Skip to main content

Unde au mers premiile Pulitzer 2012. Huffington Post, la prima distincție

 

Site-ul Huffington Post a câștigat luni primul său premiu Pulitzer. Premiul a fost acordat pentru seria de reportaje Beyond the Battlefield, ce trag un semnal de alarmă asupra problemelor psihologice și emoționale pe care le întâmpină soldații americani răniți în Afganistan și în Irak.

Publicitate

Boston Globe, NewYork Times și Chicago Tribune se numără printre publicațiile care au primit Pulitzer.

Lista câștigătorilor Pulitzer 2012, în continuare:

 

(P) Vrei să asiguri creditul obținut de partenerul din străinătate pentru achiziționarea produselor și serviciilor furnizate?


 • Breakingnews - Tuscaloosa News pentru informațiile în timp real despre tornada care a lovit regiunea. Publicația a fost premiată pentru felul în care a comunicat catastrofa atât prin intermediul social media, cât și prin metodele tradiționale.
 • Jurnalism de investigație -  Associated Press pentru articolele despre poliția din NewYork și departamentul lor clandestin ce spiona comunitățile musulmane. Articolele au dus la lansarea unei investigații federale. The Seattle Times pentru ancheta despre cum o organizație guvernamentală din Washington ce trecea pacienții de la tradiționalele medicamente împotriva durerilor la metahadonă, un medicament mai ieftin, dar mai periculos.
 •  Jurnalism explicativ - New York Times pentru seria de articole ce explică felul în care cei mai bogați cetățeni americani, dar și corporațiile exploatează lacunele legii pentru a evita plata taxelor.
 • Presă locală - The Patriot-News Staff, Harrisburg, Pennsylvania, pentru felul în care a acoperit scandalul sexual în care a fost implicat un fost antrenor de fotbal.
 • Presa națională - Huffington Post pentru articolele despre felul în care soldații americani răniți grav în Iraq și Afganistan au fost afectați psihic și emoțional.
 • Jurnalism extern - The New York Times pentru reportajele emoționante despre foametea și conflictul din Africa de Est.
 • Feature - The Stranger (un săptămânal din Seattle) pentru felul în care a fost construită povestea unei femei care a supraviețuit unui atac brutal în care partenerul ei și-a pierdut viața.
 • Comentariu - Mary Schmich  de la Chicago Tribune pentru comentariile sale realiste care au surprins aspecte ale faimosului oraș.
 • Critică - Wesley Morris de la The Boston Globe pentru critica de film considerată “isteață și inventivă”.
 • Caricatură - Matt Wuerker de la Politico pentru caricaturile sale amuzante.
 • Fotografie breakingnews - Agence France-Presse pentru imaginile dramatice cu o tânără surprinsă plângând după atacul cu bombă din Kabul.
 • Fotografie feature - The Denver Post pentru seria de imagini ale unui fost soldat american venit din Iraq care se luptă cu sindromul de stres posttraumatic.

 Premiile Pulitzer sunt acordate anual din 1917. Juriul a lăsat fără câștigători secțiunile ficțiune și editorial.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Citind acest articol realizezi ce inseamna cu adevarat demersul jurnalistic si puterea presei de "a deschide ochii". In plus, faptul ca o publicatie de stiri 100% online castiga un premiu Pulitzer reprezinta un mare pas in fata pentru publishing si demonstreaza ca presa online poate livra calitate si profesionalism la acelasi nivel cu jucatorii consacrati de zeci de ani. Felicitari pentru initiativa de a posta temele articolelor castigatoare!

Trimite un comentariu