei să asiguri creditul obţinut de partenerul din străinătate pentru achiziţionarea produselor şi serviciilor furnizate?

Sorin Alexandrescu: Ar trebui să vedeţi câte zeci de milioane de euro plătesc pentru posturi care nu au audienţe.

  • Între Antena Group şi RCS&RDS a existat un contract de distribuţie care a expirat la 31.12.2011. Până pe data de 20 aprilie au existat discuţii şi întâlniri.
  • Am transmis toată disponabilitatea de a negocia până pe data de 20 la ora 20.00. În noaptea de 19 aprilie RCS&RDS a întrerupt transmisia posturilor de pe DTH invocând principiul must-carry.
  • Ar trebui să vedeţi câte zeci de milioane de euro plătesc pentru posturi care nu au audienţe. Aceste cifre sunt cu adevărat sumele pe care RCS&RDS le plăteşte în mod constant deţinătorilor de aceste licenţe. Noi am solicitat public să arate care sunt posturile cu adevărat pentru care telespectatorii plătesc abonament. Acest document ne arată că RCS&RDS plăteşte sume considerabile pentru nişte staţii care au nişte audienţe foarte mici.
  • Despre ce respect faţă de telespectator vorbim. RCS vrea să obţină un acord gratuit să folosească sutele de milioane de euro pe care le încasează. Peste 90% dintre aceste staţii nu au niciun angajat în România.
  • RCS îşi doreşte ca angajaţii Antenelor să lucreze pe gratis ca RCS să câştige foarte mulţi bani şi să-i investească în altceva.
  • Aş vrea să pun doar o singură intrebare: de unde a finanţat RCS&RDS această investiţie într-un post care s-a închis la scurt timp, de la abonaţi?
  • Cu ceilalţi operatori avem o relaţie impecabilă.  În cazul GSP TV inclusiv CNA a încercat o mediere. Ştiţi cum a fost introdus GSP TV? Prin instanţă.

Ioan Onisei, membru CNA:Am constat că este o mare dezinformare de ambele părţi

  • "CNA nu se poate implica în mediere acestui conflict, mai ales în condiţiile în care este vorba de serviciul DTH, care nu se supune principiului must-carry. "
  • Este limpede că s-a creat o situaţie fără ieşire din punctul de vedere al CNA-ului. Avem 30 de zile în care ei  se pot înţelege. Avem 30 de zile în care putem aproba grila RCS&RDS şi nu ar avea niciun rost să le aprobăm scoaterea din grilă a posturilor Intact şi apoi să aprobăm reintroducerea acestor posturi.
  • Propun monitorizarea felului în care cele două părţi au comunicat acest conflict. Am constat că este o mare dezinformare de ambele părţi.
  • CNA va scrie un comunicat de presă în care să explicite telespectatorilor cum stau lucrurile. Facem asta ca să nu ne trezim că oalele se sparg în capul nostru. Comunicatul va fi trimis către presă în cursul zilei de mâine.

Vezi filmul evenimentelor de vineri, pe Paginademedia.ro, AICI.

