Skip to main content

Oficialii Romtelecom: Plătim la Intact “la nivelul prețurilor de pe piață pentru conținut similar”

 

Intact a cerut de la Digi șapte milioane de euro pe an pentru retransmisia Antenelor. Cât a cerut însă de la Dolce, operatorul DTH deținut de Romtelecom?

Publicitate

Contacțați de Paginademedia.ro, oficialii Romtelecom au declarat că plătesc către Intact “la nivelul prețurilor de pe piață pentru conținut similar”.

Poziția oficialilor Romtelecom, care deține Dolce și Next Gen (cu un total de  aproximativ 1,2 milioane de abonați):

"Avem periodic negocieri cu furnizorii de conținut. Cum în prezent avem negocieri în desfășurare, nu putem face comentarii legate de acestea (din motive de confidențialitate comercială).

Putem confirma că plătim pentru conținutul primit de la Grupul Intact. Nu putem face publică suma, aceasta fiind o informație confidențială, dar putem menționa că aceasta este la nivelul prețurilor de pe piață pentru conținut similar și este rezultatul negocierilor dintre părți."

Ieri, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, Radu Petric, președintele Asociației de Comunicații prin Cablu declara că “prețul cerut RCS de către Antene, de șapte milioane de euro, este de câteva ori mai mare decât cele mai scumpe posturi”.

 

(P) Vrei să asiguri creditul obținut de partenerul din străinătate pentru achiziționarea produselor și serviciilor furnizate?

 

Interviul cu Radu Petric, AICI.

Vezi filmul evenimentelor de vineri, pe Paginademedia.ro, AICI.

Citește despre lupta în comunicate de sâmbătă, AICI.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Oare de ce ati inchis Antena 1 si 3 ? Pentru ca sunt cele mai vizionate posturi ? Introduceti inapoi aceste posturi tv sau vom fi nevoiti sa nu mai platim cablu. Jos Basescu !!!
 • Cum au tupeu cei de la antene sa pretinda bani de la RDS cand ei au o calitate a transmisiei de te doare capu...pana si ACASA TV sau DIGI24 transmite HD..
 • de curiozitate: mai este actionar statul roman la romtelecom? si daca da, cine hotaraste sumele platite firmelor de televiziune?
 • multi oameni distrusi mental...cum sa te jelesti ca nu mai prinzi niste posturi TV? Nu iti convine? Te muti! Nu exista clienti captitivi cand vine vorba de parabolice.

  Dolce si FocusSat merg la fel ca Digi.
  Probabil mai exista si alte firme mult mai mici.

  In loc sa va plangeti mai bine puneti mana pe telefon si rezolvati problema. In 10 min e gata. :)

  Asa s-a obisnuit lumea. Sa le rezolve altii probleme. Sa vina eventual "Statul" si sa va dea noi ligheane, da? :)
 • Oameni buni !!!!
  RCS & RDS = incompetenti + neseriosi + aroganti
  SERVICII = ZERO !!!!
  REZOLVAREA PROBLEMELOR SE FACE DUPA ANI LUMINA !!!!
  FUGITI DE RCS & RDS !!!
 • Romanul are o vorba: cainele (calul, depinde de zona) moare de drum lung si prostii de grija altora.
  brusc toti antenisti au o grija: cum cheltuie RCSul banii de nu ii ajung ca sa le dea si lor, de parca asta ar fi institutie publica si trebuie sa-i plateasca pe Intact.

  Puneti frate un lighean pe geam si prindeti A1, nu va obliga nimeni sa platiti RCS-RDS. Sau mergeti la Dolce sau UPC , nu va obliga nimeni sa stati la RCS-RDS.
  Vin tot felul de pacalici si spun ca nu se pot muta, ca au contract. Vrajeala de 2 lei, daca ai in contract ca sunt obligati sa dea Antenele si nu le mai dau, atunci le puteti rezilia si sa va mutati unde vreti. N-o sa va dea nimeni in judecata.
  Pana sa muriti de grija altora, mai bine cititi cu atentie ce spunea nea asta.
  Intrebarea pusa a fost: cat plateste Romtelecom pentru Antene iar el raspunde ca plateste "pretul pietei pentru posturile Intact". Posturile INTACT sunt si GSP, euforia si nu mai stiu care, pentru care ei cer banu de la inceput. ca unul care stie ce le stie platile, credeti-ma ca acest raspuns trebuie citit ca atare, si o sa intelegeti cat "plateste" pentru A1 si A3. Mai mult nu pot spune.
 • antena 2, gsp tv si acum celelalte antene...cam multe repetitii ca sa fie vorba doar de suma ceruta de intact.sunt alte interese aici
 • @mishu
  Esti cel putin ... angajat RDS dupa ceea ce declari : daca aceste costuri sunt confidentiale DE CE RDS a facut publica acea suma de 7 milioane , dar nu spune CAT PLATESTE DIN BANII NOSTRI pt. penibilele posturi DIGI-TV , cu un rating oricum infim fata de cel al Antenelor ? Aud ...?!
  De ce nu au fost astfel de scandaluri cu restul ? SIMPLU ! Pt. ca TOTI slugaresc mai pe fata , mai mascat , pe "patronul Romaniei - Traian Basescu" , iar grupul RDS , prin patronatul sau maghiar , SERVESTE GRUPURILE DE INTERES ALE UDMR , adica alianta de la Putere !
 • @japkaridja: Esti cel putin stupid cu afirmatiile tale. Este o economie de piata in care aceste costuri sunt CONFIDENTIALE.
  Si 2 lei daca cerea antena pentru retransmisie, RCS are dreptul sa refuze sa le plateasca ceva.
  Din privinta mea Intact ar trebui sa plateasca RCS ca le retransmit posturile. Asa cum platesc multe alte statii sa ajunga pe cablu/DTH.
  In momentul asta cel mai in pierdere este grupul antena atat ca imagine cat si ca audienta.
  In afara de dezinformare si manipulare antena nu mai stie sa faca altceva. De ce nu au fost niciodata asemenea scandaluri cu Pro, Prima, Kanal...?
 • pana la urma aceste articole nu ne dezvaluie nimic.sunt multe si degeaba. de ce nu spune o data naibii cam cat plateste dolce si upc pentru grupul intact sa stim cine sunt de vina. toti arunca pisica celorlalti. RCS ar trebui sa dezvaluie preturile unor canale precum Protv,realitatea,sport.ro ca sa ne dam seama cam ce diferente sunt intre ce primesc acestia si ce cere intact pe antena 1 ,antena 3,gsptv. ce atata circ si caterinca. toti se feresc sa dea sume si faze,macar sa aproximeze.mintiti lumea degeaba si ii inraiti.
 • Pai la ce preturi mari au cei de la Dolce dth sa ne mai mire?Digi tv de aceia are cei mai multi abonati pe satelit pentru ca au cel mai mic pret dintre operatorii dth!

Trimite un comentariu