Skip to main content

Stelian Tănase, probleme cu plata serialului București, strict secret

 

Publicistul a avut discuții, la începutul acestui an, pentru neplata unei serii întregi (32 de episoade) din serialul București, strict secret.

Publicitate

"Am o înțelegere cu Schwartzenberg să găsească o soluție să achite datoriile respective. A fost pozitiv în discuția cu mine. Acum nu știu dacă nu au fost numai vorbe, pentru că și Enache mi-a spus foarte multe vorbe și Ghiță, înainte, mi-a spus foarte multe vorbe și nu s-au ținut de promisiune", a declarat Stelian Tănase pentru Paginademedia TV.

Declarațiile integrale, în continuare:


 

(P) Vrei să explorezi piețe noi și mai riscante, dar cu un potențial de creștere mai mare?

 

Petrișor Obae: Au fost acele probleme cu plata.

Stelian Tănase: Da. Eu fac un serial, pe care îl continui până astăzi, se numește București, strict secret. Am făcut 32 de episoade, care s-au dat și care s-au și vândut în DVD foarte bine. Am făcut apoi o a doua serie de 32 de episoade, pe care Realitatea TV a uitat să-l plătească până astăzi, când noi doi vorbim. Dar eu am investit, am plătit, eu nu am datorii. Am plătit producător, operator, montaj, muzică, pachetul grafic. Totul e plătit.

Realitatea l-a programat, a luat publicitatea pe el și mie nu mi-a dat niciun ban, neavând contract cu mine, dar eu consideram că aveam contractul precedent care nu a fost denunțat. M-am gândit că nu trebuie să mai facem pentru al doilea calup un alt contract. Între timp s-a întâmplat ruptura de la Realitatea, au intrat în insolvență și au dificultăți să-mi dea banii. Cred că nici intenția de a mi-i da nu este.

 

Ce faceți în situația aceasta?

Am început să produc. Am o înțelegere cu Schwartzenberg să încerce să găsească o soluție să achite datoriile respective. A fost pozitiv în discuția cu mine. Acum nu știu dacă nu au fost numai vorbe, pentru că și Enache mi-a spus foarte multe vorbe și Ghiță, înainte, mi-a spus foarte multe vorbe și nu s-au ținut de promisiune. Și Sergiu Toader. Onoarea unui om de afaceri este să-și țină promisiunile. El nu are onoare când uită să facă ce a promis.

Schwartzenberg a sesizat dificultatea că eu nu m-am mai dus la Realitatea. Am renunțat. Am spus, domnule Enache, eu sunt în vacanță, nu suntem certați, dar până găsești o soluție eu sunt în vacanță. În momentul când aveți o soluție vin cu plăcere.

 

Și totuși ați revenit la Tănase și Dinescu.

Am să vă fac o confesiune. M-am întors la emisiune nu pentru că mă înțelesesem cu patronul. A venit fata mea din America, după șapte ani și a venit chiar în acea vineri și m-am dus la televizor pentru că mi-a zis Vreau să te văd. Și m-am dus cu Dinescu să prestez ca să mă vadă fata mea care nu mă văzuse niciodată. Acesta a fost motivul pentru care m-am întors.

După care la câteva zile am avut o discuție cu Schwartzenberg, care a mers bine. A fost o discuție normală. Pot să spun sigur că în acest moment în care am început să programez noi episoade din București strict secret. Am făcut 70 de episoade, 66 s-au dat și eu filmez până la 101. După ce termin acest proiect atunci voi avea o discuție cu patronii de la Realitatea dacă voi continua sau nu în televiziune. Eu cred că nu. Pe de altă parte eu nu vreau să ascund că am oferte și anul acesta a plouat cu oferte din diverse zone pentru mine.

 

Vă gândiți serios la aceste oferte?

Da pentru că nu toate sunt legate de televiziune. Nu vreau să mai moderez un talk-show politic. Nu mă interesează să pun întrebări niciunui ministru. Mă interesează diferite alte proiecte și au fost televiziuni sau diferite instituții care fac diverse proiecte în România legate de Bruxelles care mi-au făcut oferte serioase și foarte bune financiar. Dar am renunțat pentru că vreau să fac București, strict secret.

Vreau să termin aceste 101 emisiuni. Eu nu am niciun contract nu Realitatea așa că pot să plec oricând. Nu sunt un om sărac, nu pot să fiu ipocrit. Pot să-mi permit să nu mai lucrez în televiziune începând de oricând, dar mă interesează să termin București, strict secret. Este o epopee a Bucureștiului. Contează ca Bucureștiul să aibă o istorie în imagini.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • ... penibil, nea stelica... pe de alta parte, ma bucur ca simti si tu pe propria piele ce simteam noi acum vreo 2-3 ani, cind salariilor intrau cu intirziere la realitatea din cauza de vintu, enache, toader, popa... lasa ca la zecile de mii de euro pe care le-ai incasat pentru toate prostiile gen 3plus3 sau tanase si dinica tot esti pe plus...

Trimite un comentariu