Citeşte despre lupta în comunicate de sâmbătă, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cosminTM cosminTM
    Io zic ca ar fi mai bine sa le scoata si de pe cablu nu numa de pe satelit, sa isi faca antenele retea de distributie sa vedem daca cioflingarii care urla ca arsi o sa si plateasca sa le vada aberatiilede emisiuni... ca de gura is buni toti....Fratilor care iubiti circul, sa va dea antenele si painea ......
  • potasiu potasiu
    Inca un abuz al firmei de cablu. Oricum, nu este singurul abuz care este nesanctionat.
  • valyy valyy
    din ce am inteles si UPS si FOCUS SAT vor sa renunte la antene
    da Doamne sa le scoata si de pe digital si analogic
  • VaDin VaDin
    Oricum si oricare ar fi comentariile,astia de la cablu(ca sunt RCS sau altii) NU AU VOIE sa priveze telespectatorul de un post sau de altul.Trebuie gasita o modalitate de raspuns democratica(sau in Ungaria nu este democratie?)Ar putea pune un croll in prealabil pe care sa anunte iminenta intrerupere sau...altceva,ca nu vreau sa le dau idei constriuctive.Mie,ca roman nu-mi comvine!!!!!
  • Violeta Violeta
    Da deasteapta esti fai femeie!!! Unde ai invatat astea,in batatura la pantelimon sau pe groapa la glina? Nu ar fi mai bine sa nu repeti ce stie deja lumea de o saptamana??Prigoana iti da cu pliciul daca mai copiezi....
  • scorpyo scorpyo
    Rahan si testoasa treceti pe la caserie la Antene. Va faceti treaba foarte bine,postaci de garsoniera
  • Varanul Felix Varanul Felix
    Rahan si testoasa sunt mandru de voi ! Postati ostasii mei !!!
  • Barbu Barbu
    Greu de crezut ca au primit 6000 de reclamatii. Petitia pe care au deschis-o pe petitieonline.ro nu a adunat pana acum decat 1700 de semnaturi.
  • Rahan Rahan
    cred ca Teszari a facut o miscare de forta si atât.
  • testoasa testoasa
    Oamenii afectati trebuie sa faca o presiune mediatica cat mai mare pentru a se receptiona din nou aceste posturi tv.
  • yoyo yoyo
    problema este clara !! problema este la ANTENE!! de ce nu au continuat contractul ?? nu le convine sa-si cumpere satelit (la cate posturi are!)atunci sa suporte UMILINTA!!asta e nu e treaba lui VOICULESCU ce face cu bani!!nici RDS nu ia intrebat ce fac cu banii??daca pana acum nu au primit banii ,atunci care e problema??ANTENELE AU NEVOIE DE RETRANSMISIE NU RDS/RCS!!!
  • CMGeorge CMGeorge
    Ce nu intelegi tu este faptul ca, daca, Provider-ul mult urat de tine, ar scoate canalele de la 4.000.000 de abonati (inmultim cu 2, ca o medie / familie), adica ar scadea numar de oameni care i-ar putea privi cu 8.000.000, asta ar insemna ca le scade rating-ul de 4 ori, ajungand sub rating-ul Digi24, ceea ce duce indirect la o scadere de 6-7 ori apretului la reclame, care mai departe duce la insustenabilitatea trustului => faliment.
    Mai exact in acest moment RDS castiga din abonamente, iar Intact Group din reclame.
    Intact vrea sa castige de 2 ori, si sa castigi aproape deloc RDS.
    Tu de ce crezi ca Antena 2, Euforia si GSP (pana si A1/A3) au dorit sa fie libere la retransmisie? Ca sa piarda bani sau pentru a castiga?
    Intrebare de final e logica si simpla.
  • Tataee Tataee
    ce n-ai inteles tu e ca antena incaseaza bani frumosi din publicitate cand e retransmisa de rcs-rds. pricepi?
  • spagatistu' spagatistu'
    daca felix ar mai avea un pic de luciditate l-ar da afara pe Sorin Alexandrescu asta.
    Citesc si nu-mi vine sa cred ce mentalitate de pitecantrop are: vine el la CNA sa ceara socoteala platilor pe care le face RCS/RDS, din banii lor? asa o fi invatat la baneasa.
    pai bine mai nea sorinache, de ce nu ne spui si tu ce plati fac Antenele din banii luati d ela cei care va platesc sau din publicitate? Problema este simpla: te-ai aruncat la bani si ti-ai luat-o peste bot iar acum nu mai stii cum sa dregi caruta.

    dar altceva este interesant, din aproape 2 milioane de abonati DTH, doar cateva sute au facut reclamatie la CNA si 6 000 la Antene, daca este sa-i crezi.
    Pai daca era asa mare tragdie c au disparut antenele de pe DTH, erau cozi la CNA precum cele facute de pensionari la tribunal ca sa-si ia banii inapoi.
  • mircea mircea
    Ce n-ai inteles tu e ca Digi preia 5 canale fara sa plateasca niciun ban si incaseaza abonamente de la clienti.
    Adica, munca ta sa o dai gratuit unuia si acela sa o vanda mai departe pe bani buni. Iti doresc asta sa ti se intample in viata !

Trimite un comentariu

sus