Skip to main content

Time numește cele mai puternice 100 de personalități ale lumii. Șase sunt din media

 

Revista americană Time a publicat ieri topul celor mai puternice 100 de personalități ale lumii. Pe lângă președintele Obama, cântăreața Adele, actrița Claire Danes și hackerii de la Anonymous se numără și șase personalități din industria media.

Publicitate

Mai puțin cunoscuți în peisajul autohton, printre cei șase din media  se numără o femei care deține un post de radio în Afganistan, un tânăr de doar 26 de ani, dar și biograful lui Steve Jobes. Pentru prima dată în ultimii cinci ani, Oprah lipsește din topul celor mai influente personalități mondiale.

Cine sunt cei mai influenți oameni din media, în continuare:

 

(P) Vrei să asiguri creditul obținut de partenerul din străinătate pentru achiziționarea produselor și serviciilor furnizate?


  • Matt Lauer – gazda show-ului The Today Show de la NBC, încă din 1997, Lauer a fost propus de realizatorul radio Howard Stern. “Este genul de persoană care nu se lasă păgubaș! Cum? De ce? Pentru că muncește până nu mai poate și îi pasă de tot ceea ce face”, a scris Howard Stern despre el.
    • Stephen Colbert – scriitor și realizator TV. Este gazda emisiunii de satiră politică The Colbert Report, în care îi parodiază pe conservatori. “Înainte de fiecare show, Stephen merge în camera verde și spune de fiecare dată același lucru invitatului său din ziua respectivă: “Personajul meu este un idiot. Treaba ta este să-l pui la punct”. Ușor de spus, dar greu de făcut din moment ce prima parte este o minciună. Poate că personajul pe care-l joacă Stephen pune întrebări idioate, dar sunt atât de surprinzătoare și de diabolice încât este o plăcere să-i vezi pe invitații săi cum se chinuie să-i facă față”, a explicat caricaturistul Garry Trudeau, cel care l-a propus pe Colbert.

Stephen Colbert îl ia peste picior pe George Bush

 

  • Chelsea Handler(foto) conduce un imperiu media: se ocupă de un talk-show, un sitcom și mai scrie și cărți.
  • Walter Isaacson – este scriitor, iar în trecut a fost șeful CNN și Managing Editor al revistei Time. El a scris biografiile unor personalități precum Steve Jobs, Henry Kissinger, Benjamin Franklin și Albert Einstein. În prezent, Walter Isaacson este președintele institutului Aspen, o organizație non-guvernamentala cu activități în domeniul educațional, leadership și politici publice.
  • Pete Cashmore (26 de ani) a fondat unul dintre cele mai puternice site-uri dedicate lumii digitale, mashable.com, la doar 19 ani. Când a împlinit 23 de ani, a strâns bani cu ajutorul platformelor sociale pentru a oferi africanilor surse de apă potabilă. Această campanie a dus la lansarea proiectului Social Good Summit, o conferință anuală ce-și propune să facă o lume mai bună prin intermediul social media.
  • Maryam Durani - membră a Consiliului Provincial Kandahar (Afganistan), care conduce un post de radio local menit să sprijine femeile afgane și drepturile lor.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu